Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Ce e dincolo de Universul vizibil?

<< < (3/9) > >>

Adi:
Ai nimerit unde trebuie, noi asta vrem, sa explicam in cateva cuvinte, simplu, celor ce nu au timp sa citeasca. Caci nimeni nu are timp. Nici eu nu am timp sa citesc despre geologie, dar daca tu imi poti explica chestii simple, apreciez. Suntem aici sa formam o echipa, sa ne ajutam unii pe altii. Asadar, nici o intrebare nu este prosteasca, sper ca am raspuns pana acum la intrebarile tale si te incurajez sa mai pui intrebari.

cris:
Acum 2 ani mi-am exprimat o parere personala ca BB-ul este un fenomen local si ca restul universului invizibil ar putea fi presarat cu gauri supermasive mai vechi decat BB-ul.Din aceasta cauza m-a bucurat aceasta descoperire.

Adi:

--- Citat din: cris din Octombrie 02, 2008, 08:19:59 a.m. ---Acum 2 ani mi-am exprimat o parere personala ca BB-ul este un fenomen local si ca restul universului invizibil ar putea fi presarat cu gauri supermasive mai vechi decat BB-ul.Din aceasta cauza m-a bucurat aceasta descoperire.

--- Terminare citat ---

Da, sunt si teorii in care in cadrul unui Univers apar Big Bang-uri locale in care se creeaza noi Universuri. Provin mai ales din teoria corzilor, parca. Experimentele vor decide care e corect. Oricum, o astfel de teorie ar fi o generalizare/rafinare a teoriei Big Bang-ului, nu o negare a lui.

alina.d:
Hm ....corzile nu sunt niste entitati ( daca le pot spune asa) mai minuscule decat atomii?

Adi:

--- Citat din: alina.d din Octombrie 26, 2009, 06:55:57 p.m. ---Hm ....corzile nu sunt niste entitati ( daca le pot spune asa) mai minuscule decat atomii?

--- Terminare citat ---

Ba da, asa este. Daca teoria corzilor este corecta, atunci fiecare particula elementara ar fi de fapt o coarda care ar vibra, iar in functie de frecventa de vibratie ai avea o anumita masa, deci o anumita particula. Deci corzile ar fi mai mici decat atomii.

A rezultat din ceva scris mai sus ca ar fi mai mari decat atomii?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă