Cred ca nu am explicat eu destul de bine conditiile,scuze.Sa reiau:
a)camerele sunt absolut identice din toate punctele de vedere(geometrie, compozitia mediului interior, compozitia si grosimea peretilor s.a.m.d.)
b)Camerele sunt perfect separate una fata de cealalta,lumina
NU patrunde prin pereti dintr-o camera in alta,adica peretii sunt opaci fata de lumina
c)in fiecare camera se afla 2 obiecte perfect identice din toate punctele de vedere
d)obiectele au aceeasi pozitie in camera
e)sursele de lumina sunt de asemenea perfect identice(intensitate, lungime de unda , frecventa etc.),difera doar prin pozitia lor in camera.
f)sursele de lumina deci
NU au aceeasi pozitie in camera.
g)in fiecare camera exista cate un observator,amandoi observatorii avand caracteristici identice si observa undele imprastiate din camera care ii revine, independent de celalalt observator.
h)amandoi obsevatorii au aceeasi pozitie in camera lor.
i)intre cele 2 camere nu exista nici o legatura care sa influenteze fenomenul de imprastiere al undelor, acest fenomen depinzand in mod ideal doar de pozitia sursei de lumina.
Cam astea erau conditiile dar oricum am aflat raspunsul conform caruia undele lovesc in mod aleatoriu atomii.Oricum, ideea era ca daca pozitia sursei de lumina ar fi
SINGURUL parametru care difera, este suficient pt. ca obiectul sa fie perceput in mod diferit, undele neintersectand acelasi atom in momentul schimbarii sursei de lumina (raspunsul cautat). Dar din raspunsul tau se mai naste o intrebare:
8.Undele lovesc mai multi atomi sau numai unul? Pt. ca :
Insa daca asteptam suficient de mult timp vom primi informatii de la aproape toti atomii obiectului si astfel putem reconstrui obiectul. Nu vad ce legatura are asta cu cele doua camere pentru ca observatorul se considera directional in sensul ca receptioneaza informatie numai dintr-o anumita directie.
Adica daca asteptam suficient de mult timp vom primi informatii de la aproape (aproape sau toti?) toti atomii obiectului.Eu cred ca acest lucru este posibil numai daca toti atomii sunt loviti de unde.Atunci ce se intampla daca fasciculul de lumina are un numar de unde mai mic decat atomii obiectului? Pt. a vedea intreg obiectul o unda oarecare ar trebui sa intersecteze mai multi atomi.Adica intrebarea nr. 8. Eu cred ca ar putea lovi mai multi atomi pt. ca tu ai spus ca dupa ce intalneste un atom, o parte din unda este reflectata(sau imprastiata) si o parte isi continua drumul.Aceasta ultima parte ar putea intalni un alt atom, bineinteles cu o putere mai mica decat unda initiala.
9.Ar mai fi o intrebare:Cam asa intersecteaza undele atomii, cum a schitat eu in figura nr. 2?
10.Si inca una: in mod natural, undele din acelasi fascicul de lumina se pot intersecta asa cum am desenat in exemplul B din figura nr. 4 sau nici macar nu se ating ori se ating in punctele de maxim, ca in exemplul A?
Referitor la ideea cu patentul nu cred ca este ceva atat de important incat sa ajung pana aici, mai ales ca eu sunt novice in domeniu asa cum am mai spus.Mi-am luat eu niste carti de electricitate si magnetism, optica, atomi si alte subiecte de fizica dar adevarul este ca nu am decat niste cunostinte destul de generale.Si oricum cred ca taxa pt. un brevet nu e chiar una mica iar in documentatia unui eventual patent nici nu stiu ce as putea sa scriu sau cum sa descriu ideea in termeni cat de cat stiintifici.Deci sa zicem ca ramane doar o idee.
In continuare as vrea totusi sa-mi spui mai multe despre tine,daca poti desiguri.Adica cati ani ai,unde locuiesti, daca ai terminat vreo facultate sau unde lucrezi.Chestii dastea.Incep eu, ca sa dau curaj.Am 24 de ani si locuiesc in Bucuresti.Acum 2 ani am absolvit Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti, la Inginerie economica iar in prezent lucrez la o firma ca inginer in proiectare de constructii civile, industriale si agricole.