Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Probleme de mediu in lume

Vesti bune despre mediu ... din lumea intreaga

<< < (2/3) > >>

b12mihai:
Una dintre regiunile cele mai ameninţate de schimbările climatice primeşte o atenţie deosebită. Este vorba despre Tibet, unde China intenţionează să investească două miliarde de dolari în următorii 20 de ani pentru protejarea mediului înconjurător.

Articol complet:
http://zoom.jurnalul.ro/articole/119584/ecologizare-in-tibet.html

Asa ceva cand o sa se faca si prin muntii din Romania  ??? ???

particula:
urmarind o emisiune pe Discovery chanel am aflat ca in viitorul apropiat s-ar putea sa avem statii de epurare a aerului.Voi incerca sa gasesc mai multe informatii si sa le public pe forum sau site.

Adi:
Da, cauta si notiunea de "copac artificial". Cred ca la asta se refera.

particula:
nu se refera la asta ci la un mecanism artificial care este destul de usor de facut si cu randament bun.

Adi:
Stiati ca Gabonul, o tara saraca din Africa ecuatoriala, a reusit sa implementeze ca aproape jumatate din teritoriul ei sa fie rezervatie naturala? Companiile europene care exploateaza lemnul pentru hartie si altele au fost nevoite sa paraseasca tara. Guvernul si presedintele au primit amentintari cu moartea, dar una peste alta, ei inca sunt la putere si planul a reusit. Din pacate, aceste companii s-au mutat in tarile vecine si exploateaza acum acolo padurea. Un articol foarte bun despre reusita Gabonului, o tara de urmat, pe blogul verde de la Descopera.ro.

http://greenblog.descopera.ro/2009/03/20/lectia-gabonului/

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă