Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

2009, Anul International al Astronomiei

Creat de Adi, Octombrie 04, 2008, 12:17:25 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

b12mihai

Era sa uit, aveam si o idee: un filmulet de prezentare (cum e trailerul oficial) in care sa "se laude" Stiintaazi.ro cu ce face pentru acest an astronomic 2009 . Ma descurc binisor in realizare de colaj video, nu ceva profesionist daca v-ar ajuta cu ceva.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

bymos

Ar fi super Mihai daca ai realiza asa ceva. Poate ar fi mai usor daca ai realiza o prezentare cu ceea ce va face StiintaAzi pe intreg parcursul anului.

b12mihai

Ma ocup incet incet de prezentare (anul din cate am inteles nu a inceput oficial, chiar redactez o stire pentru site despre evenimentul care va marca debutul anului) , dar vreau sa imi trimita unul din voi toate materialele (email: gothik12@gmail.com sau gothik_doggy8@yahoo.com) care sa le includ in prezentare, de restul ma ocup eu. O sa fac intai o prezentare in powerpoint si apoi o sa ma ocup si de un filmulet, dar vreau un mic "imbold" :D .
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Salut Ghotic, orice ajutor este binevenit. Vezi ca avem insa pe site un articol dedicat Anului International al Astronomiei. Chiar apare in prima pagina in cautarile pe google. Acolo vom adauga articolele si proiectele noastre (dar si ale tarii) in acest sens. Si tu ai cartea aceea de buzunar despre astronomie. Din ea Mihai face sinteze de articole scurte despre planete si a si publicat cateva pe site. Poti face si tu in acest sens. Nu avem timp sa iti dam acum informatii, trebuie sa iei initiative si sa faci. Avem nevoie de articole de stiri pe site, ne-ai putea ajuta mult daca ai mai scrie stiri (cat de scurte) si ai invata si tu sa le pui singur pe site, astfel incat eu si Mihai sa nu mai facem treaba asta, ci sa facem lucruri mai importante. Ti-am facut deja cont de admin, acum trebuie doar sa confirmi ca vrei sa inveti si te invatam.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Citat din: Adi din Ianuarie 07, 2009, 01:20:02 PM
Nu avem timp sa iti dam acum informatii, trebuie sa iei initiative si sa faci. 

In cazul asta preiau initiativa, ma apuc de prezentare ,la care voi lucra in weekend-uri si sper sa o definitivez in vacanta de la inceputul lui februarie, ma pun la curent cu ce apare pe site si adaug si adaug si adaug (mi-a mai zis MMihai intr-un mail cate ceva legat de ce sa pun) si cu asta va mai iau o grija de pe cap  :) .

Apoi o sa v-o trimit pe mail si mai vorbim cand realizez concret ceva.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

#96
Am scris un articol in care am sintetizat proiectele de care am aflat pana acum pentru Anul International al Astronomiei. L-am publicat pe site.

Cum este şi va fi sărbătorit în România Anul Internaţional al Astronomiei În acest articol, vă invităm să descoperiţi ce proiecte concrete există până acum pentru sărbătorirea Anului Internaţional al Astronomiei în România. 2009 este Anul Internaţional al Astronomiei, sărbătorindu-se 400 de ani de când omenirea (prin reprezentantul ei Galileo Galilei) a îndreptat pentru prima dată luneta spre cer, deschizând astfel porţile astronomiei moderne. Pe întreaga planetă astronomia, astrofizica şi cosmologia vor transmite entuziasmul studiului Universului publicului larg. Nici România nu va face excepţie.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

#97
Anul Internatioinal al Astronomiei a inceput oficial pe 15 ianuarie 2009. Presa romaneasca a anuntat evenimentul. Cateva licee deja au pregatit evenimente. Exista un podcast in fiecare zi de la un anumit site. Toate aceste materiale interesante si stiri le-am adunat intr-un articol amplu care este al doilea pe google cand cautati dupa "Anul International al Astronomiei" sau "Anul Astronomiei".
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Salutari,

M-a rugat Adi sa ma uit dupa niste poze ce ar putea sa apara in calendar. Iata propunerile mele (ca am inteles ca trebuie sa propun):

Ianuarie: Detin un Hors-Serie de la Science et vie intitulat "L'Univers Aujourd'hui",
care contine "le film de sa naissance" - "un film de 13,7 miliarde d'annees"
Aceasta imagine: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap980607.html apare in fundalul titlului articolului cu imagini.
Si ca o mica sugestie: ar fi bine in poza sa apara mai "palida" (i se zice overscreen in photoshop sau ceva asa)
o imagine cu Galileo Galilei.
Sau poate poza zilei de azi (23 ian) http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0901/ngc2419a7_hammar.jpg


Februarie: La 1 miliard de ani dupa Big Bang (daca doriti explicatiile care le am intr-o revista Science et Vie pe o poza aproape identica cu asta, spuneti-mi)
link: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap980623.html

Martie: Pentru ca e vorba de supernova, propun http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap050910.html

Aprilie: Imi place la nebunie aceasta imagine: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap090108.html

Mai: Daca e despre Luna sa fie Luna: Mi-e greu sa aleg intre http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap071223.html , http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap081204.html , http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap070523.html
Parca a doua e mai frumoasa...dar sunt la fel de interesante ca fenomen...Daca tot se voteaza sa se voteze :) .

Iunie: Jupiter+Venus pe cer!! http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap041108.html sau http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap020625.html

Iulie: Imagini cu misiuni Apollo 11, toate la fel de frumoase: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap030920.html; http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap001111.html
si cratere lunare vazute de Apollo 11: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap030312.html

August: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap040319.html; http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap011117.html

Septembrie: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap000330.html (e preferata mea din tot ce am gasit pana acum:) )

Octombrie: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap090102.html (conjunctie alpina)

Noiembrie: o alta imagine care mi-a placut foarte mult: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap070529.html

Decembrie: Eclipse de luna: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap070830.html , http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap080222.html
sau niste gauri negre: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap080627.html, http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap040908.html

Poate ca nu am ales cel mai potrivit loc, daca nu, sa il mute cineva. Mi s-a spus sa pun pe forum si am vazut ca s-a discutat despre calendar pe aici  ;D .

Mult succes!
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Gothic, foarte bine, dar te rog sa pui nu doar linkul la poze, ci direct pozele in topic, ca sa le poata vedea din prima mai multa lume. Asadar te rog sa le pui din nou, fara explicatii, doar luna si titlul sau ce e in poza. Pentru asta trebuie folosit al doilea buton din stanga de pe randul de jos, precum eu in acest post. Da reply la acest post si vezi ce cod folosesc.

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Ianuarie:
sau

Februarie:


Martie:


Aprilie:


Mai:
sau sau

Iunie:
sau

Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

b12mihai

Continuare:

Iulie



August:
sau

Septembrie:

Octombrie:

Noiembrie:

Decembrie:
Eclipse de luna: ,

sau Gaura neagra:

Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Toate aceste poze propuse au rezolutie de la foarte buna in sus ca sa poata fi incluse pe un calendar?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

bymos

Salutare si scuze ca nu am mai raspuns la topic dar n-am primit nicio notificare, iar timp sa verific manual nu am avut.

Asadar,

Inainte de a spune daca sunt bune rezolutiile pt calendar va trebui sa le salvez si eu.
Voi veni cu un feedback dupa ce se va intampla asta.

Vom selecta pozele cu rezolutie buna impreuna, dupa care ma voi apuca si eu de calendar.

Adi

#104
Acum 400 de ani, Galileo Galilei a privit printr-o lunetă și a schimbat pentru totdeauna imaginea umanității despre Univers. El a pornit o revoluție care a plasat Pământul și Soarele în locul lor de drept într-un Cosmos plin cu nenumărate stele și noi lumi îndepărtate. În amintirea primei priviri moderne a umanității la frumoasele creații ale sistemului nostru solar și nu numai, lumea sărbătorește anul 2009 ca și Anul Internațional al Astronomiei. Haideţi să trecem în revistă misiunile spaţiale imporante ale NASA din 2009.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro