Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

“Paradoxul lui Ahile si broasca testoasa” si viteza maxima in univers

Creat de princehansolo, Octombrie 23, 2020, 11:02:42 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

princehansolo

#15
Daca in loc de particule avem doua sisteme de referinta inertiale (S1 si S2), conform teoriei relativitatii S1 nu se poate deplasa cu viteza mai mare decat c fata de S2 (si reciproca), deci c+c=c (si nu 2c). Poate am inteles eu gresit teoria relativitatii, si stunci nu-si mai are rost subiectul asta.
Toate-s vechi și noi sunt toate

atanasu

Cred, si asta credinta este ca sa capete TR consistenta, ca nu exista un sri exterior luminii, lumina isi are sri-ul in sine ca doar la inceput a fost LUMINA . Si relatia de ehivalenta a materiei cu energi ne arata ca dincolo de lumin in Fizica nu putem merge si despre altele nu ma pot pronunta.

princehansolo

Atanasu, un sistem de referinta poate emite fotoni in mediul inconjurator. Cum vezi tu ca LUMINA poate emite fotoni?
Toate-s vechi și noi sunt toate

atanasu

:)  Fotonul isi este siesi un referential. Pentruca fotonul pleaca intotdeauna de la emitator si nu revine :)

princehansolo

Ilasus si Atanasu,

Sunt de acord cu voi, dar dupa parerea mea fotonii nu au masa. Eu vreau sa spun ca si corpurile care au masa pot fi accelerate la viteze peste viteza luminii, si nu la limita de 2c.

Am cautat Teoria relativitatii si am gasit pe Wikipedia:
...O cantitate de mișcare este acum asociată vitezei luminii, viteza luminii în vid devenind viteză limită atât pentru obiecte, cât și pentru informații...
Asta-i ce am criticat in subiectul pe care l-am deschis. Nu sunt de acord nici cu compunerea vitezelor in mod relativist decat pentru cazul special in care folosim fotonii pentru a masura spatiul si timpul.
Toate-s vechi și noi sunt toate

atanasu

Daca citesti explicatia mea data in lucrarea Einstein si Hubble, mai degraba filozofica, vei vedea ca totul te conduce la o viteza limita si asta nu poate fi asociata decat cu ce este fara masa in univers adica fotonilor care nu pot fi decat in misare sau sa nu fie.
https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5463.0.html

princehansolo

Atanasu,

Vorbim in paralel: tu sustii ce contrazic eu:
Citat din: atanasu din August 09, 2020, 10:35:18 PM
VITEZA LUMINII ESTE CU SIGURANTA O CONSTANTA UNIVERSALA SI VITEZA MAXIMA   POSIBILA IN UNIVERSUL NOSTRU SI NU POATE FI DEPASITA

Eu sustin: afirmatia de mai sus este adevarata doar
Citat din: princehansolo din Februarie 20, 2021, 06:52:11 PM
... pentru cazul special in care folosim fotonii pentru a masura spatiul si timpul.

Si afirmatia pe care ai enuntat-o, si deductiile pe care le faci aplicand ca si postulat acea afirmatie, rezulta de fapt din felul in care a fost elaborata Teoria relativitatii. Pentru demonstratii si deductii, Einstein a folosit fotonii pentru a masura distantele. Fotonii avand o viteza constanta, s-a putut masura si timpul cu ajutorul lor. Astfel apar anomalii ca "dilatarea timpului" si "dilatarea spatiului" si paradoxuri cum ar fi "paradoxul gemenilor", compunerea vitezelor in maniera relativista si toate celelalte concluzii ale TR.

Nu are rost sa continuam discutia daca tu iti mentii punctul de vedere pe care l-ai exprimat suficient de clar. Eu am incercat sa fiu cat se poate de clar: este adevarat punctul tau de vedere (si nu numai al tau) doar pentru cazul special in care folosim radiatia electromagnetica ca si instrument de masura a distantelor si a timpului.
Toate-s vechi și noi sunt toate