Diverse > Discuţii pe diverse teme

ET si posibilitatea existentei lor

<< < (11/12) > >>

Adi:
Multumim pentru sugestie, Paul, si pentru comentariu, Panda. Problema e ca eu interpretez Biblia la propriu (si de aia nici nu cred in ea), dar accept ca altii pot intelege ca de fapt la figurat oamenii ar putea fi ca si Dumnezeu si sa oprim aici aceasta paranteza. Desigur, discutia despre ET poate continua ...

paul:

--- Citat ---sa oprim aici aceasta paranteza. Desigur, discutia despre ET poate continua ...
--- Terminare citat ---
Analiza posibilitatatii existentei unei civilizatii ET este o actiune destul de greu de conturat, ceva probabilistic, iar datele de intrare depind de foarte multi factori, unii obiectivi, altii subiectivi. Dar poate ca ar trebui (ca o alta paranteza) sa ne concentram pe doua directii majore:
-unde cautam civilizatii ET
-cum cautam aceste civilizatii ET

RaduH:
Nu mi se pare interesant daca exista sau nu ci daca ne-au vizitat sau nu .
Dupa mine daca au fost capabili sa ajunga pana la noi nu cred ca ne-ar acorda prea mare importanta . Dupa incapacitatea noastra de a strabate asemenea distante .

paul:

--- Citat ---Nu mi se pare interesant daca exista sau nu ci daca ne-au vizitat sau nu
--- Terminare citat ---
Daca as crede ca ET nu exista, nu m-as mai intreba daca ne-au vizitat sau nu.
S-a amintit la inceputul topicului de SETI iar pentru cei ce nu stiu la ce se refera aceste initiale, voi veni aici cu cateva precizari: SETI INSTITUTE a fost infiintat in 1984. Este o organizatie non-profit dedicata educatiei si cercetarii stiintifice. Are ca obiect principal de activitate cautarea inteligentei ET printr-un program global de captare si prelucrare a semnalelor radio venite din Univers. Pentru cei interesati de alte amanunte referitoare la SETI, urmariti linkul:
http://www.seti.org/Page.aspx?pid=1241

cris:
Dau mai jos un pasaj din BIBLIE care cred ca nu lasa nici o urma de indoiala asupra unui eveniment de gradul 3 cum se spune.Cred ca nu se gaseste cineva sa spuna ca poate fi o simpla fabulatie.
IEZECHEL
 4. Eu priveam şi iată venea dinspre miazănoapte un vânt vijelios, un nor mare şi un val de foc, care răspândea în toate părţile raze strălucitoare; iar în mijlocul focului strălucea ca un metal în văpaie.
5. Şi în mijloc am văzut ceva ca patru fiare, a căror înfăţişare semăna cu chipul omenesc.
6. Fiecare din ele avea patru feţe şi fiecare din ele avea patru aripi.
7. Picioarele lor erau drepte, iar copitele picioarelor lor erau cum sunt copitele picioarelor de viţel şi scânteiau ca arama strălucitoare, iar aripile lor erau sprintene.
8. De cele patru părţi ele aveau sub aripi mâini de om şi toate patru îşi aveau feţele lor şi aripile lor.
9. Aripile lor se atingeau una de alta, şi când mergeau, fiarele nu se întorceau, ci fiecare mergea drept înainte.
10. Feţele lor? - Toate patru aveau câte o fată de om înainte, toate patru aveau câte o faţă de leu la dreapta, toate patru aveau câte o faţă de bou la stânga şi toate patru mai aveau şi câte o faţă de vultur în spate.
11. Feţele lor şi aripile lor erau despărţite în partea de sus, şi, la fiecare, două din aripi erau întinse, iar două le acopereau trupul.
12. Fiecare fiară mergea drept înainte şi mergea încotro îi dădea duhul să meargă şi în mersul său nu se întorcea.
13. Înfăţişarea acestor fiare se asemăna cu înfăţişarea cărbunilor aprinşi, cu înfăţişarea unor făclii aprinse; printre fiare curgea foc, iar din foc ţâşneau raze şi fulgere.
14. Fiarele alergau înainte şi înapoi iute ca fulgerul.
15. Când mă uitam eu la fiare, iată am văzut jos, lângă aceste fiare, câte o roată la fiecare din cele patru feţe ale lor.
16. Aceste roţi, după înfăţişarea lor, parcă erau de crisolit, iar după făptură toate aveau aceeaşi înfăţişare. Şi după alcătuirea şi după făptura lor ele parcă erau vârâte una în alta.
17. Ele înaintau în toate cele patru părţi, şi în timpul mersului nu se întorceau.
18. Obezile lor formau un cerc larg şi de o înălţime înfricoşătoare şi aceste obezi la toate patru erau pline de ochi de jur împrejur.
19. Când mergeau fiarele, mergeau şi roţile de lângă ele, şi când se ridicau fiarele de la pământ, se ridicau şi roţile.
20. Ele mergeau încotro le da duhul să meargă şi roţile se ridicau împreună, căci duh de viaţă era şi în roţi.
21. Când mergeau acelea, mergeau şi acestea, şi când acelea se opreau, se opreau şi acestea; iar când acelea se ridicau de la pământ, atunci împreună cu ele se ridicau şi roţile, pentru că duh de viaţă era şi în roţi.
22. Deasupra capetelor fiarelor se vedea un fel de boltă, întinsă sus, deasupra capetelor lor, care semăna cu cristalul cel mai curat;
23. Iar sub bolta aceasta erau întinse aripile fiarelor una spre alta, şi fiecare fiară mai avea câte două aripi, care le acopereau trupurile;
24. Când mergeau fiarele, auzeam fâlfâitul aripilor lor, ca un vuiet de ape mari, ca glasul Celui Atotputernic zgomot straşnic, ca zgomotul dintr-un lagăr ostăşesc; iar când ele se opreau, îşi lăsau aripile în jos.
25. După ce fiarele se opreau şi îşi lăsau aripile în jos, zgomotul se auzea încă sub bolta ce se întindea deasupra capetelor lor.
26. Pe bolta de deasupra capetelor fiarelor era ceva care semăna cu un tron şi la înfăţişare era ca piatra de safir; iar sus pe acest tron era ca un chip de om.
27. Şi am mai văzut ceva, ca un metal înroşit în foc, ca nişte foc, sub care se afla acel chip de om şi care lumina împrejur; de la coapsele acelui chip de om în sus şi de la coapsele chipului aceluia în jos se vedea un fel de foc, un fel de lumină strălucitoare care-l împresura de jur împrejur.
28. Cum este curcubeul ce se află pe cer la vreme de ploaie, aşa era înfăţişarea acelei lumini strălucitoare care-l înconjura. Astfel era chipul slavei Domnului. Şi când am văzut eu aceasta, am căzut cu faţa la pământ.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă