Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Eficienta energetica

(1/1)

cvoica:
Citisem in carte lui Paul Roberts, Sfarsitul petrolului ca eficienta energetica a motoarelor cu combustie interna e foarte redusa, undeva sub 10% spunea el(nu imi aduc aminte exact).
Stiu ca am cautat atunci, si am dat de site-ul asta: http://www.fueleconomy.gov/FEG/atv.shtml

E plin de idei utile cum putem deveni eficienti pt ca se pare ca cea mai buna metoda de a ne ajuta e sa ne eficientizam consumul. Pentru a-l eficientiza trebuie in primul rand sa il putem masura, si apoi sa devenim constienti de metodele care ne permit sa ajungem la eficienta.
Atentie, nu spun sa renuntam la comfort, ci sa devenim eficienti cu acelasi comfort.
De ex in frankfurt DBK isi inlocuieste toate "geamurile" unei imense cladiri de birouri, cu unele mai eficiente ceea ce o sa duca, incredibil, la profit in maxim 2 ani. E ceea ce "am invatat" si noi in ro cu izolarea apt si alte mici trucuri...

E foarte interesant, dar de asemenea si foarte dificil: daca gandesti pe termen lung atunci ai numai de castigat.
Eu va propun sa incercati ceva personal in paralel cu a cauta solutii care sa "schimbe lumea".
Succes!

Adi:
Ridicati un punct foarte bun: in paralel cu gasirea de noi surse de energie (de preferinnta surse curate si reinnoibile), trebuie si sa reducem consumul (si o putem face, fara sa diminuam confortul, ci doar facand motoare de masini mai eficiente, sau izoland mai bine casele noastre).

Overmind:
La o sursa de energie, de orice natura ar fi aceasta, conteaza mai mult decat eficienta sa cat de repede acea sursa de energie isi poate acoperi investitia initiala. Adica din pacate ajungem tot la capitoul bani. Daca o anume sursa de energie isi acopera mai repede investitia, chiar daca ea este mult mai ineficienta, va fi preferata fara de una mai eficienta dar care isi acopera cheltuielile in foarte mult timp.

marius_vfp:
da un sfat il dau eu pentru totzi care detzin masini cu motoare diesel  sa colecteze tot uleiul ars de pe la gogoserii si fastfooduri , sal filtreze bine sa il fiarba sai scoata apa ,si sal bage in motorina 4 partzi ulei (firbinte max 100grade ) si 6 motorina in recipient metalic , il lasa la decantat cam 2 zile si se scoate usor cu un furtun de sus in jos pana la reziduri daca sunt , si se baga in rezervor fara probleme , asa fac eu de 4 ani aprox fara probleme  ;D

Adi:
Inca un avertizment pentru gramatica incorecta ce o folosesti.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă