Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

anonima


Adi

Citat din: anonima din Februarie 09, 2010, 07:27:09 PM
si atunci cand ar trebui sa dau testul? Ideal ar fi inainte sa imi incerc norocu la facultate nu acum ca pan`atunci expira:)))

Pai dosarlu pentru universitati se face cam prin decembrie-ianuarie,asadar e bine sa il dai prin noiembrie-decembrie. Si apoi e valabil 2 ani, adica iti e suficient pentru cand aplici la facultati.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

graethel

@toata lumea

Vad ca anonima a auzit de la o colega faptul ca in Anglia nu s-ar mai primi studenti straini la universitate. Dat fiind ca Marea Britanie e membra UE nu prea are logica sa faca asta, nu?

De ce scot in evidenta problema? Am intalnit la mai multe persoane reactia asta de a lua de buna o informatie din auzite. Circula multe legende din prieten in prieten si e total gresit sa ne descurajam doar din cauza unor zvonuri. Faptul ca prietenul "e la fata locului si stie mai bine" nu e neaparat o garantie. Asa ca mergeti in presa, mergeti pe site-uri oficiale, pe site-uri de universitati, intrebati acolo daca zvonurile sunt adevarate si nu renuntati asa usor. 

Mihnea Maftei

Citat din: anonima din Februarie 09, 2010, 05:33:12 PM
Mi-a spus ca nu mai primesc universitatile studenti straini si ca nici nu le mai ofera sprijin financiar..
E fals.

bbb

Nu e adevarat ca universitatile nu vor mai primi studenti straini. Povestea era altfel. Vizele de student se vor obtine mai greu, pentru cei care au nevoie de viza pentru a studia in UK, cum ar fi vietnamezii. Romanii nu au nevoie de viza, pentru ca Romania e tara membra UE.
Uite, asta e o stire aparuta recent la BBC: http://news.bbc.co.uk/1/hi/8502640.stm?lsm

anonima

Da poate ca se va intra mai greu la facultate. Nu am spus ca eu cred ce a spus fosta mea colega dar totusi mi-a spus sigur ca nu se vor mai sprijini financiar studentii

Adi

Citat din: anonima din Februarie 10, 2010, 05:19:12 PM
Da poate ca se va intra mai greu la facultate. Nu am spus ca eu cred ce a spus fosta mea colega dar totusi mi-a spus sigur ca nu se vor mai sprijini financiar studentii

Si acum ai inteles ca nu va fi asa si ca tu trebuie sa scrii la universitati sa verifici singura care sunt conditiile la universitatile unde doresti?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

anonima

am inteles. Dar intai sa scriu facultatilor ar trebui sa invat engleza mai bine,o stiu doar pe cea care o fac in liceu si ii de un nivel foarte scazut.

b12mihai

A le scrie universitatilor e un foarte bun exercitiu de "Writing". Asa ca exerseaza si sa lasi timiditatea deoparte cand e vorba sa le scrii si mai ales sa lasi textele de genul: "O sa rada aia de mine la cum scriu". Cere suport din partea profesorului/profesoarei de engleza, sau intreaba pe altii care stiu mai bine si care ar putea corecta eventualele erori. Ideea e sa se inteleaga ce scrii, in primul rand.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

cjcrcsmn

salut. sunt elev in clasa a 12a la liceul ovidius din constanta. stiu ca m-am decis un pic cam tarziu dar m-am gandit sa aplic pentru o facultate in anglia. Inca de cand am intrat la liceu ma gandeam sa intru la o facultate de inginerie aerospatiala si am vazut ca exista asa ceva la politehnica in Bucuresti, dar apoi m-am intrebat ce poti sa faci in Romania cu o astfel de facultate? si asa am ajuns la a lua in considerare sa dau in Anglia. Media mea la liceu ar fi undeva la 9.40, am si niste diplome pentru activitati extrascolare, un premiu special la un simpozion national de fizica, cateva mentiuni si premii la concursuri judetene de matematica. Singura mea problema ar fi partea financiara deoarece parintii nu ma pot ajuta prea mult. Am inteles ca trebuie sa pleci la tine cu 1500-2000 de lire. Asta s-ar putea rezolva dar dupa ar trebui sa ma descurc doar din eventuala bursa si un job-part time. Am citit si am auzit ceva de un student-loan. Puteti sa imi dati mai multe detalii despre el? Si credeti ca as putea sa ma descurc in situatia data?

Mihnea Maftei

Salut, cjcrcsmn.

Nu exista o anumita suma pe care trebuie oficial sa o ai cand pleci, daca la asta te referi (spuneai de 1500-2000 £).

Si, chiar daca e o aplicatie tarzie, cred vei primi cu destul de mare probabilitate oferte de admitere de la universitati (poate ca nu chiar de la Imperial College London, dar de la alte universitati respectabile). Ingineria e un domeniu in care nu sunt asa de multi aplicanti precum la altele, si, de aceea, standardele de admitere nu sunt prea mari (din pacate sau din fericire, depinde...).

Cat despre burse, din cate am mirosit eu pe aici (studiez Electronic Systems Engineering la Universitatea Manchester), nu prea ar trebuie sa te bazezi pe ideea asta, pentru ca programele principale de burse par a fi mai ales pentru studentii britanici cu venituri modeste. Dar exista si alte burse si premii individuale pe care le poti castiga, pentru diferite chestii. Oricum, te poti interesa pe siteurile universitatilor sau le poti trimite emailuri (sau poti telefona).

Cat despre student loan, eu am primit un formular (prin posta) pentru a aplica pentru asta cand am acceptat oferta (prin UCAS), din cate imi aduc aminte. Nu l-am folosit. Exista romani pe aici care au facut creditul, desigur. Nu cred ca exista probleme cu asta. Creditul acela iti plateste taxele de studiu pentru toti anii cursului tau, apoi, dupa ce castigi un anumit venit anual (peste 15 000 £ parca pe an in Marea Britanie si alte sume daca lucrezi in alte tari), incepi sa platesti 10% din ceea de depaseste suma aia, pana returnezi tot creditul. Dobanda creditului este, pentru cei din afara Marii Britanii, de 3% (parca?) pe an (si nu trebuie sa o returnezi decat atunci cand incepi acele plati). Daca venitul tau scade sub limita, opresti platile pana revii. Daca nu il platesti in 25 de ani, nu il mai platesti niciodata, parca. Si daca renunti la cursul tau inainte sa il termini, cred ca va trebuie sa returnezi banii primiti. Cam asta imi amitesc. Vezi pe internet: www.slc.co.uk.

Iar la facultatile din Scotia, texele de studiu sunt zero din cate stiu pentru cei din Uniunea Europeana, daca te ajuta asta...

Succes...

Saiury

#356
Am auzit ca se vor limita orele de lucru permise studentilor la 10 din 20. Eu ma bazam tocmai pe aceste 20 de ore de lucru pentru a ma putea intretine in Anglia, ai mei nu isi permit , deci pentru cei care muncesc deja acolo ca studenti, ce se poate face in cazul acesta? Exista vre-un imprumut inafara de cel pentru achitarea taxelor scolare ?

Mihnea Maftei


Saiury

A dat si la televizor.
http://www.notline.ro/cp/9/9706382/Mai-putini-studenti-straini-in-Marea-Britanie----.html
"Autoritatile vor inaspri criteriile de atribuire a vizelor, ridicand nivelul limbii engleze cerute, precum si a criteriilor de angajare a studentilor, care nu vor putea lucra decat zece ore pe saptamana fata de 20 pana acum."

graethel

#359
@Salury: Poate iti este de folos urmatorul site:
http://www.ukcisa.org.uk/student/eea.php
si http://www.ukcisa.org.uk/student/eea_work.php

Vezi ca tu te incadrezi la student din EAA, deoarece Romania e membru EU.

Am gasit si un articol despre ce spui tu in ziarul Telegraph: http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/7181882/Foreign-student-visas-to-be-slashed-Alan-Johnson-announces.html

Tie oricum nu iti trebuie viza pentru a studia in Marea Britanie, cred ca cei din EU se supun la alte reguli decat cei despre care se vorbeste in articol.

Din punctul meu de vedere 20 de ore de munca pe saptamana e un pic cam mult, timpul pe care trebuie sa il aloci invatatului e ceva mai mare in strainatate decat in Romania, cam asta am constatat comparand cat invat eu si cat invata colegi din Romania.  èrobabil depinde de facultate. In Elvetia ai voie sa muncesti 15 ore pe saptamana ca student.