Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Admiterea la doctorat

Creat de iulia, Septembrie 14, 2008, 11:03:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

iulia

Ar fi interesant sa se posteze aici modalitatile de admitere la doctorat de la diverse universitati, atat din tara cat si din strainatate. De asemenea ar fi frumos ca cei ajunsi acolo sa dea sfaturi celor mai mici. Eu o sa vin cu informatii dupa ce ma documentez din surse sigure.

Adi

Totul este sa indraznesti sa depui dosar de candidatura. Pentru SUA si Canada de obicei trebuie dat un test GRE din materia de facultate a acelei materii, trebuie trimise notele de la scoala, trebuie trimise recomandari de la profesor, trebuie sa mai adaugi ce mai ai la dosar (concusuri, voluntariate, activitati extrascolare, etc). Eu unul am facut facultatea din Franta si apoi am candidat in Quebec, care fiind provincie de limba franceza si avand acord cu Franta, nu a trebuit sa dau nici GRE nici test de engleza, desi sunt la o universitate de limba engleza, McGill, practic cea mai renunumita international din Canada. Pentru detalii despre parcursul meu educational, care poate iti ofera vreo informatie, te rog vezi aici si interviul meu din Hotnews aici.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Iulia, vezi si topicul acesta despre o bursa de vreo 50.000 de dolari pe an pentru masterat sau doctorat.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Iulia, mai vezi si topicul acesta despre sectiunea Student de la Hotnews.ro, care a luat interviu la multi studenti si doctoranzi romani in strainatate. Din acele articole si din comentariile lor pot invata foarte multe despre ce oportunitati se deschid.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

HarapAlb

 In privinta doctoratului trebuie sa te pui in contact cu un profesor care ar fi interesat sa preia studenti la doctorat si care va poate indica diferite posibilitati de finantare (bursa sau contract). Pozitie de doctorat o cautati fie in listele de mai jos fie scriind pur si simplu un email si trimitand CV-ul atasat la o facultate dintr-un oras sau tara unde ai vrea sa faci doctoratul. Poate unii sunt interesati dar nu au informatii afisate pe pagina web, sau va poate informa daca in viitorul apropiat vor avea pozitii libere.

Exista o lista cu toate departamentele de fizica din lume PhysNet

In unele situatii este fundamental sa te informezi din timp pentru ca (i) in unele tari inceperea doctoratului se face la inceputul anului academic, sau la inceputul semetrului doi, (ii) concursul pentru burse are loc in anumite perioade ale anului si trebuie sa-ti pregatesti dosarul (CV, diploma, traduceri...) si (iii) in unele tari admiterea la doctorat se face in urma unui examen.


Liste cu pozitii de doctorat sau post-doctorat, in special de fizica dar se mai gasesc ratacite si unele de chimie sau inginerie:

Institute of Physics, TIPTOP: http://www.tiptop.iop.org 

Societatea Germana de Fizica, DPG: http://www.pro-physik.de/Phy/jobs.do?mid=8

Reteaua Spaniola de Nanotehnologie, Nanospain: http://www.nanospain.org/jobs.php

Lista de la PhysNet: http://physnet.uni-oldenburg.de/PhysNet/physjobs.html

Societatea Spaniola de Matematica Aplicata, SEMA: http://www.sema.org.es/bolsa.php


Daca va intereseaza anunturile in limba germana sau spaniola trimiteti-mi un mesaj privat.

Adi

Multumim pentru detalii, HarapAlb, avem mai ales studenti interesati de fizica la noi pe forum si ei se vor bucura de aceste liste. Iulia este cu chimia, dar cred ca sfaturile tale se aplica la fel de bine si la chimie si ea poate sa caute liste din chimie ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ionut

     As putea sa adaug ca recomandarile sunt foarte importante. Cel putin in domeniul meu, am observat ca studentii la doctorat se "racoleaza" din cercurile in care un anumit profesor se invarte. Asa ca daca profesorul unde ati studiat are ceva relatii, el e in masura sa va ajute cel mai mult. Am vazut ca de obicei un profesor care are nevoie de un doctorand intai trimite mailuri si intreaba pe profesorii pe care ii cunoaste si abia apoi face un anunt public.

HarapAlb

Citat din: Adi din Septembrie 17, 2008, 02:05:55 AM
Multumim pentru detalii, HarapAlb, avem mai ales studenti interesati de fizica la noi pe forum si ei se vor bucura de aceste liste. Iulia este cu chimia, dar cred ca sfaturile tale se aplica la fel de bine si la chimie si ea poate sa caute liste din chimie ...

Pentru chimisti exista Institutul Max Planck din Mainz :)
Apoi mai exista in Germania Institutul Fraunhofer. Amandoua sunt foarte bine finantate, MPI se axeaza pe cercetare fundamentala, iar Frauhofer pe cercetare aplicata.

Adi

Intaresc si eu ca recomandarile sunt foarte importante. HarapAlb, apreciez ca ai oferit si institute de chimie in Germania, Iulia ar putea fi interesata de ele.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Ghidul aspirtanului la doctorat in SUA, scris tocmai de un doctorand roman.

http://www.cs.cmu.edu/~mihaib/ghid/
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro