Cum zicea si Ionut si Electron, atat teoria cuantica cat si TRR si TRG sunt teorii oficiale, doar ca nici una din ele nu descrie orice din Univers. Ne trebuie o teorie unificata a lor pentru a putea intelege mai bine Big Bang-ul sau interiorul gaurilor negre. Acesta este visul de aur al fizicienilor. Si de aceea va fi o veste foarte buna daca cumva se vor observa la LHC gauri negre miscroscopice, inseamna ca pentru prima data am observa experimental efecte cuantice ale gravitatiei si atunci am stii ca acestea exista si ca teoriilor pot fi unificate. Noi acum speram ca pot fi unificate, dar daca cumva intrinsec din natura nu pot fi unificate de fapt?
Aceasta observatie ar fi echivalenta cu observatia lui Oersted din 1820 cum ca curentul electric creeaza un camp magnetic. Dupa aceea oamenii de stiinta au avut o dovada ca exista o legatura intre electricitate si magnetism, care a dus la cercetari intense care dupa 11 ani au dus la crearea curentului electric cu ajutorul campului magnetic (1831, Faraday, inductia electromagnetica) si apoi la o teorie care unifica oficial electricitatea si magnetismul, teoria electromagnetica (1865, Maxwell).
Asadar, eu unul tare mult m-as bucura sa se observe gauri negre microscopice la LHC.