Educaţie şi cercetare > Educatie

Avem un nou ministru al Educatiei, cum comentati?

<< < (125/126) > >>

AlexandruLazar:
Între timp, să vedem dacă în următorii ani, MEC va mai avea cu cine să facă reforma: http://www.realitatea.net/salariul-brut-al-unui-profesor-debutant-din-romania-este-cel-mai-mic-din-ue_871192.html

Adi:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10279212-daniel-funeriu-acest-universitar-ceea-intamplat-bacalaureat-intampla-universitati.htm

florin_try:
 Un articol interesant, cum ca minustrul face apel la 'elite' sa isi asume puterea.
 
http://www.ziare.com/daniel-funeriu/ministrul-educatiei/funeriu-face-apel-la-elite-sa-isi-asume-puterea-in-universitati-1140790

 Intelege ministru ca a esuat?

-------------------------------

Iata si comentariu unui cititor de la linkul de mai sus, care spune tot:

--- citez din ziare.com mesajul unui user ---

"
Care elite? Elitele au plecat din tara demult

Cand fondurile pentru educatie vor reveni la cat zice legea vor veni si elitele indarat.

PS Cum ar trebui sa faca o Elita, era sa scriu elice, sa se duca la rectorul X, impins acolo cu piloaie groase de partid si sa-i zica asa: "Domnule Rector pilos, pls, eu sunt Elita Y, da-te bre jos de pe scaun ca sa ma cocotz eu". Ar izbucni un hohot de ras homeric si biata Elita Y ar nimeri drept la nr. 9.
"
--- inchei citatul ---

HarapAlb:
De cand nu mai e Funeriu ministru s-a asternut linistea pe aici, toate bune si frumoase :)

Un articol din revista Nature dezvaluie plagiate in cereri de finantare publica, Plagiarism exposed in Romanian grant applications.

AlexandruLazar:
Chiar din articol:


--- Citat ---Grant administrators were first alerted to the suspicious applications in February, and 14 suspect cases — each involving nearly half a million euros — were listed on a government website on 22 May, shortly after Ponta took office.
--- Terminare citat ---

Cum ar zice Vali Sterian, săracul, şi la vremuri noi, tot noi. Învârtelile noilor miniştri ai educaţiei nu sunt cu nimic diferite de ale foştilor miniştri ai educaţiei (inclusiv tov. Funeriu), singura modificare majoră pe care schimbarea ministrului o aduce de ani buni este în lista celor care le învârt. Procesul de evaluare durează destul de mult şi cea mai mare parte a lui s-a desfăşurat de fapt sub mandatul lui Funeriu.

Edit: din punctul meu de vedere, singura soluţie reală la problema asta este încădrarea acestui tip de plagiat ca infracţiune civilă. Experienţa personală arată că nici dacă Nature ar avea tot atâţia observatori cât are ONU, tot nu ar fi suficienţi pentru a acoperi toate cazurile de plagiat, de la lucrări de licenţă şi proiecte de semestru la teze de doctorat. În condiţiile astea, în care de când intră pe bâncile facultăţii şi până îşi încheie cariera universitară, un profesor este obişnuit să copieze "pe rupte" (sau să lucreze în cadrul unui sistem care tolerează aşa ceva), imunitatea este asigurată -- oricine ar încerca să joace cinstit va rămâne fără finanţare cu mult înainte să poată schimba mare lucru.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă