Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Adevărul Creaţiei, Alternativă la Religii...

Creat de Traian Ioan, Septembrie 29, 2008, 07:31:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AlexandruLazar

CitatDa! Am o teorie care nu este agreată de niciun credincios, indiferent de credina lui.

Eu vreau să o aud! Mitologia este unul din domeniile în care nu am putut studia atât de mult cât mi-aş fi dorit, dar pentru mine ştiința şi religia sunt două teme foarte importantă. În funcție de cunoştințele mele, poate v-aş putea ajuta şi cu calculul de care vorbiți.

Vă asigur că, scrise cu eleganța şi modestia pe care ați arătat-o până acum, eu unul voi citi orice materiale scrieti aici.

Traian Ioan

Citat din: Electron din Octombrie 09, 2008, 07:24:26 PM
Citat din: Traian Ioan din Octombrie 09, 2008, 04:04:23 AM
 comunicarea ştiinţifică pe care am făcut-o mai sus
Poate cineva de aici sa-mi indice care fragmente din postarile domnului Traian Ioan constituie "comunicarea stiintifica" de care vorbeste?

e-
Da, dle Electron, puteţi citi aici toată postarea. Introducerea care vi s-a părut a fi inserţie religioasă este numai adevăr verificabil, Dacă citeaţi mai departe şi nu vă lăsaţi străpuns şi răpus de ideia divinităţii aţi fi văzut şi nişte calcule exacte în care sunt folosite valori determinate ştiinţific de oameni de ştiinţă.
Dv. vedeţi credinţe în adevărurile mele şi eu văd credinţe în ceea ce dv. consideraţi ştiinţă. De ce să nu discutăm, fără idei preconcepute, cu scopul sincer de a afla adevărul?
Eu nu sunt un credincios! Nu cred în niciun dumnezeu, în nicio divinitate. Nu cred nimic până nu sunt convins că este adevăr pe care să mi-l însuşesc şi să-l pot susţine raţional în faţa oricui. Sunt dispus să mă las convins de adevărurile dv., dv. sunteţi dispuşi să discutăm calculele pe care le-am prezentat ca fiind ,,Comunicare Ştiinţifică"?
Repet! Nu cred în nicio divinitate. Biblia este, pentru mine, o culegere de legende antice care au avut o valoarea benefică până astăzi şi va avea o valoare istorică, de asemenea, benefică pentru omenire. Această declaraţie a mea, luaţi-o, vă rog, pentru început, ca obiect de inventar fără valoare. Valoarea reală a declaraţiei, va fi evidenţiată după discuţii purtate şi argumentate, cu elemente exacte nu estimate.
Trebuie să vă spun, să vă amintesc, ceea ce, sigur, ştiţi, că sunt foarte multe ,,curente creationiste" dar, care urmăresc salvarea religiilor cu dumnezei nu aflarea adevărului ştiinţific.
Eu vreau să vă prezint o teorie personală despre Creerea Pământului tocmai cu scopul de a afla adevărul, ca adevărul să înlăture minciunile, religiile de tot felul care au invadat omenirea, să fie o Alternativă la religii, la credinţele exploatate de mici grupuri de oameni.
Traian

Coesite

Si eu vreau sa aud acest nou "adevar"... Si eu nu sunt o fire religioasa, dar presimt ca nu o sa fiu de acord cu el.

Traian Ioan

Citat din: Coesite din Octombrie 09, 2008, 07:27:56 PM
CitatCând v-am prezentat balanţa termică a Pământului din care se vede modul cum se răceşte şi se încălzeşte Pământul se putea trage concluzia că Pământul a fost foarte bine proiectat şi executat, astfel încât nu pot apărea nici glaciaţiuni şi nici supraîncălziri.

Cu tot respoectul, dar a nu crede cand dovezile sunt irefutabile, sa spunem ca va pune intr-o lumina cel putin nefavorabila.

Balanta termica facuta de dumneavoastra nu ia in considerare multi factori, primul si cel am ilogic ar fi ca aceasta este facuta pentru momentul ACTUAL. Pamantul nu este un sistem static, dar ar ar fi asa atunci ar arata ca Marte. Aparitia unei glaciatiuni nu pune intr-o lumina proasta faptul ca natura este bine gandita, ci doar confirma acest lucru. Schema dumneavoastra ia in calucl numai caldura, sau energia termica provenita de la soare, ne luand in considerare sursele endogene de caldura care sunt mult mai importante decat cele solare. Daca nu am avea aceasta caldura, nu am magmatism activ, nu am avea miscarea placilor, am fi o planeta moarta!
Si nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, duceti-va la un muzeu de geologie si uitati-va in sectia destinata Cuaternarului, daca aveti o minte deschisa posibilitatilor si totusi capabila sa descifreze ce a scris natura (spuneati ca sunteti inginer chimist) atunci o stiti ceea ce stiu si eu.

Ca tot veni vorba, dumneavoastra nu scrieti ceea ce STITI, dumneavoastra scrieti ceea ce CREDETI. Pt, ca da, macar aici aveti dreptate, a crede si a stii nu sunt aceleasi lucru.
Domnişoară Coesite,
De la început am ştiut că voi fi luat în derâdere, că voi fi văzut într-o ,,lumină defavorabilă", cum spuneţi dv. cu delicateţe. Cu toate acestea mi-am asumat riscul. Eu nu vreau să pun într-o lumină proastă pe nimeni şi în special pe cei tineri care sunt avizi de cunoaştere, de cunoaştere a Adevărului pur ştiinţific.
Presupunerile (credinţele) nu sunt adevăruri. Presupunerile sunt acceptate ca adevăruri, din lipsa capacităţii omenilor de găsire a adevărului. Din totdeauna oamenii au vrut să ştie de unde vin şi unde se duc; ce a fost şi ce va fi. Această dorinţă a oamenilor, de a cunoşte trecutul şi viitorul, a generat întotdeauna credinţa, presupunerea. Datorită diferitelor credinţe (presupuneri) ale oamenilor, omenirea a ajuns la nivelul de cunoaştere actual, la nivelul tehnologic actual.
Spuneţi că în calculele mele am scăpat din vedere mulţi factori şi amintiţi pe, primul si cel am ilogic ar fi ca aceasta este facuta pentru momentul ACTUAL. Este adevărat că balanţa termică este făcută numai pentru aceste zile pentru care avem date certe. Dacă aş face o balanţă pentru trecutul îndepărtat sau pentru viitor aş introduce nişte elemente presupuse ca adevărate şi exacte. Rezultatul ar fi îndoielnic şi nu l-aş putea justifica.
Balanţa termică a Pământului o facem pentru a stabili energia care intră şi energia care este transmisă în spaţiul interplanetar. Pământul nu este producător de energie, o sursă de energie. Pământul este un consumator de energie solară pentru care am făcut balanţa termică. Energiile interne ale Pământului, care produc mişcările tectonice nu se pierd în spaţiu, rămân pe Pământ. Atmosfera este cea prin care se primeşte energia solară şi se descarcă energia reziduală.
Planetă moartă am fi dacă ne-ar lipsi un singul element sau un singur element ar avea valori diferite de cele actuale.
Referitor la ,,mintea deschisă a oamenilor", fiecare consideră că are o minte deschisă. Neplăcut, ba chiar periculos, este pentru cel care crede că el are o minte mai deschisă decât a altora.
Mă bucur că începem să ne cunoaştem.
Traian

AlexandruLazar

Am recitit postul dumneavoastră şi este foarte interesant; dacă am înțeles bine, dumneavoastră doriți să arătați în acest sens că Pământul a fost creat de la bun început aşa, încât să fie, să zicem aşa, perfect, sau aproape perfect?

Dacă da, dovezile sunt, cum a amintit şi Coesite, destul de incerte (acelaşi lucru se poate spune şi despre cristalele de sare, care chiar că se formează spontan şi nu sunt proiectate într-un fel anume...), dar ar fi interesant de ştiut cum arată aceleaşi calcule pentru planeta Marte, de exemplu.

În acelaşi timp, poate vă ajută întrucâtva să ştiți că toate planetele au o radiație proprie. În majoritatea cazurilor este vorba de o radiație foarte slabă ce-i drept, mai ales în cazul planetelor care nu mai au activitate tectonică. Singura excepție în acest sens (cel puțin în sistemul nostru solar) este Jupiter, care radiază mai multă lumină decât primeşte de la Soare, ca urmare a câmpului său magnetic foart puternic.

Ceea ce vă sugerase Coesite este de asemenea relevant, pentru că o parte din aceste calcule sunt cu siguranță influențate de activitatea antropică. Dacă într-adevăr Pământul a fost de la bun început gândit pentru a fi practic perfect, ideal ar fi să cunoaştem starea lui inițială.

Date despre activitatea solară mai veche se pot obține, e drept cu aproximație, dar se pot obtine, atât prin metode astronomice, cât şi prin studii geologice.

Coesite

CitatEste adevărat că balanţa termică este făcută numai pentru aceste zile pentru care avem date certe. Dacă aş face o balanţă pentru trecutul îndepărtat sau pentru viitor aş introduce nişte elemente presupuse ca adevărate şi exacte. Rezultatul ar fi îndoielnic şi nu l-aş putea justifica.

Nu sunt presupuse ca fiind exacte, sunt exacte. Nu vrobesc de date despre clima din Arhaicul Superior ci de date cu o vechime rezonabila de 10-20 milioane de ani. Si rezultatul nu ar fi indoielnic ci doar nu v-ar conveni, asta e o alta poveste.

CitatEnergiile interne ale Pământului, care produc mişcările tectonice nu se pierd în spaţiu, rămân pe Pământ.

Da, pentru ca in viziunea dumneavoastra eronata, atmosfera se incalzeste numai de la soare.

CitatPlanetă moartă am fi dacă ne-ar lipsi un singul element sau un singur element ar avea valori diferite de cele actuale.

Si care ar fi acela?

Traian Ioan

Citat din: AlexandruLazar din Octombrie 10, 2008, 09:34:52 PM
CitatDa! Am o teorie care nu este agreată de niciun credincios, indiferent de credina lui.

Eu vreau să o aud! Mitologia este unul din domeniile în care nu am putut studia atât de mult cât mi-aş fi dorit, dar pentru mine ştiința şi religia sunt două teme foarte importantă. În funcție de cunoştințele mele, poate v-aş putea ajuta şi cu calculul de care vorbiți.

Vă asigur că, scrise cu eleganța şi modestia pe care ați arătat-o până acum, eu unul voi citi orice materiale scrieti aici.
Vă mulţumesc domnule Alexandru pentru speranţa pe care mi-aţi insuflat-o.
Dv. sunteţi un om mult mai citit decât mine; nu numai dv. ci toţi de pe acest sait sunt mai citiţi decât mine. In viaţa mea m-am limitat numai la cunoştinţe profesionale şi colaterale profesiei fapt pentru care am obţinut satisfacţii deosebite. Nu bani!

Nu trăiesc în huzur cum bănuiesc unii; aceasta nu este bogăţie. Eu sunt bogat pentru că nu am nevoie de nimic. Mă mulţumesc cu social security, o cameră pe care o împart cu iubita mea soţie o maşină cu care merg să văd frumuseţile din jur şi compiuterul care mă ,,chinuie".
Tot ce am adăugat pe lângă mulţumirile pe care vi le-am adresat, nu sunt pentru dv. ci pentru cei care şi-au făcut o imagine greşită despre mine.
Vă mulţumesc pentru speraţa dată.
Traian

Pentru dl Electron, nu v-am uitat! Vă răspund imediat ce am puţin timp.
Traian

Electron

Citat din: Traian Ioan din Octombrie 10, 2008, 10:07:41 PM
Pentru dl Electron, nu v-am uitat! Vă răspund imediat ce am puţin timp.
Sa stiti ca urmaresc cu interes raspunsurile dumneavoastra. La momentul oportun voi veni cu comentariile mele inevitabile.

e-
Don't believe everything you think.

Traian Ioan

 
Citat din: Electron din Octombrie 09, 2008, 11:49:53 PM
Stimate domn Traian Ioan, cand veti reusi sa va debarasati de insertiile religioase despre divinitatea dumneavoastra preferata din mesajul pe care doriti sa-l transmiteti, si va veti limita la ceea ce este verificabil, va asteptam cu drag sa va continuati postarile. Sper sa fiti de acord ca a cere niste standarde minime de rigurozitate in afirmatiile care se vor "stiintifice", nu este ceva negativ, ci din contra, necesar, pe un forum de popularizare a stiintei.

e-

PS: imi pare rau daca veti pleca inainte sa-mi raspundeti la intrebarea epistemologica principala: cum decideti care afirmatii sunt "stiinta adevarata" si care sunt "pseudo-stiinta" ?


Stimate domnule Electron,
Înţeleg condiţia pe care mi-aţi pus-o pentru a-mi fi permis să scriu pe acest forum.
Îmi pare rău, dar eu agreez mai mult teoria de formare a sistemului solar prezentată de Moise, şi considerată de oameni ca fiind credinţă, religie. Acestei legende biblice îi pot aduce amendamente, folosind cunoştinţele zilelor prezente. În schimb, nu mă obosesc să iau în seamă teoriile ştiinţifice ale lui Immanuel Kant s-au a lui Pierre de Laplace care sunt credinţe, ale lor, considerate de oameni ca ştiinţă.
Teoria lui Moise elaborată pe baza cunoştinţelor căpătate de la vechii egipteni, acum 3500 de ani poate fi amendată cu cunoştinţele zilelor prezente, când nişte astronomi au observat, folosind telescoape puternice, că la formarea unei stele, aceasta lasă în urma sa un nor material lenticular din care se pot forma prin aglomerare planetele acelei stele.
Teoria lui Moise cu privire la formarea, la crearea vieţii pe planeta noastră merită atenţia oamenilor de ştiinţă, fiind confirmată de unele obsevaţii şi cercetări ştiinţifice făcute în zilele acestea din urmă, pentru studierea Pământului, pentru aflarea trecutului lui.
De ce numai de unele şi nu de toate observaţiile şi cercetările ştiinţifice?
Pentru că multe dintre ele sunt pseudo-ştiinţă sau ,,ştiinţă cu tendinţă".
Teoria lui Moise prezentată, la nivelul lui de cunoaştere de acum 3500 de ani, a fost folosită de impostorii vremurilor următoare ca religie, credinţă pentru a exploata prostimea.   
Consider că v-am furnizat esenţa convingerilor mele şi că aveţi suficiente date pentru a decide accesul sau interdicţia mea de a scrie pe forumul dv.
În privinţa deciziei mele cu privire la acurateţea informaţiilor ştiinţifice îmi folosesc întotdeauna bruma mea de cunoştinţe exacte. De multe ori mă înşel fie din neatenţie fie din cauza puţinătăţii cunoştinţelor deşteptăciunii mele de care sunt conştient. Spre exemplu, nu am ştiut că există o aşa numită ,,teorie conspiraţionistă". Când cineva m-a bănuit ca fiind un adept al acesteia, venind cu Bilanţul termic al Pământului care demontează credinţa stupidă a ,,Încălzirii globale", am navigat puţin pe internet ca să mă deştept, în privinţa acestei teorii. Ei bine, pentru mine conspiraţia mondială nu este o teorie incertă ci este o certitudine. Eu ştiu că lumea-i plină de minciună. Prezentând Adevărul, voi întâmpina multă rezistenţă din partea conspiratorilor dar şi mai multă din partea gloatei. Conspiratorii sunt inteligenţi dar escroci şi nu răspund la atacurile care-i demască îi lasă pe adepţii lor, din gloată, care se consideră inteligenţi, să iasă în faţă pentru a se lupta cu adevărul.
Sper că răspunsul meu la întrebarea dv. a fost suficient de clar.
Traian

Adi

Care este teoria lui Moise asupra formarii Pamantului si a sistemului solar? Nu sunt familiar cu ea si nici nu cred ca o gasesc pe net. O puteti razuma aici, va rog?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

CitatEi bine, pentru mine conspiraţia mondială nu este o teorie incertă ci este o certitudine.

Aha! Am zis eu ca imi miroase a teoria conspiratiei, am avut dreptate!!!

Poate o sa auzim curand din partea dumneavoastra despre ce este vorba in marea dumneavoastra inventie, dar pana atunci va sugerez sa mai surfati un pic pe web si sa mai cititi anumite lucruri despre planeta asta pe care traiti pentru ca fie ca va place fie ca nu, nu aveti unde sa plecati! 

Traian Ioan

Citat din: AlexandruLazar din Octombrie 10, 2008, 09:48:51 PM
Am recitit postul dumneavoastră şi este foarte interesant; dacă am înțeles bine, dumneavoastră doriți să arătați în acest sens că Pământul a fost creat de la bun început aşa, încât să fie, să zicem aşa, perfect, sau aproape perfect?
NU! Nu aţi înţeles bine şi nici nu ştiu de unde puteaţi înţelege că am spus eu o asemenea aberaţie. Datele geologice certe arată că pământul a avut un început, că a evoluat, având dealungul timpului, etape, perioade cu caracteristici specifice fiecăreia (nu folosesc termenii geologici pentru că nu sunt geolog). Ce vârstă are Pământul nu ştiu; ce durată au avut erele geologice, perioadele de timp, nu ştiu; Aş vrea să ştiu dar sunt conştient că nu am cum afla.
Eu ştiu, că Pământul a fost creat perfect şi prevăzut cu tot ce era necesar ca prin evoluţia lui să ajungă la starea optimă, asigurând condiţiile de viaţă necesare omului, ultima creaţie.
Pământul a fost creat cu scopul de a fi habitatul omului. Pământul a evoluat, creând delungul vieţii lui tot felul de depozite necesare omului, în diferitele etape ale evoluţiei lui.
Nivelul de cunoaştere (nu de credinţă) al omului a crescut tocmai credinţelor lui; a ajuns să ştie, a ajuns să decopere diferite depozite valoroase în pântecele Pământului şi să le folosească.
Nu toţi indivizii au contribuit la progresul omenirii ci numai un număr infinit de mic, numai cei care s-au desprins de credinţă, au ajuns să ştie cât de cât o bucăţică mică din împărăţia inconjurătoare a cerului şi Pământului şi a tot ce este sub soare.
Oamenii care cred, care sunt cantonaţi în credinţă sunt buni doar să zică da sau nu, la vot.
 
Citat din: AlexandruLazar din Octombrie 10, 2008, 09:48:51 PM
Dacă da, dovezile sunt, cum a amintit şi Coesite, destul de incerte (acelaşi lucru se poate spune şi despre cristalele de sare, care chiar că se formează spontan şi nu sunt proiectate într-un fel anume...), dar ar fi interesant de ştiut cum arată aceleaşi calcule pentru planeta Marte, de exemplu.
Exemplul cu cristalele de sare nu l-am înţeles, dar nu-i nevoie să mi-l explicaţi.
În cazul planetei Marte metoda de calcul al balanţei termice este aceeaşi, a corpului negru. Diferă cantitatea de energie solară pe m2 primită, care poate fi măsurată la suprafaţa planetei, aceasta fiind lipsită de atmosferă care să absoarbă energie înainte de a ajunge la suprafaţa planetei.
Dacă Marte are o energie proprie ca şi Pământul de altfel aceasta nu conduce la încălzirea planetei; acesta este motivul pentru care nici NASA nu a luat în considerare această energie proprie. Balanţa se face între ce intră şi ce iese. Dacă planeta nu mai primeşte energie din afară se răceşte, îşi pierde energia proprie.
Energia interioară a Pământului este prevăzută tocmai pentru a produce mişcările tectonice necesare vieţii Pământului, a vieţii vegetale. Nu pentru a încălzi planeta. Mişcările tectonice sunt cele care asigură CO2 necesar fotosintezei care acumulează energia pe Pământ. Acest proces este extraordinar, de o frumuseţe greu de descris. Carbonaţii din rocile sedimentare ajunşi în zone cu temperaturi de peste 600°C sunt descompuşi, calcinaţi, punând în libertate CO2 strict necesar vieţii pe Pământ. Fără bioxid de carbon viaţa noastră nu este posibilă.
Pământul a fost astfel conceput încât concentraţia bioxidului de carbon din atmosferă  să nu scadă sub valoarea minimă necesară vieţii. Concentraţia bioxidului de carbon din atmosferă este foarte variabilă de la un loc la altul şi cu concentraţii mult mai mari decât cea minimă necesară vieţii. Concentraţiile mai mari de bioxid de carbon sunt o caracteristică a zonelor vulcanice, fie active, cum este Hawaii fie inactive, cum este zona Tuşnadului. Vânturile au şi rolul de a împrăştia  şi omogeniza , cât de cât concentraţiile de tot felul.
Concentraţia CO2 din atmosferă nu poate să crească, la nivel planetar, la valori periculoase vieţii animale, pentru că CO2 se dizolvă în apă de tot felul, în picăturile minuscule ale norilor, în picăturile de ploaie, în râuri, în spuma mării. CO2 este necesar în apă pentru dizolvarea carbonaţilor şi transportul lor sub formă de bicarbonaţi; este necesar vieţii acvatice   

Citat din: AlexandruLazar din Octombrie 10, 2008, 09:48:51 PM
În acelaşi timp, poate vă ajută întrucâtva să ştiți că toate planetele au o radiație proprie. În majoritatea cazurilor este vorba de o radiație foarte slabă ce-i drept, mai ales în cazul planetelor care nu mai au activitate tectonică. Singura excepție în acest sens (cel puțin în sistemul nostru solar) este Jupiter, care radiază mai multă lumină decât primeşte de la Soare, ca urmare a câmpului său magnetic foart puternic.
V-am spus că energia proprie a planetei nu se ia în calculul bilanţului energetic. Nici NASA în simularea de ,,buget" termic nu a luat în considerare această energie.
Citat din: AlexandruLazar din Octombrie 10, 2008, 09:48:51 PM
Ceea ce vă sugerase Coesite este de asemenea relevant, pentru că o parte din aceste calcule sunt cu siguranță influențate de activitatea antropică. Dacă într-adevăr Pământul a fost de la bun început gândit pentru a fi practic perfect, ideal ar fi să cunoaştem starea lui inițială.

Date despre activitatea solară mai veche se pot obține, e drept cu aproximație, dar se pot obtine, atât prin metode astronomice, cât şi prin studii geologice.
Eu nu ştiu care-i influenţa antropică asupra balanţei termice a Pământului. Poate îmi explică cineva.
Da, Pământul a fost, de la început, foarte bine gândit pentru a ajunge în zilele omului să fie un habitat perfect şi sigur pentru el. Pentru OM a fost creat Pământul.
Nu înţeleg de ce ar fi ideal să ştim starea lui iniţială, a Pământului, mai mult decât ştim.
Eu nu înţeleg de ce se fac prognoze ale Pământului atât de sumbre, fără nici cel mai mic supot ştiinţific.
Traian

AlexandruLazar

CitatDa, Pământul a fost, de la început, foarte bine gândit pentru a ajunge în zilele omului să fie un habitat perfect şi sigur pentru el. Pentru OM a fost creat Pământul.

Da, la asta mă gândeam :) exact. Nu mă gândeam că Pământul ar fi fost făcut de la bun început aşa.

De ce este relevantă activitatea omului (i.e. activitatea antropică) pentru bilanțul energetic: pentru că acivitatea omului are un impact foarte puternic asupra atmosferei. Acelaşi bilanț făcut în carbonifer ar fi extrem de diferit de cel făcut pentru atmosfera în care a trăit omul până la începutul epocii industriale. De aceea, cred că este foarte relevant sa cunoaştem starea lui inițială, pentru a distinge între cazul în care bilanțul arată aşa pentru că Pământul a evoluat aşa, independent de activitatea noastră, sau arată aşa datorită influenței pe care noi am avut-o asupra lui.

Cât priveşte energia interioară, o amintisem numai pentru a elimina eventualele dubii; e suficient de mică, într-adevăr, pentru a nu trebui luată în calcul când e vorba de efectele asupra atmosferei.


Bilanțul pe care l-ați făcut dumneavoastră, la fel ca multe alte aspecte din natură, dau acest aspect de "perfecțiune", dar de aici până la a extrapola că au fost proiectate în acest fel, e cale lungă, şi de fapt aici e problema mea cu ipotezele ca cea propusă de dumneavoastră. Există zeci de modele matematice construite efectiv pe bază aleatoare care dau totuşi modele cu anumite proprietăți ce pot fi interpretate ca fiind dovezi ale unei asemenea proiectări, de la distribuția numerelor prime la fractalii aleatori.

Coesite

CitatEu nu ştiu care-i influenţa antropică asupra balanţei termice a Pământului. Poate îmi explică cineva.
Da, Pământul a fost, de la început, foarte bine gândit pentru a ajunge în zilele omului să fie un habitat perfect şi sigur pentru el. Pentru OM a fost creat Pământul.
Nu înţeleg de ce ar fi ideal să ştim starea lui iniţială, a Pământului, mai mult decât ştim.
Eu nu înţeleg de ce se fac prognoze ale Pământului atât de sumbre, fără nici cel mai mic supot ştiinţific.

Se pare ca in ciuda faptului ca NU STITI MULTE LUCRURI va permiteti sa spuneti ca teoria d-voastra are un suport stiintific si celelalte nu, nu vi se pare nimic ciudat? Eu inteleg ca va plictisiti, dar gasiti-va alt hobby!!!!!

CitatEu nu înţeleg de ce se fac prognoze ale Pământului atât de sumbre, fără nici cel mai mic supot ştiinţific.
Suportul stiintific exista, ca nu il vedeti dumneavostra e alta chestie!
Daca dumneavoastra va numiti om de stiinta si toti oamenii de stiinta ar fi gandit ca dumneavosta INCA AM CREDE CA PAMANTUL E PLAT!!!!

Coesite

Am uitata o chestie legata de ilogica dumneavostra, pamantul nu a fost creat pt om ci omul s-a adaptat pt pamant. E normal sa ne simtim bine aici, atunci cand milioane de ani de evolutie si-au atins scopul!