Educaţie şi cercetare > Educatie

Avem un nou ministru al Educatiei, cum comentati?

<< < (2/126) > >>

Adi:
Tot un pas in acest sens propue si un parlamentar PNL, care propune ca diplomelel de doctorat sa nu mai fie acordate decat daca rezultatele cercetarii au fost publicate in o revista ISI in strainatate.

http://www.gandul.info/scoala/un-deputat-pnl-vrea-sa-oblige-doctoranzii-sa-si-publice-tezele-in-reviste-din-strainatate.html?3934;3324788

Adi:
Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB), Andrei Marga, îi cere ministrului Educaţiei, Anton Anton să reglementeze de urgenţă studiile postdoctorale, astfel încât acestea să devină o formă de specializare avansată concretizată prin cercetare ştiinţifică reală şi la finalul căreia absolvenţii să primească diplome sau certificate.

Articol complet

Adi:
Si a trecut timpul si au venit si alegerile si avem un nou ministru al educatiei. Si iarasi se doresc schimbari. Se vrea bacul de trei materii (in loc de cinci cat este acum). Se vrea marire a salariilor profesorilor, dar nu sunt banii. Bugetul pentru cercetare a scazut de cam trei ori, astfel incat institutul de fizica nucleara ori va da afaara o treime din angajati, ori va micsora salariile de trei ori. Mai mult, elevilor olimpici li se vor da burse echivalente cu salariul mediu pe economie. Dar, surpriza, nu se vor implementa salarieri dupa crieterii de performanta pe motivul ca profesorii de la sate vor iesi din sistem. Cica intai trebuie sa atragem persoane in sistem si apoi sa ii platim dupa performanta.

Nu stiu despre voi, dar eu ma bucur ca am avut obsesia cand eram in liceu sa plec din tara. Pe zi ce trece, desi incerc sa ajut tara asa cum pot cu acest portal, imi dau seama ca tara asta se va schimba greu si ca nu merita trait in ea.

Linkuri:
http://www.jurnalul.ro/articole/143663/bugetul-lui-boc---800-de-cercetatori-dati-afara-de-la-magurele

http://www.cronicaromana.ro/salarizarea-dupa-performanta-ar-putea-goli-scolile.html

http://www.gds.ro/Societate/2009-02-04/Scurte+stiri


Adi:
Pana la urma, se dau doar 5% cresteri salariale la toti bugetarii. La profesori se taie insa sporurile, suplimentul de 100 de euro pe an pentru achizitionarea de carti si materiale educationale, dar mai ales se taie si sporul de performanta, care se dadea la 15% din profesori numai.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/841477/Profesorii-raman-fara-salarii-de-merit/

Alexu`:
S-au facut niste restructurari prin invatamant si s-au scos ceva ore.
Sunt clasa X intensiv info si am completat fisele de inscriere pt a XI
Aveam 5 obtionale + 3 ore de info in plus pentru a XI
Acum o sa am avut de ales dintre cele 4 obtionale(ca s-a mai scos una pe parcurs) si orele de info + 1obtionala

In plus, se zice ca o sa se dea BACul la 3 materii. Daca nu se scoate romana din programa de mate-info nu au facut nimic concret.


Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă