Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Întrebari despre legaturi între masă şi energie;ionizari;intrebari diverse!

Creat de EiNsTeIn0s0SoUl, Septembrie 01, 2008, 02:58:38 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

Titlurile articolelor le puteti gasi la bibliografia atasata  , la reflexi.fr , la sf. articolului . Unul din articole , in engleza , destul de cuprinzator , se gaseste pe net  www.abyme.net/ 
Nu stiu daca am dat si link-ul urmator , extrem de precis si de cuprinzator :
www.chronos.msu.ru/EREPORTS/levich_substan_inter/levich_substan_inter.htm

ionut

     Buna,
    Mersi de link-uri. Din cate am vazut sunt destul de multe pagini de citit. La ce timp liber am eu, o sa-mi ia ceva timp pana termin tot ca sa putem avea o discutie. Pana atunci poate poti sa ne descrii lucrurile esentiale (preferabil cele care sunt noi pentru fizica ce o invatam noi la scoala) din lucrarile lui Kozarev. Daca vrei poti sa faci trimiteri catre pasaje din text. Din cate vad tu esti familiarizat cu teoriile lui Kozarev asa ca esti in masura sa ne ghidezi pe firul logic urmarit de el. Asta e cred ce vrea toata lumea pe forum.

mm

---Nu stiu cati interesati sunt de problema asta pentru ca sa merite o dezbatere . Ati vazut de altfel gradul mare de neancredere pe care si l-au exprimat "specialistii en titre" de pe acest forum , ceea ce nu ma face prea entuziast . Subiectul l-am deschis si pe forumul de astronomy.ro cu rezultate lamentabile tocmai datorita atitudinii f. rigide a specialistilor teoreticieni (adepti rigizi ai "paradigmei oficiale" si acolo) .
---Cred ca s-ar potrivi mai bine o asemenea discutie la topicul "viteze supraluminice" (in caz ca o vom deschide).
---Intrucat nu are rost sa duc o expunere pe 10-20 de pagini caci ar produce plictiseala si implicit nu ar lamuri mare lucru , cred ca ar trebui sa-mi puneti intrebari la care sa raspund punctual .
---Da , sunt familiarizat cu lucrarile lui Kozyrev , care m-au preocupat din '80 incoace .

CitatTrebuie sa intelegi totusi ca ai multe idei gresite despre stiinta si importanta ei. De asemenea, refuzi sa definesti unii termeni ce ii folosesti, sau iei termeni care au deja o definitie in stiinta si tu ii folosesti cu alta valoare. Exact asta ti-a spus si Electron. Ca o paranteza, asa face si Abel, ia termenul de gaura neagra deja definita in stiinta, el ii da alta denumire si apoi se mira de ce gauri negre dupa definita lui nu exista in Univers.
---Iarta-ma , dar ai o tendinta de a judeca/aprecia/caracteriza oamenii si nu-i bine "deontologic" - daca ma intrebi pe mine , consider ca trebuie ( sa ne) si sa te concentrezi pe argumente care trebuie sa primeze . Evident ca avem cu totii si idei gresite despre stiinta , tocmai de aceea ne sprijinim unii pe altii , nu suntem perfecti , nici eu , nici tu , nici Cavasi , dar aici ne axam pe ce putem spune valid . In plus fiecare din noi avem si o traiectorie personala , neputandu-ne depasi o anumita limita personala/specifica ce functioneaza doar la persoana (la purtator) , limita care la alte persoane nu exista (caci ele au alte limite , diferite) !
---Chestia cu definitul (eterului) , te inseli , reciteste ce am scris . Nu m-am ocupat , preocupat , cu eterul niciodata dar suna ca o impuscatura atunci cand zici : "eter" . POC ! Sunt f. precaut la definitii .
---In legatura cu gaurile negre , subiect care nu m-a preocupat niciodata , am intrebat : exista dovezi , cat de cat directe , ale existentei lor ? Desigur , stiu si eu ca au fost prezise teoretic , dar fiind obisnuit sa masor/verific cu "sublerul" ......
---Cineva a spus , nu mai stiu pe ce forum , referitor la conservarea impulsului (poate a energiei ?) , ceva in genul : da , conservare , da , valabila , dar numai in masura cat e [considerat] de izolat sistemul . Sau , intrebarea ar putea suna asa : "Spune-mi in ce privinta consideri sistemul izolat (si cat de) si-ti spun cat de valabila e o lege de conservare !"

dendros

 Buna ziua.Eu as vrea sa stiu daca exista o interpretare alternativa a mecanicii cuantice.Pe mine nu ma convinge interpretarea statistica,pentru ca neaga orice legitate,particulele se misca pentru ca asa vor ele,mi se pare cam exagerat.Oare nu mai exista cauze si efecte la nivel cuantic?Eu unul cred in principiile deterministe(dar nu un determinism rigid).

Abel Cavaşi

Felicitări, dendros, pentru că nu accepţi ceea ce nu ai înţeles! Continuă să gândeşti astfel, indiferent de părerea oricui!

Adi

Din cate stiu eu, mecanica cuantica are vreo 12 interpretari posibile, tocmai asta e problema.

Una din ele este dualismul unda corpuscul.

O alta este interpretarea probabilista.

O alta este cea a universurilor paralele.

Vezi mai multe pe Wikipedia.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro