Indica-mi te rog unde am spus altceva legat de incarcarea condensatorilor.
Quote from: RaduH on March 01, 2008, 06:56:43 AM
Sa ma lamuresc o data , in cazul accelerarii scade sau nu din energia inmagazinata pe condensatorii aia .
Daca scade din energie scade Q si U deci si E .
Daca nu exista nici un contact intre sarcinile accelerate si condensator, si nici o descarcare de curent prin dielectric, nu vad nici un motiv sa scada energia "inmagazinata" in condensatori. Energia cinetica castigata prin accelerare se face pe baza energiei potentiale a sistemului (condensator incarcat + sarcina) si nu pe baza consumului de energie a campului electric.
Deci daca electronii aia au energie cinetica initiala si intra totusi intre electrozi ,campul electrodului din stanga nu il franeaza adica nu efectueaza lucru mecanic asupra lui ?
De acord ca trebuie sa invingem acest lucru mecanic sa putem introduce electrozii acolo .
Cand electronul iese prin celalalt electrod iarasi ar fi franat si inteleg eu ca la infinit ar fi franat cat o accelerat intre electrozi .
Bun deci daca intre electozi accelerarea trebuie sa consume din energia de pe condensatoare franarile din afara lor ce fac incarca energie pe condensatoare ?
Daca tot va place analogia cu apa care trebuie ridicata inapoi si sunt de acord ca din caderea ei n-o sa obtinem niciodata nici suficienta energie s-o ridicam la loc ; si totusi avem izvoare la munte nu numai belti probabil datorita soarelui ; fac si eu o analogie cu sistemul motor racheta-nava; adica atunci cand o accelerez consum combustibil dar cand o franez nu cred ca sistemul creaza combustibil la loc .
Daca nu inseamna ca daca introducem un fascicol de electroni continu sa zicem de fapt descarcam condensatoarele alea fara nici un contact electric .
Altfel spus nu inteleg cine e sistemul . De exemplu la pendulul gravitational energia potentiala o fi a sitemului ca nu poti avea potential fara sa te raportezi la ceva . Da energia cinetica nu e a bilei de fapt ? Daca in cadere se ciocneste de ceva acel ceva se ciocneste de sistemul bila pamant ?
Ati spus ca aparitia electronului modifica capacitatea modificand proprietatile dielectricului .
Dupa ce electronul paraseste electrozii dielectricul nu revine la aceeasi capacitate ?
Da intre timp accelerarea o consumat din energia inmagazinata acolo . Deci nu se consuma de fapt din sarcina inmagazinata acolo ?
Imi pare rau da pentru mine asta inseamna ca la lucrul mecanic al campului electric trebuie spus ca de fapt efectuarea de lucru mecanic va diminua "E" adica va scadea din sarcinile care generaza campul .