Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Acetat de sodiu

Creat de raul, Octombrie 29, 2008, 04:02:25 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

venomel

 Am şi eu de gând să încerc cât de curând!
 
Ai folosit praf de copt?

night!

bicarbonat de sodiu si otet ( obtinut din alcool etilic, ala de mere nu`i bun )

silvi

praful de copt contine carbonat de amoniu ===> se obtine acetat de amoniu

chimistul

#33
Exista bicarbonat de sodiu de la Dr. Oetker. Exact asa scrie si pe plic.

CitatInca ceva...am incercat sa obtin acetat de sodiu dupa metoda otet + bicarbonat...si am o problema...am obtinut o sare alba ( ce reactioneaza cu otetul )...si din cate am vazut substanta originala de acetat de sodiu nu reactioneaza.

Cred ca ai pus prea mult bicarbonat. Cum s-a spus mai sus incearca sa calculezi din concentratia solutiei de otet cam cat bicarbonat ai avea nevoie. Putin in exces. Apoi lasi sa se termine reactia fie la cald fie agitand fie ambele. Separi in ambele cazuri prin filtare de eventuale impuritati si concentrezi solutia prin fierbere si abia apoi o racesti in frigider. In felul acesta solutia fiind mai concentrata vei obtine o cantitate mai mare de cristale. Separa cristalele prin filtrare iarasi si spala-le bine cu apa. Apoi eu ti-as recomanda sa le recristalizezi adaugand peste ele o cantitate mica de apa si incalzind la foc pana se dizolva complet, apoi lasi sa se raceasca incet la temperatura camerei. Vei obtine cristale mari si frumoase. Dupa doua recristalizari poti fi sigur ca ai cam 99-99.5% puritate.Spor!


Adi

Bun, ce intelegi prin a dubla Wikipedia? Te referi daca are rost sa luam texte de pe Wikipedia in engleza, sa le traducem in romana si sa le publicam pe Wikipedia in romana?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Frumos ar fi ca fiecare sa caute definitiile pe Wikipedia. Totusi, daca chiar intreaba, e bine sa le raspundem noi cu linkuri spre wikipedia.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

hanna

Citat din: Adi din Noiembrie 01, 2008, 10:53:37 PM
Frumoase explicatii ... in alta ordine de idei, raspunde cineva la provocarea "ce este molul?".
...ma gandeam la provocarea ta in ideea de a gasi o explicatie cat mai spectaculoasa, dar si simplista in acelasi timp referitoare la mol insa, din pacate, mesajul returnat de "serverul" meu a fost: "object not found" ??? ;D
Totusi, tot gandind intens problema si tot facand conexiuni cu tot ce tine de definitia intrinseca pt mol, mi-a venit o idee (poate nu chiar atat de interesanta) si am zis sa o impartasesc cu voi. ;)
Sa facem un exercitiu de imaginatie...
  Fie Terra un mol dintr-o substanta, iar populatia de pe intreaga planeta - entitatile elementare (se stiu ele care sunt: molecule, atomi, electroni, ioni, alte particule sau grupuri de particule). Acum sa dam un search rapid pe google (ori alt motor de cautare) si sa vedem ce spune statistica referitor la numarul total de locuitori ai planetei noastre. (Marturisesc ca eu sunt o fire mai comoda si am folosit primul rezultat returnat, fara sa mai caut informatii cu privire la exactitatea cifrei pe care am luat-o in calcul ;D). Ma rog, eu am gasit ca pamantul este populat de cca 6.5 miliarde de oameni (nu ma supar daca ma contraziceti), altfel spus 6.5 * 109. Acum sa ne reamintim de faimosul numar al lui Avogadro care, dupa cum bine stiti, este egal cu 6.0221415 × 1023 si reprezinta numarul de entitati (enumerate mai sus) dintr-un mol de substanta.
Acum incercati, facand un simplu calcul matematic, sa va dati seama de cati oameni mai e nevoie ca sa avem un mol de populatie ;)
Interesant, oare ar suportaTerra un mol de oameni? :o