Educaţie şi cercetare > Educatie

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

<< < (3/175) > >>

dragoooon75:
alta universitate americana din europa se afla in Madrid, Spania
link http://www.suffolk.edu/madrid/

Adi:
Hotnews are o sectiune dedicata studentilor unde a publicat deja vreo 10 interviuri cu studenti romani in strainatate (la facultate, la masterat, la doctorat, sau ca schimb un an de schimb cu burse Erasmus). Citind impresiile lor despre invatamantul din tara, despre invatamantul din straintate, citind despre avantaje si dezavantaje asa cum vad un numar mare de studenti, puteti sa va faceti o parere mai buna despre studiile in strainate.

http://student.hotnews.ro/burse_stagii

dragoooon75:
In Germania, plata scolarizarii pentru un an la o facultate de stat  este aproximativ egala cu plata scolarizarii la o facultate particulara din Romania(aprox 1000 Euro).Pentru a fi admis va trebui sa dai Testul Daf.Pregatiri pentru Testul Daf si pentru alte teste in limba germana puteti sa faceti la Casa Schiller din Bucuresti sau la Institutul Goethe!

Adi:
Poti da macar un link catre testul Daf? Ideal ar fi si cateva cuvinte ...

Adi:
Continuand ultima idee a lui Dragoon, si in Franta poti sa te inscrii la orice facultate de stat doar cu diploma de bac din Romania. Are loc o recunoastere aproape automata. Si asta inca dinainte de a intra Romania in UE. Taxele de scolarizare sunt tot asa simbolice, cateva sute de euro pe an, si studentii au reduceri la transportul in comun, masa la cantina e subventionata si tot asa, ca in Romania, numai ca poti avea un invatamant mai bun ca in Romania, in sensul ca mai serios, fara examene unde se copiaza, cu laboratoare ce se fac.

Totusi, despre Franta trebuie sa stiti ca exista si "grandes ecoles" unde admiterea se face pe baza de concurs si ele sunt mult mai bune decat universitatile obisnuite pentru primii doi ani. Eu am studiat la INSA din Lyon, dar INSA este prezenta si la Rennes, Rouen si Toulouse. De asemenea, exista si alte scoli de ingenieri in Franta unde sunt romani. La astfel de scoli platesti cam 1.000 de euro pe an si vreo 2.000 cat iti mai trebuie pentru a trai iti dau ei. De asemenea, mai exista elita scolilor de ingineri, precum Ecoloe Normale Superieure si Ecole Polytechnique si Ecole Centrale, iar acolo examenele sunt foarte dure.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă