Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

Hubble si expansiunea universului

<< < (2/5) > >>

Adi:
mm, tu chiar esti incapabil sa pui virgula imediat dupa cuvant, fara sa lasi spatii? Tu chiar vrei sa fii zburat de pe forum? Nu uita ca acum esti la mana mea. Ai primit deja doua avertizmente oficiale si la al treilea esti zburat. Ti l-as putea da acum chiar, ca deja ai cateva cuvinte cu virgule si cu puncte despartite totusi de spatii. Totusi, pentru ca sunt bun te mai tolerez. Aduci totusi o savoare discutiilor. Esti insa urmarit, ai grija la  orice pas gresit ...

cipri:

--- Citat din: Osmiumbin din Septembrie 27, 2008, 06:11:41 p.m. ---Si ce e gresit nu ai spus?

--- Terminare citat ---
Am spus, dar  mai repet odata.

1) "Hubble a descoperit ca universul este in expansiune"
Asta nu a fost descoperit de hubble. Hubble a remarcat doar deplasarea spre rosu care a interpretat-o ca efectul lui doppler, si care nu are nimic de a face cu expansiunea a spatiu-timp. Daca vezi ca un obiect se indeparteaza de tine nu inseamna ca se extinde spatiul.

2)"toate galaxiile(de fapt toate corpurile) se indeparteaza de noi cu o viteza care este direct proportionala cu distanta dintre acea galaxie si noi"
Exista destule galaxii care se misca exact una spre alta, si care se si ciognesc... si si si...
Se indeparteaza doar acele "puncte" de care vorbeam, intre care trebuie sa fii spatiu mult liber, efectele gravitative intre acele "puncte" sa fie neglijabile, ca acele puncte sa nu schimbe pozitia din spatiu-timp. De aceea legea lui hubble se aplica doar la galaxii foarte indepartate.

3) "Acea viteza este data de o constanta numita constanta lui Hubble!"
este numita constanta lui Hubble, dar nu trebuie sa fie constanta. Constanta lui Hubble este de fapt o functie care e dependenta de timp.

4) "310,948 Km/s, ceea ce este putin mai mult decat viteza luminii!!!"
  "Concluzie: Chiar daca universul se intinde pe mai mult de 13 miliarde de ani lumina, obiectele aflate dincolo de aceasta distanta nu se pot observa intrucat lumina lor nu ajunge la noi!"
daca lumina e la 14 mrd de ani lumina, atunci lumina in 14 mrd de ani ajunge la noi.
in teoreria relativitatii nu se aduna vitezele asa cum suntem obijnuiti in realitate. deci daca  te deplasesi cu un tren cu viteza v1 , si din tren pornesti o lanterna, atunci vitezi luminii  de deplasare nu e nici c+v1 (directii egale) nici c-v1 (directii opuse) , ci e egal cu c, indiferent cu ce viteza merge trenul.

5) "megaparsec este o masura astronomica egala cu 3,26 milioane de ani-lumina"
poate ca o fi aproximativ 3,26 ani lumina. Dar definitia a unui parsec e cu totul alta.

si si si..


Osmiumbin:
Hmm, asa e, nu conteaza viteza ca ele tot sunt vizibile, insa ce este atunci "universul vizibil", de ce era anume limitat? Nu mai imi aduc aminte de la documentare, au trecut totusi 3 ani de atunci :(
Thx! :)

Adi:
Pe Wikipedia zice ca Hubble a observat ca spectrul galaxiilor merge spre rosu si tot el a interpretat rezultatul ca fiind expansiunea Universului. Nu a facut doar observtatiile experimentale, a si dedus legea.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hubble%27s_law

Osmiumbin:

--- Citat din: Adi din Septembrie 27, 2008, 09:36:54 p.m. ---Pe Wikipedia zice ca Hubble a observat ca spectrul galaxiilor merge spre rosu si tot el a interpretat rezultatul ca fiind expansiunea Universului. Nu a facut doar observtatiile experimentale, a si dedus legea.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hubble%27s_law--- Terminare citat ---

Da, asa stiam si eu! :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă