Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Adevărul Creaţiei, Alternativă la Religii...

Creat de Traian Ioan, Septembrie 29, 2008, 07:31:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Traian Ioan

#15
  Deschide-ţi inima la învăţătură şi urechile la cuvintele ştiinţei (Prov. 23 : 12)

Când băiatul meu m-a întrebat, copil fiind, "Tată ce este focul?", efectiv, nu ştiam ce să-i răspund! Să-i spun că-i o reacţie de oxidare? Nu, pentru că mă întreabă, "Ce este o reacţie de oxidare?"şi-i practic imposibil de explicat cu cuvinte simple. Să-i spun că este materie în starea de agregare "plasmă"? nu, că nu poate înţelege ... Şi în timp ce aveam în gând starea de agregare a materiei din flacără, mă ajută providenţa (astăzi aş zice Creatorul), iese soarele din nori şi-mi încălzeşte spatele, faţa ne era încălzită de focul, care provocase întrebarea şi în care ne perpeleam ceva de-ale gurii. Eram pe malul lacului Bucura, în Retezat ...
- Nu ştii tăticule ce este focul? De data aceasta îi răspund repede:
- O bucăţică mică de soare.
Ce a urmat, nu mai ţin minte. Cert este că şi astăzi, la aproape 36 de ani îşi aduce aminte şi din spirit de frondă, de multe ori mă contrazice.
- E tată, nu orice foc este o bucăţică de soare, îmi spune cu superioritate. Nu-l mai contrazic, pentru că el este mai tânăr şi ştie mai bine decât crede bătrânul lui tată. Cândva i-am explicat că orice foc, cu flacără, este produs prin arderea unor materiale combustibile în atmosferă şi că aceste materiale combustibile sunt rezultatul unor reacţii chimice, catalizate de clorofila din frunzele plantelor. Reacţiile acestea, fiind endoterme, au nevoie de o energie pentru a transforma bioxidul sau, dacă vă deranjază, dioxidul de carbon din atmosferă şi o folosesc pe cea a soarelui. Aceste reacţii de sinteză au loc numai în timpul zilei, când primesc energie solară. Produsele de reacţie sunt diferite de la o specie la alta (după cum le-a făcut Creatorul) celuloză, amidon, uleiuri, substanţe aromatice şi altele, dar la toate reacţiile acestea, un produs foarte important este oxigenul. În timpul nopţii plantele consumă din ce a acumulat în timpul zilei eliminând în atmosferă bioxid de carbon, cantitatea fiind insignifiantă în comparaţie cu cea pe care o ia din atmosferă.
Cărbunii fosili, se ştie cu exactitate că sunt copaci carbonizaţi începând din ziua a treia a Facerii Pământului (geologii ştiu cărei epoci pământene corespund zilele Facerii), dar cum a avut loc carbonizarea Dumnezeu ştie, noi oamenii putem doar presupune. Deci putem spune, cărbunii sunt depozite de energie solară.
Ştiam o teorie organică de formare a zăcănintelor de petrol, acceptată la vremea mea. Teoria lui Mendeleev de formare a petrolului din componente anorganice în adâncul Pamâtului, era ignorată, ca şi acum dealtfel. Potrivit teoriei organice, resturile organice din sedimente se descompun pe parcursul unei lungi perioade de timp în ţiţei şi gaze naturale, care rămân închise în porii rocilor sedimentare din straturile superioare ale scoarţei. După părerea mea această teorie poate fi susţinută de nişte procese de fermentaţie anaerobică studiate, destul de bine astăzi, de cei ce se ocupă de tratarea apelor reziduale. Numai că ar trebui să apară un interes de colaborare între oamenii cu preocupări pentru lături şi marii oameni de ştiinţă care se ocupă de geologia petrolului. Prin fermentarea anaerobă a nămolurilor aerobe din instalaţiile de epurare a apelor reziduale rezultă gaze combustibile şi un nămol stabilizat, ce nu mai fermentează. Aşa cum procesul tehnologic de obţinere a ozonului, folosit la sterilizare în instalaţiile de apă potabilă, arată fără tăgadă, modul în care se formează ozonul în straturile atmosferice, aşa şi fermentaţiile anaerobe pot elucida formarea petrolului. I-am explicat fiului meu toate astea pentru a-l face să înţeleagă de ce cred eu că toţi combustibilii sunt purtători de energie solară. N-am reuşit să-l fac să creadă şi el la fel ca mine. El ştie, că n-am dreptate.
Traian
Postat pe Forumul Pruteanu în octombrie 2006

Electron

Citat din: Traian Ioan din Octombrie 01, 2008, 11:16:38 PM
 Cărbunii fosili, se ştie cu exactitate că sunt copaci carbonizaţi începând din ziua a treia a Facerii Pământului (geologii ştiu cărei epoci pământene corespund zilele Facerii), dar cum a avut loc carbonizarea Dumnezeu ştie, noi oamenii putem doar presupune. Deci putem spune, cărbunii sunt depozite de energie solară.
Eu nu sunt geolog, asa ca nu stiu cum e cu epocile pamantene si asa numitele "zile ale Facerii". Poti impartasi cu noi aceste informatii ?

e-

PS: daca pentru a raspunde trebuie sa te abati prea tare si inutil de la firul pe care ti l-ai propus, voi astepta sa depeni sirul si voi reveni cu intrebarea cand vei fi dispus sa raspunzi. :)
Don't believe everything you think.

Adi

Foarte frumos postul lui Traian. Are un stil foarte cursiv de a povesti, o atingere de talent pedagogic si cunostinte bune despre stiinta. Multumim, Traian.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Virgil

D-le Traian, la talentul pe care-l ai ar trebui sa scrii o carte, care ar fi citita de mai multi oameni. In tonul masurat al cuvintelor se simte intelepciunea pe care ti-o da experienta de viata, dar as zice si credinta in D-zeu. Gresesc cu ceva?

Traian Ioan

Citat din: Virgil din Octombrie 03, 2008, 08:10:14 AM
D-le Traian, la talentul pe care-l ai ar trebui sa scrii o carte, care ar fi citita de mai multi oameni. In tonul masurat al cuvintelor se simte intelepciunea pe care ti-o da experienta de viata, dar as zice si credinta in D-zeu. Gresesc cu ceva?
Da, d-le Virgil,
Greşiţi! Eu nu cred în dumnezei pe deoparte, pe de altă parte nu-mi place să vorbesc despre credinţele mele de orice fel. Vorbesc numai despre ceea ce stiu.
Este adevărat că ştiu foarte puţin, fapt pentru care vorbesc scriu puţin.
Fiindcă sunteţi viitori oameni de ştiinţă (vreau să cred că veţi deveni oameni de ştiinţă autentică) vă dau, fără comentarii, un Bilanţ termic al Pământului prezentat de NASA:

Uitaţi-vă la el şi analizaţi-l în linişte şi cu răbdare; îl vom discuta în foarte scurt timp.
Traian

alex79

Modul de formare al combustibililor fosili descris mai sus e corect dupa cunostintele mele. Am mai pus un mesaj in alt topic referitor la bacteria care sintetiza benzina. Ma bucur ca cineva cu mai mult timp liber a dat o explicatie mai detaliata.

Coesite

#21
CitatCărbunii fosili, se ştie cu exactitate că sunt copaci carbonizaţi începând din ziua a treia a Facerii Pământului (geologii ştiu cărei epoci pământene corespund zilele Facerii), dar cum a avut loc carbonizarea Dumnezeu ştie, noi oamenii putem doar presupune. Deci putem spune, cărbunii sunt depozite de energie solară.

Eu sunt sigura ca nici un geolog nu stie care sunt acele epoci/eoni/ere care corespund cu zilele facerii.
Doi, carbunii fosili, marile depozite din Carbonifer, nu sunt din copaci ci din niste pteridofite (ferigi cu samanta) gigantice...
Si stim cum are loc procesul de carbonizare, avem modele ce sunt dovedite experimental.

Traian Ioan

Cine am fost...
Am fost primul copil născut al familiei Ioan. Evenimentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 24 octombrie 1937, în Turnu Severin, oraş în România, ţară din răsăritul îndepărtat. Mama mea, Maria, a fost internată la maternitate în seara zilei precedente naşterii, fapt care i-a determinat pe funcţionarii Stării Civile să inregistreze naşterea pruncului cu o zi mai devreme. Dacă sunt mai bătrân cu o zi faţă de vârsta reală, nu-i vina mea ci a...
Două luni mai târziu, Maria, mama pruncului, îl ia în braţe şi-l duce să-i dea un nume creştinesc. Totul era aranjat! Dovadă? Faptul că numele ce urma să-l primesc deja exista în actul de naştere.
Botezul s-a petrecut la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului", din Bucureşti, cu intrarea din Şoseaua Giuleşti. Clopotniţa bisericii era în spatele casei bunicilor mei, bunicilor din partea mamei. Numele pe care l-am primit la botez, Traian, culmea brodelii, nume de împărat. Numai nume creştin nu este. Din curiozitate, când mai m-am înălţat un pic, am întrebat-o pe mama:
-  De ce mi-ai dat acest nume?
- E mamă, naşul tău a ţinut să-i porţi numele şi să-l ridici la faima Împăratului Traian că el nu a reuşit; măcar tu s-o faci. Mama mea, în ciuda vicisitudinilor vieţii era plină de humor dar şi dragoste.
Stimată doamnă Venera E. Dumitrescu-Staia,
Şcoala primară am început a o frecventa când au intrat ruşii în comuna Verneşti de lângă Buzău, pentru a o elibera. Liceu, n-am avut şansa să urmez, pentru a avea o cât de cât idee de latină. Aşa că ce o însemna ,,DIXIT", nu ştiu şi nici nu bănuiesc că mă interesează. În schimb am urmat cursurile unei şcoli medii tehnice de chimie, instalată într-o clădire care, se spunea, că a fost a lui Nicolaie Filipescu, politicianul care, Ministru de Război fiind, a reorganizat armata română, în 1910 şi mai târziu a susţinut intrarea României în război alături de aliaţi.
Astăzi şcoala nu mai e.
Numai Ambasada americană şi ce mi-a rămas în cap mai ´mi-amintesc de ea. Ba, mint; Mai îmi amintea de ea, de şcoală, Cristian Ţopescu, fostul meu coleg de clasă, când îl vedeam la televizor comentând vreun eveniment sportiv. Ce şcoală prăpădită! Nu tu latină, nu limbi străine, ba da, cea a ruşilor, a salvatorilor noştri care a prins de milioane între Prut si nistru. Să continuu cu nuurile: nu filosofie, nu anatomie, nu fiziologie, nu botanică, nu zoologie, nu geografie şi încă o mulţime de nuuri. Numai lucruri inutile, materii de doi bani. Tot felul de chimii: anorganică, organică, fizică, analitică, a explozivilor, a polimerilor, electrochimie şi tot felul de tehnice: hidrotehnică, termotehnică, electrotehnică, doar o amărâtă de istorie şi aia antică care ne-a învăţat că pe vremea lui Isus Cristos, auzi dumneata, condamnaţii la moarte erau atârnaţi pe un stâlp de lemn, pentru tortură, nu pe cruce cum spun popii.
Asta este educaţia mea! Şi ...
Mă găsi-i eu un tixit, pardon un îngrămădit, să critic, în loc să-mi fac autocritica mea, personală, întâi. Câtă dreptate aveţi doamnă Dumitrescu-Staia când spuneţi: ,,să ne abţinem de la critici nefondate şi să aducem argumente universal valabile, cu scopul unei eficacităţi pozitive, indiferent de domeniu!" Îmi iau angajamentul în faţa forumului că mă voi strădui să acţionez cu pozitivitate şi rigurozitate.
A FLATA cuminte e mai bine decât a critica cu minte! Nu-i aşa?
Traian Ioan
vineri, 14 iulie 2006 10:23 Postarea nr. 6229 (Romanialibera.com)

Mult stimată doamnă Venera,
Poate sunteţi singura de pe acest sait care ştiţi că apreciez intervenţiile dv. Nu vreau să vă amintesc evenimentele care au avut loc pe un alt sait pe care l-aţi abandonat după câteva schimburi dure cu gazda. Dacă la vremea aceea am copiat o intervenţie de-a dv. şi am postat-o pe acel sait am făcut-o pentru că am văzut şi la dv. şi la gazda acelui sait, calităţi. Aceasta nu înseamnă că v-am văzut ca oameni perfecţi. Dacă un om acceptă criticile, indiferent de la cine ar veni, iar altul nu, diferenţa dintre ei este evidentă. Primul este conştient că este un om normal cu calităţi şi defecte, fapt pentru care acceptă critica pentru a se corecta. Celălalt crede despre el că este superior, fără defecte (cel puţin faţă de interlocutor), cazul dv. şi nu numai al dv. pe acest sait. Ştiu că veţi spune:
- Nu este adevărat! Sunt un om normal cu calităţi şi defecte. Şi eu vă răspund:
- Sunteţi un om normal numai declarativ. Când cineva vrea (total desinteresat din punctul lui de vedere) să vă arate un defect, cu scopul de a vi-l corecta (nu cu intenţia de a vă da ,,peste nas" că vă daţi ,,mare"), în interesul dv. şi al micii societăţi în care vă manifestaţi, în loc să meditaţi la cele ,,obraznice", vă iritaţi şi începeţi să daţi lecţii. Nu ştiţi, dar eu am învăţat multe de la dv. când aţi vorbit altora, nu cum o faceţi în postarea 6231.
Credeţi că îmbunătăţiţi situaţia traficului pe sait dacă arătaţi că ştiţi latină, franceză engleză?
Nu credeţi că pentru o bună comunicare pe acest sait este suficientă limba română?
Credeţi că venind cu argumente gen ,,magister dixit" aţi rezolvat problema găurilor în stratul de ozon, a încălzirii globale, a educaţiei în românia sau problema religiilor?
Toate aceste probleme reale ale noastre vor fi rezolvate numai de oamenii zilelor prezente prin dezbateri publice, cum se doreşte pe acest forum şi cu cât mai mulţi participanţi. Eu, Traian Ioan, nu consider util să ştiu originea cuvintelor, a sintagmelor, proverbelor sau a gândirilor filosofice pentru a rezolva probleme ştiinţifice, tehnice, sociale sau politice. Consider necesar şi suficient cunoaşterea bine a limbii cu care interlocutorii comunică.
,,Magister dixit" era un argument pe vremea ,,deştepţilor antici"! Astăzi avem nevoie de argumente ştiinţifice venite de oriunde nu numai de la savanţi. Iar dacă un savant, cum ar fi, Svante Arhenius (premiul Nobel pentru Chimie 1903) a spus că atmosfera pământului este ca o seră, nimic nu mă împiedică să spun că a greşit, dacă nu el, cei care interpretează greşit afirmaţiile lui şi crează problema politică a ,,încălzirii globale".
Traian Ioan
luni, 17 iulie 2006  Postarea nr. 6236
Traian

nano2k

Citat din: Traian Ioan din Octombrie 03, 2008, 06:29:52 PM
Cine am fost...
Am fost primul copil născut al familiei Ioan. Evenimentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 24 octombrie 1937, în Turnu Severin, oraş în România, ţară din răsăritul îndepărtat. Mama mea, Maria, a fost internată la maternitate în seara zilei precedente naşterii, fapt care i-a determinat pe funcţionarii Stării Civile să inregistreze naşterea pruncului cu o zi mai devreme. Dacă sunt mai bătrân cu o zi faţă de vârsta reală, nu-i vina mea ci a...
Două luni mai târziu, Maria, mama pruncului, îl ia în braţe şi-l duce să-i dea un nume creştinesc. Totul era aranjat! Dovadă? Faptul că numele ce urma să-l primesc deja exista în actul de naştere.
Botezul s-a petrecut la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului", din Bucureşti, cu intrarea din Şoseaua Giuleşti. Clopotniţa bisericii era în spatele casei bunicilor mei, bunicilor din partea mamei. Numele pe care l-am primit la botez, Traian, culmea brodelii, nume de împărat. Numai nume creştin nu este. Din curiozitate, când mai m-am înălţat un pic, am întrebat-o pe mama:
-  De ce mi-ai dat acest nume?
- E mamă, naşul tău a ţinut să-i porţi numele şi să-l ridici la faima Împăratului Traian că el nu a reuşit; măcar tu s-o faci. Mama mea, în ciuda vicisitudinilor vieţii era plină de humor dar şi dragoste.
Stimată doamnă Venera E. Dumitrescu-Staia,
Şcoala primară am început a o frecventa când au intrat ruşii în comuna Verneşti de lângă Buzău, pentru a o elibera. Liceu, n-am avut şansa să urmez, pentru a avea o cât de cât idee de latină. Aşa că ce o însemna ,,DIXIT", nu ştiu şi nici nu bănuiesc că mă interesează. În schimb am urmat cursurile unei şcoli medii tehnice de chimie, instalată într-o clădire care, se spunea, că a fost a lui Nicolaie Filipescu, politicianul care, Ministru de Război fiind, a reorganizat armata română, în 1910 şi mai târziu a susţinut intrarea României în război alături de aliaţi.
Astăzi şcoala nu mai e.
Numai Ambasada americană şi ce mi-a rămas în cap mai ´mi-amintesc de ea. Ba, mint; Mai îmi amintea de ea, de şcoală, Cristian Ţopescu, fostul meu coleg de clasă, când îl vedeam la televizor comentând vreun eveniment sportiv. Ce şcoală prăpădită! Nu tu latină, nu limbi străine, ba da, cea a ruşilor, a salvatorilor noştri care a prins de milioane între Prut si nistru. Să continuu cu nuurile: nu filosofie, nu anatomie, nu fiziologie, nu botanică, nu zoologie, nu geografie şi încă o mulţime de nuuri. Numai lucruri inutile, materii de doi bani. Tot felul de chimii: anorganică, organică, fizică, analitică, a explozivilor, a polimerilor, electrochimie şi tot felul de tehnice: hidrotehnică, termotehnică, electrotehnică, doar o amărâtă de istorie şi aia antică care ne-a învăţat că pe vremea lui Isus Cristos, auzi dumneata, condamnaţii la moarte erau atârnaţi pe un stâlp de lemn, pentru tortură, nu pe cruce cum spun popii.
Asta este educaţia mea! Şi ...
Mă găsi-i eu un tixit, pardon un îngrămădit, să critic, în loc să-mi fac autocritica mea, personală, întâi. Câtă dreptate aveţi doamnă Dumitrescu-Staia când spuneţi: ,,să ne abţinem de la critici nefondate şi să aducem argumente universal valabile, cu scopul unei eficacităţi pozitive, indiferent de domeniu!" Îmi iau angajamentul în faţa forumului că mă voi strădui să acţionez cu pozitivitate şi rigurozitate.
A FLATA cuminte e mai bine decât a critica cu minte! Nu-i aşa?
Traian Ioan
vineri, 14 iulie 2006 10:23 Postarea nr. 6229 (Romanialibera.com)

Mult stimată doamnă Venera,
Poate sunteţi singura de pe acest sait care ştiţi că apreciez intervenţiile dv. Nu vreau să vă amintesc evenimentele care au avut loc pe un alt sait pe care l-aţi abandonat după câteva schimburi dure cu gazda. Dacă la vremea aceea am copiat o intervenţie de-a dv. şi am postat-o pe acel sait am făcut-o pentru că am văzut şi la dv. şi la gazda acelui sait, calităţi. Aceasta nu înseamnă că v-am văzut ca oameni perfecţi. Dacă un om acceptă criticile, indiferent de la cine ar veni, iar altul nu, diferenţa dintre ei este evidentă. Primul este conştient că este un om normal cu calităţi şi defecte, fapt pentru care acceptă critica pentru a se corecta. Celălalt crede despre el că este superior, fără defecte (cel puţin faţă de interlocutor), cazul dv. şi nu numai al dv. pe acest sait. Ştiu că veţi spune:
- Nu este adevărat! Sunt un om normal cu calităţi şi defecte. Şi eu vă răspund:
- Sunteţi un om normal numai declarativ. Când cineva vrea (total desinteresat din punctul lui de vedere) să vă arate un defect, cu scopul de a vi-l corecta (nu cu intenţia de a vă da ,,peste nas" că vă daţi ,,mare"), în interesul dv. şi al micii societăţi în care vă manifestaţi, în loc să meditaţi la cele ,,obraznice", vă iritaţi şi începeţi să daţi lecţii. Nu ştiţi, dar eu am învăţat multe de la dv. când aţi vorbit altora, nu cum o faceţi în postarea 6231.
Credeţi că îmbunătăţiţi situaţia traficului pe sait dacă arătaţi că ştiţi latină, franceză engleză?
Nu credeţi că pentru o bună comunicare pe acest sait este suficientă limba română?
Credeţi că venind cu argumente gen ,,magister dixit" aţi rezolvat problema găurilor în stratul de ozon, a încălzirii globale, a educaţiei în românia sau problema religiilor?
Toate aceste probleme reale ale noastre vor fi rezolvate numai de oamenii zilelor prezente prin dezbateri publice, cum se doreşte pe acest forum şi cu cât mai mulţi participanţi. Eu, Traian Ioan, nu consider util să ştiu originea cuvintelor, a sintagmelor, proverbelor sau a gândirilor filosofice pentru a rezolva probleme ştiinţifice, tehnice, sociale sau politice. Consider necesar şi suficient cunoaşterea bine a limbii cu care interlocutorii comunică.
,,Magister dixit" era un argument pe vremea ,,deştepţilor antici"! Astăzi avem nevoie de argumente ştiinţifice venite de oriunde nu numai de la savanţi. Iar dacă un savant, cum ar fi, Svante Arhenius (premiul Nobel pentru Chimie 1903) a spus că atmosfera pământului este ca o seră, nimic nu mă împiedică să spun că a greşit, dacă nu el, cei care interpretează greşit afirmaţiile lui şi crează problema politică a ,,încălzirii globale".
Traian Ioan
luni, 17 iulie 2006  Postarea nr. 6236
Traian


Domnule Traian. Cu tot respectul, pe mine m-ati pierdut pe drum.
Apreciez si eu stilul dvs, insa astept de la dvs, in calitate de intelept al acestui sit si de la inaltimea pe care v-o confera varsta, sa invat lucruri pe care altfel ar trebui sa mai astept aproape o jumatate de secol sa le invat/pricep.

Va multumesc.

Adi

Mai deseara o sa citesc in detaliu istorisirea biografica, dar pana atunci, domnule Traian, ne puteti rezuma in cateva randuri mesajul ce doreati sa ni-l transmiteti?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Traian Ioan

 
Citat din: Adi din Octombrie 03, 2008, 06:50:44 PM
Mai deseara o sa citesc in detaliu istorisirea biografica, dar pana atunci, domnule Traian, ne puteti rezuma in cateva randuri mesajul ce doreati sa ni-l transmiteti?
Domnule Adrian,
Înainte de a-mi citi în detaliu ,,istorisirea biografică" citiţi scurtul imeil pe care l-am primit de la un Doctor, care m-a considerat nebun,

De la: michael <mgizella@netvision.net.il> 
La: dumitra1@verizon.net
Subiect: Stimate Domn!

Referitor la art.6236
SVANTE ARHENIUS Premiul Nobel pentru chimie 1903

"In recognition of the extraordinary services he has rendered to the
advancement of chemistry by his electrolytic theory of DISSOCIATION"

Teoria exprimata mai sus, este actuala si azi. Nu a gresit!
Dr. Molnar HAIFA

La care i-am răspuns pe forum următoarele:

Stimate domnule Doctor Molnar,

Eu nu am diminuat meritele nimănui, nici ale lui Svante Arhenius nici ale doamnei Venera E Dumitrescu-Staia în postarea mea nr. 6236! Dar nimeni nu mă împiedică să arăt greşelile chiar şi ale geniilor, repet ce am spus în acea postare: ,,Iar dacă un savant, cum ar fi, Svante Arhenius (premiul Nobel pentru Chimie 1903) a spus că atmosfera pământului este ca o seră, nimic nu mă împiedică să spun că a greşit, dacă nu el, cei care interpretează greşit afirmaţiile lui şi crează problema politică a ,,încălzirii globale".
O discuţie pe această temă putem avea pe forumul României Libere în Viitor, nu în culise. S-ar putea să-mi expun teoria cu privire la "Religia modernă a încălzirii globale" pentru că: ,,Fără plată am primit, fără plată trebuie să dau!"
O zi bună vă doresc,
Traian Ioan
marţi, 18 iulie 2006  14:39  Postarea nr. 6245

Nimeni, dle Adrian,  nu a fost interesat de o astfel de discuţie religioasă. Iar dacă vă spun, de la început, ce ştiu, nu ce cred, ce ştiu despre oameni, vă supăraţi, consideraţi ca o jignire.
Traian

Traian Ioan

Citat din: Adi din Octombrie 03, 2008, 06:50:44 PM
Mai deseara o sa citesc in detaliu istorisirea biografica, dar pana atunci, domnule Traian, ne puteti rezuma in cateva randuri mesajul ce doreati sa ni-l transmiteti?
P.S. în postarea #1 de pe acest fir de discuţii am spus ce intenţie am, ce urmăresc prin postările mele.
Nerăbdarea omului îl face să piardă în loc să câştige.
Traian

nano2k

Citat din: Traian Ioan din Octombrie 03, 2008, 08:14:30 PM
Citat din: Adi din Octombrie 03, 2008, 06:50:44 PM
Mai deseara o sa citesc in detaliu istorisirea biografica, dar pana atunci, domnule Traian, ne puteti rezuma in cateva randuri mesajul ce doreati sa ni-l transmiteti?
P.S. în postarea #1 de pe acest fir de discuţii am spus ce intenţie am, ce urmăresc prin postările mele.
Nerăbdarea omului îl face să piardă în loc să câştige.
Traian

Scuzati-ne nerabdarea caracteristica varstei.
Promit sa stau in banca mea.

Adi

Citat din: Traian Ioan din Octombrie 03, 2008, 08:14:30 PM
Citat din: Adi din Octombrie 03, 2008, 06:50:44 PM
Mai deseara o sa citesc in detaliu istorisirea biografica, dar pana atunci, domnule Traian, ne puteti rezuma in cateva randuri mesajul ce doreati sa ni-l transmiteti?
P.S. în postarea #1 de pe acest fir de discuţii am spus ce intenţie am, ce urmăresc prin postările mele.
Nerăbdarea omului îl face să piardă în loc să câştige.
Traian

O sa recitesc si eu postarea numarul 1.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Traian Ioan

Totuşi, risc să vă plictisesc, dar vă povestesc încă puţin din ce am fost pentru că-i important pentru a înţelege, mai târziu, ,,Cine sunt".
La început mi-am crezut părinţii care la întrebarea mea de copil, ,,dacă există dumnezeu?" mi-au răspuns, ,,nu ştiu tatae, dacă există, dar noi credem!" Mai târziu, am zis că m-am deşteptat şi nu mai credeam cum credeau şi bunii mei. Dar a venit vremea şcolii... La ora de chimie generală, am întrebat pe profesoară: tovarăşa (Poienaru) de ce trebuie să mai facem şi laborator cu tovarăşul Vlănţoiu? doar tot ce ne spuneţi dv. este adevărat. La care mi-a dat un răspuns magistral pe care nu-l pot uita: ,,Mă Ioane, numai proştii cred! Tu ca să te deştepţi trebuie să cercetezi pentru a şti nu doar a crede pe orice profesor care-ţi vorbeşte.
După absolvirea Şcolii de Chimie am lucrat ca operator chimist într-o staţie pilot de fabricare a rodanurii de amoniu, substanţă necesară la fabricarea ANTU (Alfa naftil tiouree) otravă pentru rozătoare. Toate gazele de sulfură de amoniu rezultate din reacţia dintre sulfura de carbon şi hidroxidul de amoniu se descărcau în atmosferă. Era cu adevărat poluare atmosferică, dar numai locală. Noroc că Uzina ,,9Mai", alăturată Secţiei ,,IPROCHIM" Dudeşti erau în plin câmp şi nu afectau localităţi.
Am schimbat serviciul din Dudeşti, cu unul la mine în cartier, la Institutul de Seruri şi vaccinuri ,,Pasteur". Tot operator chimist, la prepararea Al(OH)3 coloidal, folosit la prepararea vaccinurilor veterinare. Se precipita Al(OH)3 dintr-o soluţie de alaun cu soluţie de hidroxid de sodiu; eliminarea sărurilor din masa de reacţie se făcea prin, cca 20-25, spălări repetate, cu apă distilată. Dovada eliminării sărurilor din masa de precipitat este opalescenţa accentuată a supernatantului.
Un raţionament simplu m-a determinat să aplic un artificiu pentru reducerea cheltuielilor de producţie. Materiile prime, alaunul şi hidroxidul, fiind industriale nu are justificare folosirea apei distilate la primele 15 spălări când se elimină marea cantitate de săruri din soluţie. Am decis să folosesc apă potabilă pentru primele 12 spălări şi restul de spălări până la opalescenţă cu apă distilată.
Am făcut câteva şarje în acest fel . Totul a fost fără cusur şi fără reclamaţii că hidroxidul de aluminiu coloidal nu ar fi bun.
L-am informat pe Şeful secţiei ,,Biochimie" Dr Vasiliu care mi-a spus:
-Ai dreptate Traian aşa este, rezultatele sunt aceleaşi, dar să nu mai faci. Respectă reţeta chiar dacă-i mai scump.
Oricum a fost o satisfacţie profesională.
Traian