Diverse > Discuţii pe diverse teme

ET si posibilitatea existentei lor

<< < (3/12) > >>

Adi:

--- Citat din: nano2k din Octombrie 04, 2008, 11:33:23 p.m. ---Un articol care sigur vi se va parea interesant:

http://www.kurzweilai.net/meme/frame.html?main=/articles/art0188.html

Recomand intreg situl http://www.kurzweilai.net

Adi, putem sa luam si de aici mute stiri, acolo apar zilnic stiri "de laborator", adica e vorba de cele mai inalte tehnologii. Multe nici nu se vor "incarna" in ceva palpabil, dar altele, in viitor vor fi normalul de zi cu zi.

--- Terminare citat ---


Nano2k, multumesc pentru surse. Oricine de pe forum este invitat sa puna stiri de stiinta aici pe site, chiar avem nevoie de contributia semenilor de pe forum. In cazul acesta insa, vad ca nu e vorba de articole de stiinta, ci de teorii alternative, nepublicate in articole de stiinta. Noi nu vrem sa promovam asta pe siteul acesta. Aici vom discuta despre ipotezele stiintifice inca neverificate, dar spunem clar ca sunt ipoteze si le dezbatem. In schimb, cand anuntam o stire, anuntam o stire de a fost publicat in o revista stiintifica ISI, sau ce a fost anuntata de cercetatori la o mare conferinta si asa mai departe. Mai vino cu surse si te invit pe tine si pe restul sa postati stiri de stiinta aici pe site, cand le vedeti. Zilnic apar cateva la Realitatea, la TVR, le putem pune aici si le putem comenta. Prin pune aici ma refer la titlu, link si cateva cuvinte persoanale care sa descrie stirea. Multumesc mult.

nano2k:

--- Citat din: Adi din Octombrie 05, 2008, 03:43:14 a.m. ---Nano2k, multumesc pentru surse. Oricine de pe forum este invitat sa puna stiri de stiinta aici pe site, chiar avem nevoie de contributia semenilor de pe forum. In cazul acesta insa, vad ca nu e vorba de articole de stiinta, ci de teorii alternative, nepublicate in articole de stiinta. Noi nu vrem sa promovam asta pe siteul acesta. Aici vom discuta despre ipotezele stiintifice inca neverificate, dar spunem clar ca sunt ipoteze si le dezbatem. In schimb, cand anuntam o stire, anuntam o stire de a fost publicat in o revista stiintifica ISI, sau ce a fost anuntata de cercetatori la o mare conferinta si asa mai departe. Mai vino cu surse si te invit pe tine si pe restul sa postati stiri de stiinta aici pe site, cand le vedeti. Zilnic apar cateva la Realitatea, la TVR, le putem pune aici si le putem comenta. Prin pune aici ma refer la titlu, link si cateva cuvinte persoanale care sa descrie stirea. Multumesc mult.

--- Terminare citat ---

Adi, link-ul pe care l-am postat referitor la paradoxul Fermi era strict legat de subiectul acestui topic. E vorba de dezbateri teoretice si eu cred ca daca il cititi poate sa aduca un plus dezbaterii de pe acest forum. Acolo explica si de ce autorul considera ca SETI este un proiect cam inutil.

Doi la mana, situl respectiv preia si stiri care au aparut deja in diferite reviste sau ziare. Dar cum am zis, se ocupa in special de cele mai de varf tehnologii, care se dezvolta intai in laboratoare si mai au mult ca sa ajunga produse comerciale. Dar si astea sunt deja stiri aparute in reviste sau ziare sau comunicate, etc. De pe kurzweilai.net (care este unul din siturile create de catre Ray Kurzweil - unul din cei mai mari AI-isti) fiecare articol are link spre sursa lui, adica revista/publicatia de unde a fost preluat.
Sigur, exista sectiuni de "aberatii" teoretice sau SF-uri (deocamdata) cum ar fi discutiile despre singularitarea tehnologica (http://ro.wikipedia.org/wiki/Singularitatea_tehnologic%C4%83), etc.
Indemnul meu e sa nu ne limitam numai la stirile aparute la noi (dar nici sa nu le ignoram, pentru ca ne afecteaza mai direct), ci sa preluam sau sa ne inspiram si din alte surse.

Am dar exemplul kurzweilai.net pentru ca unul din siturile care aduna deja stiri pasionante din lumea intreaga.

PS: cand vorbesti de Ray Kurzweil, vorbesti de unul din parintii OCR-ului si a numeroase alte tehnologii bazate pe recunoastere de text si voce (http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Kurzweil).

Adi:
Multumesc pentru explicatii, Nano2k, acum inteleg mai bine. As mai avea o intrebare: ce inseamna abrevierile OCR?

AlexandruLazar:
O iau eu înainte :). Optical Character Recognition -- i.e. recunoaşterea optică a caracterelor. E o tehnică foarte folosită, actualmente în special în administrație şi arhivistică şi telecomunicații, dar nu numai. Pe scurt, e vorba de recunoaşterea automată a caracterelor scrise de pe o pagină; de pildă, pe calculator -- caracterele, odată recunoscute, pot fi pur şi simplu convertite în text "adevărat". Aşa încât, dacă scanezi, să zicem, un contract, nu obții o imagine JPEG cu contractul respectiv, ci textul lui ca atare, care poate fi stocat şi editat ca orice alt text (de pildă, în format .doc).

Găseşti câteva programe OCR gratuite (numai pentru Windows ce-i drept) aici: http://www.freeocr.net/ .

Recunoaşterea optică a caracterelor de tipar e la ora actuală destul de bine consolidată ca să nu pună mari probleme. Recunoaşterea optică a scrisului de mână este semnificativ mai complexă :).

Adi:
Multumesc, Alexandru. Deci OCR-uri se folosesc pentru a recunoaste textele scanate ...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă