Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Avem un nou ministru al Educatiei, cum comentati?

Creat de Adi, Octombrie 07, 2008, 04:23:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Adi

Da, cred ca ai dreptate. Daca nu e pe banii tai, ci pe bani publici, chiar daca din UE si nu din Romania, ai datoria morala nu sa iei ce iti e mai confortabil, ci ce iti face minimul necesar de care ai nevoie si nimic mai mult. Si atunci trebuie sa definesti destul de larg specificatiile de care ai nevoie.

Pai sa continue ancheta si sa se analizeze clar daca au fost folositi banii conform specificatiilor legale. Pare intr-adevar foarte raspandita procedura asa de a se da licitatii publice cu dedicatie pentru un anumit produs.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

sicmar

Cu scuze, rectific adresa documentului de pe serverul firmei d-nei Vergu.

Am luat mai multe documente de pe acel server si am incurcat linkul.

Alte documente pe acelasi server pot fi gasite cu Google.

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Inca un articol din seria pe care eu o numesc informal "daca ai citit asta si inca traiesti in Romania sa nu te mire de prapadul ce va veni asupra ta, ca ti-ai facut-o cu mana ta".

http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/de-ce-am-ajuns-aici-iii-545955.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

alexx


Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

DanielTex

 
CitatStatistici despre meditatii scolare in Romania.
Desi e de ceva timp postat, m-a uimesc cifrele totusi. Stiam din alte surse ca numarul de meditatii este foarte mare, dar suma de bani......... :o asta era altceva. Oare ar fi o metoda prin care sa se impoziteze veniturile obtinute din meditatii particulare ? :D  Poate ar rezolva ceva probleme la buget.

Adi

Asa ar fi corect, ca orice venit sa fie impozitat. Dar asta nu se va face. Nu face nici macar Canada sau Elvetia. In orice tara meditatiile sunt la negru si asta e acceptat de societate.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

DanielTex

CitatAsa ar fi corect, ca orice venit sa fie impozitat. Dar asta nu se va face. Nu face nici macar Canada sau Elvetia. In orice tara meditatiile sunt la negru si asta e acceptat de societate.
Adevarat. Dar in tarile din vest(SUA,M.Britanie,Elvetia etc.) stiu ca se tin meditatii gratuite in scoli, bineinteles acestea fac parte din sistemul de invatamant, dar acolo mai intervin si alti factori, salarii mai mari(care depind de bugetul fiecarui stat) etc.

florin_try

Citat din: Adi din Noiembrie 21, 2010, 09:28:23 PM
Citat din: alexx din Noiembrie 21, 2010, 08:20:33 PM
Eu il propun pe ADI ca ministru' al Educatiei :D

Si care sunt argumentele tale?

Argumentele ar trebui sa le gaseasca cel interesat, daca e interesat.
Ni se spune ca CV-ul unuia din ministri cu asa multe distinctii si articole stiintifice ar fi un argument in favoarea sa ca e reformator, insa multi stim ca sunt o multime de cercetatori care chiar tipic publica intr-un an sau doi cit are ministrul asta in intreaga sa viata. Deci nu ar fi singurul ci sunt o multime care teoretic l-ar putea inlocui, si chiar au o lista muuult mai luunga de articole la CV.

Insa mai devreme sau mai tirziu (poate chiar la urmatoarele alegeri) actuala infatisare a reformatirilor de la educatie va fi inlocuita cu alta; sa speram ca nu se vor reintoarce dinozaurii trecutului ci vom avea pe cineva dispus cu adevarat sa isi asume si riscuri, si care sa puna politica si ambitiile personale pe plan secund si invatamintul pe plan principal. Si care sa stie sa lucreze cu oamenii si nu sa si-i ridice pe toti in cap ca nu stie sa isi controleze aroganta.


Adi

Numarul de articole nu inseamna totul. Fiecare domniu al stiintei are specificul lui. In unele se publica multe articole, in altele putine. Caci intr-unul faci multe experimente scurte (pe soareci, de exemplu), iar la altele construiesti in cativa ani un experiment. In plus, nu e vorba doar de publicatii la domnul Funeriu. Ci faptul ca a fost olimpic la chimie in liceu in Romania. Apoi a avut curajul, licean fiind, sa fuga din tara, singur, fara familie! Asta deja ii da un mare atuu. Apoi in Franta a facut cea mai tare scoala, clasele pregatitoare si Ecole Politechnique. Apoi a facut cercetare in Japonia, in Europa. A fost manager de proiect de 2 milioane de euro pe an! Pai tocmai asta e un ministru, un manager la nivelul tarii. Apoi a fost implicat activ in elaborarea legilor educatiei in ultimii ani in comisia prezidentiala, adica desi in afara, a urmarit atent si activ reformarea Romaniei. Ca sa nu mai vorbim ca apoi a fost europarlamentar. Eu unul cred ca Funeriu este cea mai buna alegere si am incredere 100% in legea sa. Nu sunt pro PDL, dar pentru Funeriu, cred ca Romania merita sa sacrifice orice altceva (economie, etc). Macar sa stea PDL acolo sa ramana Funeriu ministru, macar pana isi trece legea.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

florin_try


Nici eu nu prea mai sunt pro PDL (dar am fost) insa tot mai cred ca PDL-ul e o varianta mai buna decit PSD ul sau PNL-ul.

Ce am vrut sa spun e ca sunt multi cu CV similar sau mai lung decit al actualului ministru, de care nu s-au auzit in mass-media, dar care ar putea face treaba foarte buna la educatie. Dar asta e binecunoscut.

Cel mai mare rau ce ni se poate intimpla, si cea mai mare teama a mea la acest aspect, este reintoarcerea dinozaurilor la urmatoarele alegeri. 

Adi

Pai si mie tot asa imi e teama, ca se vor intoarce cei care acum sunt rectori (Andronescu, candidata la minister din partea PSD sau Marga, candidata la minister din partea PNL). Sunt subiectiv poate, dar eu nu cred ca schimbarea Romaniei poate veni din Romania. Avem nevoie de unul din afara. Nu neg ca mai sunt si altii ca Funeriu, poate mai buni. Dar tot asa unii din afara sa vina. Care au vazut cum merge treaba acolo. Funeriu insa a avut meritul ca si-a dorit sa schimbe ceva in tara si s-a implicat in ultimii ani in comisia prezidentiala care redacta parteneriatul pentru educatie, studiile asupra situatiei din tara. Adica venea la fix, stiind deja situatia tarii, facand legea pe baza a ce era deja. Eu unul nu sunt pro PDL, dar cred ca e nevoie de PDL la guvernare sa termine reformele, caci ele ne sunt esentiale pe termen mediu si lung. Tot asa cum dupa reformele dure din perioada CDR a putut tara sa creasca sub PSD, tot asa dupa reformele dure ale PDL va creste apoi sub PSD-PNL.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

florin_try

Citat din: Adi din Noiembrie 21, 2010, 11:48:50 PM
Sunt subiectiv poate, dar eu nu cred ca schimbarea Romaniei poate veni din Romania. Avem nevoie de unul din afara.

Asta credeam si eu din urmatoarul motiv: Ca schimbarea sa vina din interiorul Romaniei trebuie sa se atinga asa numita masa critica. Dar "masa critica" nu poate fi atinsa in conditiile de acum din doua motive: 1) calitatea educatiei din tara este in opinia mea destul de slaba mai ales la nivel universitar si 2) nici cantitate nu prea este caci cam toti pleaca din tara pe unde apuca.

Acum insa ma indoiesc ca e suficient doar unul din afara. Pe scurt: trebuiesc mult mai multi, doar unul nu e de ajuns.
Ministrul e doar o singura persoana, legea e un concept abstract, insa mentalitatea overrall a tuturor celor din invatamint este ceea ce defineste concret sistemul. In general, un lider poate fi un trigger catre schimbare daca cei din sistem il percep ca model -dar asta se spulbera de indata ce liderul e perceput ca arogant, deconectat de realitate si cu discurs mediocru.

Ce trebuie invatamintului romanesc pentru reforma? Cred ca raspunsul meu actual este: Nu doar un singur reformator din afara ci o INTREAGA ALTA generatie educata afara.

Adi

Comisia de invatamant a Senatului a facut modificarile sale la legea educatiei. Modificari care practic anuleaza reforma dorita de guvern, pastrand netulburate privilegiile baronilor din educatie. Iata aici un text foarte bun. De aceea, cu parere de rau, sunt de acord ca Guvernul sa isi impuna punctul prin asumarea raspunsului, caci cei din Senat sunt inca niste dinoazuari care isi vad de interesele lor si nu pe cele ale lantiunii. Si cu parere de rau iarasi trebuie sa accept si invatamantul geografiei si istoriei in limba minoritatilor. Daca asta e pretul care trebuie platit pentru a reforma educatia si o da o sansa Romaniei sa creasca economic peste ani.

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/social-democratie/clanurile-universitare-nu-cedeaza-feudele/
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro