Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Ce e dincolo de Universul vizibil?

<< < (9/9)

maiami:
DINCOLO de universul vizibil e tot univers deoarece acesta e infinit
nu pot concepe ca dincolo de univers sa nu mai fie nimic
si nimicul e ceva

RaduH:

--- Citat ---DINCOLO de universul vizibil e tot univers deoarece acesta e infinit
nu pot concepe ca dincolo de univers sa nu mai fie nimic
si nimicul e ceva
--- Terminare citat ---
Chiar ca nu merge asa, nu cu cei de aici.

AlexandruLazar:

--- Citat din: maiami din Martie 23, 2010, 03:40:41 p.m. ---DINCOLO de universul vizibil e tot univers deoarece acesta e infinit
nu pot concepe ca dincolo de univers sa nu mai fie nimic
si nimicul e ceva

--- Terminare citat ---

Si grecii aveau problema asta cu numarul 0 :). Nu puteau concepe ideea de nimic, ceea ce nu inseamna ca nimicul acesta e ceva ireal.

Din pacate cred ca noi, oamenii, suferim de imodestie. Si mie mi-a luat o vreme sa ma dezvat sa spun "nu pot sa concep X... deci X nu poate sa existe!". Chiar si acum o mai fac uneori, fara sa vreau.

jean:
Universul vizibil este partea cercetata de noi din universul real. Daca acele galaxii se deplaseaza spre ceva aflat in afara universului vizibil nu este ceva anormal. Este vorba de acelasi univers si materia, energia din el interactioneaza. Problema suntem noi ca inca nu vedem si nu intelegem ce se intampla. Ca exemplu, este ca si cum o particula din corpul nostru (universul) ar incerca sa vada cum aratam pe afara si mediul care ne inconjoara. Imposibil nu?
Ce este dincolo?....Putem face numai presupuneri. Va trece foarte multi ani pana vom afla. Poate nicio data, dar este bine ca ne punem intrebari.

DARIUS PITARIU:
dupa universul vizibil(observabil) este universul neobservabil care ne va mai trebui 200-300 de ani pana sa avem tehnologia necesara sa putem explora la distante de 99x10la puterea 99999  ani lumina.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă