Am intrat pe forumul vostru si nu am putut sa nu comentez. Eu studiez acum in Anglia, am aflat foarte tarziu de oportunitatea de a studia in Anglia (undeva dupa Bac, pe la sfarsitul lunii iulie) dar am profitat de ea.
Initial m-am dus la Edmundo (Educativa) si dupa ce mi-au oferit un formular sa il completez absolut singur si nu mi-au dat nici o informatie (eram pe punctul de a renunta) am aflat de Study Abroad Advising Centre (
www.education-abroad.ro) de la cativa colegi care "tinusera secret" ca fusesera acceptati - asa cum face romanu' nostru de frica sa nu i se ia locul... Am reusit, prin Study Abroad sa imi aleg universitatea cea mai buna pe inginerie, si am aflat cu stupoare la evenimentul de pre-departure pe care ei il organizeaza (cu toti studentii acceptati) ca mai erau vreo 60 din orasul meu, cam din toate liceele...
Ce pot sa zic dupa 7 luni de studiu la o universitate care e pe locul... 70... (in topurile neoficiale). NU se compara cu ce e in Romania si nu imi pare sub nici o forma rau ca am venit aici, din contra. Toti sunt foarte draguti si chiar se invata, spre deosebire de Romania unde se toceste putin in sesiune si nu ramai cu nimic pe urma. Eu am terminat liceul cu 9,70 si am luat 9,83 la Bac, si aici am intre 55 si 75 la suta, adica intre 5,5 si 7,5 - nivelul este foarte ridicat... parerea mea cu universitatile "de top" este ca: sunt teoretice, sunt mari, sunt axate pe cercetare si totusi, e mult mai greu sa faci fata si sa primesti ajutor daca ai nevoie...
Daca sunteti curiosi, eu sunt la Coventry, impreuna cu vreo 38 de colegi din oras, mai am vreo 10 prieteni in Canterbury si vreo 4 in Essex...
Succes si voua si contactati Study Abroad Advising Center pentru a va ajuta. Merita.
Andrei M.