Mi-am adus aminte ca am citit intr-un interview cu un mare cercetator in domeniu, ce construise nu stiu ce robotel smecher, un raspuns absolut genial. Reporterul l-a intrebat cat de inteligent este cel mai inteligent robot (umanoid) construit pana astazi, iar raspunsul a fost: "Mai prost decat un gandac de bucatarie... mai prost decat un gandac de bucatarie lobotomizat." 
Mi s-a parut foarte amuzant... Daca stai sa te gandesti ca iti ia ceva timp numai ca sa il inveti ca o sfoara nu poate impinge ci numai trage...
depinde in ce domeniu folosesti robotul.
De exemplu daca pui pe un robot sa joace sah, atunci situatia e cu totul alta: toti sahistii din lume la un loc nu pot bate un sigur robot la sah.
Cu calculatoarele, care in urmatorii cativa zeci de ani vor fi de cateva milioane de ori mai rapide decat calculatoarele de azi, iti poti inchipui cat de multe progrese se vor face in acest domeniu.
Acum 20 de ani pe cand se programau programe de sah, programatorii nu visau ca odata calculatorul va bate un compion mondial la sah. La sportul sah, omul a fost deja depasit de catre robot.
Poate ca in urmatorii 100 de ani, robotul il va invinge pe om si la fotbal.