Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Despre dogmele fizicii

<< < (2/8) > >>

ionut:
  Mda, e bine ca topicul asta a fost pus in sectiunea asta. De fapt, parerea mea este ca si titlul "Critici ale paradigmei curente in stiinta" este prea mult pentru unii care posteaza aici. Numai cei care cunosc foarte bine stiinta actuala pot eventual formula adevarate critici. Ceea ce vad eu in schimb prin sectiunea asta e mai mult un soi de caterinca facuta de unii care incearca sa critice ceva ce nu cunosc.

Adi:
Ionut, sunt complet de acord cu tine. Cred ca intelegi prin ce am trecut eu si Electron si altii cand am citit atent teoriile aduse de mai mult de cinci deja la aceasta sectiune ...

AlexandruLazar:

--- Citat din: gheorghe adrian din Octombrie 09, 2008, 12:27:26 p.m. ---Fizica studiaza in primul rand  miscarea fizica (miscarea este obiectul principal de studiu al fizicii)
--- Terminare citat ---

Vrei să spui că mecanica studiază în primul rând mişcarea fizică. Îți pot da exemple de ramuri întregi ale fizicii care nu numai că nu studiază mişcarea, dar se ocupă de corpuri care realmente stau pe loc...

Nu comentez restul ideilor; unele din ele sunt total greşite, dar altele să zicem că-s rezonabile, însă total nepractice. În particular, dacă d-l Gheorghe Adrian poate să-mi proiecteze un motor folosind numai o dimensiune spațială pentru a descrie mişcarea, eu o să-mi fac proiectul la maşini electrice în acelaşi fel...

Singurul lucru care mi-a sărit în ochi a fost ideea de reprezentare a sarcinii elementare a electronului ca fiind cilindrică şi nu sferică. Nu ştiu prin ce a trecut Adi, dar în calitate de student la electrotehnică mi-a sărit mouse-ul :D.

Adi:

--- Citat din: AlexandruLazar din Octombrie 09, 2008, 07:47:02 p.m. ---Singurul lucru care mi-a sărit în ochi a fost ideea de reprezentare a sarcinii elementare a electronului ca fiind cilindrică şi nu sferică. Nu ştiu prin ce a trecut Adi, dar în calitate de student la electrotehnică mi-a sărit mouse-ul :D.

--- Terminare citat ---

Excelente completari, Lazar. Si wow, nu remarcasem ca zisese chiar ca sarcina electrica a electronului e cilindrica si nu sferica! Asa imaginatie, mai zic si eu. Probabil isi imagineaza ca electronul e facut din puncte, asa cum zicem noi in prezent ca un fascicul de electroni e format din electroni (si are aproximativ forma sferica, adica mult mai lung decat lat).

Alexandru Rautu:
Vaileu... Analiza dimensionala!? "Buckingham theorem"... poate va spune ceva? Daca nu va spune nimica, atunci... "numai bine!"

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă