Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Cum se roteste Pamantul in jurul Soarelui?

Creat de raul, August 31, 2008, 11:54:56 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

Merci pentru referinte. Sper sa am timp sa citesc partile relevante. Apropo, cunosti mai multe detalii, sau unica ta sursa e ce ai oferit mai sus?

e-
Don't believe everything you think.

mm

Cunosc mai multe , din primele articole publicate , acu vreo 25-30 de ani , de el . Plus exp. refacute de mine cu rez. afirmativ. Oricine le poate verifica simplu , rapid .


Electron

Ai duplicat personal efectul numit de el " Cavity Structure Effect"? Ce materiale si ce configuratie ai folosit?

e-
Don't believe everything you think.

mm

Initial el a numit acest efect , efectul cuiburilor de albine . De fapt niste bondari de stepa . Cuiburile goale puse pe o farfurie pot fi simtite trecand palma pe deasupra lor . Experienta reuseste si cu monede tinute i n mana si puse pe o farfurie . Reuseste si cu discuri de pick-up  , puse una peste altele folosind ca "distantieri" - bete de chibrit . Se simte cu palma , deasupra sub forma de ciupituri , curenti , furnicaturi , etc. Materiale nemetalice , forme de con , piramide . Faguri obisnuiti goliti , cu forma hexagonala , dau efectul . In general cam multe forme dau acest efect . 

Electron

In afara de "furnicaturi", ai duplicat si alte efecte? Ma refer in special la partea de anti-gravitatie si invizibilitate. Ai reusit si asa ceva?

e-
Don't believe everything you think.

mm

Nu . De altfel aparatul lui "a disparut" ; cred ca au si ei sevicii secrete ; iar descrierea "formelor" care provocau "antigravitatia" cred ca a fost stearsa din cartile pe unde a aparut , ba chiar un capitol intreg lipseste . Se pare chiar ca si insectele respective au avut doar o aparitie temporara .  Cand eram copil am observat niste insecte "de mare viteza" care zburau la "punct fix" exact ca elicopterele , si care reuseau sa dispara cu un pocnet . Atunci am crezut ca nu le pot eu urmari ; citindu-l pe Grebennikov mi-am reamintit experienta traita de mine in adolescenta si am facut legatura . De fapt in materialele (scrise) respective , sunt niste poze cu borcanase de sticla gaurite de insecte pe care savantul acesta extrem de pasionat , incercase sa le duca acasa .

Adi

Foarte interesanta discutie. Acum sunt prins cu cercetarea si niste voluntariate, dar sper sa am timp curand sa citesc detaliat resursele. E interesant ca mm spune ca a replicat aceste rezultate ce par foarte interesante.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

mm, am citit paginile propuse de tine despre "zborul cu placile de lemn". De la inceput voi spune deschis ca sunt in continuare foarte sceptic in legatura cu veridicitatea afirmatiilor respectivului cercetator rus.

Din cele citite rezulta ca ceea ce pretindea respectivul cercetator este descoperirea unui efect datorat structurii de cavitate in diverse configuratii (si care nu depinde de mateial, ci doar de forma). Se dau multe exemple, cele mai interesante fiind cele produse de insecte (era cercetator in domeniu), cum ar fi fagurii albinelor, viespilor etc. Ba mai mult, o specie intentionat neidentificata de gandaci ar fi avut o caracteristica neasteptata: puse una peste alta, mai multe carcase de chitina de-ale lor, aveau proprietatea de a respinge masele din jur, iar orientate "in jos" sa aiba un efect antigravitational. Efectul era explicat prin faptul ca respectivele carcase contineau o configuratie speciala de cavitati (aranjate in forma de stea?) de foartem mica dimensiune (microscopice), Astfel, fixand un numar de carcase de chitina in partea inferioara a unui aparat din lemn, si reguland cu niste manete configuratia lor, el sustine ca ar fi zburat cu "placa de lemn", folosind efectului antigravitational, nu doar la inaltimi de vreo 1000 de picioare, dar si cu viteze de cativa Km pe minut (viteza maxima fiind estimata la 25 Km / min). Mai mult, in timpul zborului, el si aparatul sau ar fi fost invizibili (chiar daca nu a ajuns sa poata controla sau influenta respectivul efect "secundar") pentru persoanele de la sol.

In continuare sustine ca deoarece invizibilitatea nu era nici perfecta, nici controlabila, a fost reperat de cateva ori de la sol, aparand sub diverse grade de "ceata", marimi si forme geometrice, inclusiv patrate. Asa isi explica el de fapt ceea ce se cunosc sub numele de OZN-uri: ele sunt alti utilizatori ai aceleiasi tehnologii, descoperite in mod independent fata de el, si probabil chiar mai bine controlata decat ce putea face el cu mijloacele sale reduse. Dar vazute de la sol, duceau la "aparitiile" tipice din intalnirile cu "OZN-uri". (Trebuie sa recunosc ca pentru mine nu era necesar sa asocieze OZN-urile cu restul teoriilor sustinute de el.)

In final, desi a trait destul de recent (a decedat in 2001 daca am retinut corect), a distrus aparatul sau, si a refuzat din mai multe motive, sa dezvaluie specia de gandaci implicati, unul dintre motive fiind grija pentru conservarea speciei respective. (Se dovedeste astfel a fi un ecologist foarte hotarat). Am ales aici un citat (din jurnalul sau) pe care il consider relevant:

CitatThe second reason for my "non-disclosure" is more objective. I have found these antigravitational structures only in one species of Siberian insects. I dare not even naming the class to which this insect belongs, because it seems to be on the verge of extinction and the population surge, which I had registered back then, was possibly local and final. Now, what would be the guarantee that dishonest people, half competent in biology, would not rush out to ravines, meadows and forests to catch perhaps the very last samples of this miracle of nature, if I were to name the genus and the species? What are the guarantees that they would not plough up hundreds of glades and cut down dozens of forests to get to this potentially lucrative prey? Therefore, let all I have related in this chapter and in the addendum remain science fiction. May nature herself never reveal this secret to them.
[Traducere]
Al doilea motiv pentru "secretism" este mai obiectiv. Am gasit aceste structuri antigravitationale doar intr-o singura specie de insecte Siberiene. Nu am curajul nici macar sa numesc clasa careia ii apartin acete insecte, deoarece se pare ca este pe cale de disparitie (in pericol de extinctie), iar populatia aparuta, pe care am consemnat-o atunci a fost, posibil, locala si finala. Deci, care ar fi garantia ca oameni fara scrupule, partial competenti in biologie, nu ar da buzna prin pajisti si paduri sa captureze poate ultimele exemplare ale acetui miracol natural, daca as numi genul si specia? Care e garantia ca ei nu vor brazda sute de tarini, si taia duzini de paduri pentru a ajunge la potentiala prada profitabila? Ca atare, tot ce am relatat in acest capitol si in adaugari, vor ramane SF. Fie ca natura insasi sa nu le dezvaluie niciodata acest secret.
[/Traducere]

Asadar, pretextand o enorma preocupare pentru o specie de insecte pe care doar el a descoperit-o, si care el singur zice apoi ca probabil a si disparut deja, a refuzat sa ofere cat a fost in viata, detalii celor cu care a corespondat.

De aici survine scepticismul meu. Oricat de mult mi-as dori sa pot crede realizarile sale cu "zborul cu placa de lemn", prea se potrivesc toate pentru a nu lasa nici o dovada palpabila a respectivelor realizari. Singurele "probe" fiind ceea ce scrie in cartea sa, si cateva poze (eu n-am vazut mai mult de una cu "aparatul in zbor", foarte simplu de falsificat), desi in anii '90 cand spune ca a facut aceste descoperiri, tehnica fotografica si chiar video era destul de la indemana. De ce nu a facut mai multe poze, si chiar un documentar video, cu realizarile sale? De ce a refuzat sa trimita mostre din "capsulele" sale, pentru a fi studiate si duplicate pe cale artificiala?

El singur recunoaste ca prefera sa "sune" a SF scrierile sale, decat sa colaboreze cu cei care doreau sa-i duplice experimentele legate de zborul antigravitational si invizibilitate. Imi pare rau, dar asta nu e atitudine stiintifica, deoarece fara studierea de catre mai multi cercetatori a rezultatelor (peer-review), ele nu pot fi validate, si raman in sfera fanteziei si a fabulatiilor. Pentru mine la asta se reduce "zborul cu placa de lemn".

Apropo, am gasit si un filmulet pe YouTube relationat: http://es.youtube.com/watch?v=_ChsZUwqTeE

e-
Don't believe everything you think.

mm

#53
CitatDe la inceput voi spune deschis ca sunt in continuare foarte sceptic in legatura cu veridicitatea afirmatiilor respectivului cercetator rus.

Subiectul pe care incepuseram sa-l discutam era altul . Am dat raspuns la intrebarea dvs. :
CitatPoti explica cu termeni care nu sunt improprii? Ce dovezi ai ca fenomenul este real?
specificand numele Grebennikov si efectul de forma (morfogenetic) pe care el l-a descoperit la insecte . Deci am dat un exemplu de fenomen real . Am aratat si cum poate fi verificat acest efect , acasa , cu ce are fiecare , de catre oricine , prin urmare si de dvs. Cel putin pana aici afirmatiile academicianului rus se confirma (pe cale experimentala) . Dilema , a zburat sau n-a zburat ? , e alt subiect , conex discutiei noastre initiale iar scepticismul dvs. se adreseaza unui alt aspect decat cel de la care am pornit .

Ca si comentariu cu totul secundar , mie mi s-a parut extrem de relevanta informatia ca in timp ce zbura , nu-l afecta curentul de aer , nu-l simtea . Referitor la invizibilitatea lui "neperfecta" , se specifica in text ca depindea de inaltime . La inaltime mare era imposibil de vazut ; numai la o inaltime de cateva zeci de metri , cineva de pe sol putea sa vada oarece pete , etc.

mm


Hypnos

As avea 2 intrebari: 1.cate planete din sistemul nostru solar au inclinatie?
                            2.dc au inclinatie?

Adi

Citat din: Hypnos din Ianuarie 06, 2009, 06:02:28 PM
As avea 2 intrebari: 1.cate planete din sistemul nostru solar au inclinatie?
                            2.dc au inclinatie?


Bine ai venit pe forum. Aici pe Wikipedia ai pagina despre sistemul solar, cu linkuri catre fiecare planeta in parte si acolo vei vedea la fiecare planeta ce inclinatie are fiecare. Cat priveste cauza, este vorba de conditiile initiale de miscare ale maselor ce au format planeta. 
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ionut

Citat din: Adi din Ianuarie 07, 2009, 01:16:48 PM
Citat din: Hypnos din Ianuarie 06, 2009, 06:02:28 PM
As avea 2 intrebari: 1.cate planete din sistemul nostru solar au inclinatie?
                            2.dc au inclinatie?


Bine ai venit pe forum. Aici pe Wikipedia ai pagina despre sistemul solar, cu linkuri catre fiecare planeta in parte si acolo vei vedea la fiecare planeta ce inclinatie are fiecare. Cat priveste cauza, este vorba de conditiile initiale de miscare ale maselor ce au format planeta. 
Buna,
   Este posibil ca inclinatia axelor de rotatie sa fie determinata si de evenimente ulterioare formarii planetelor precum ciocnirile cu diferite obiecte ceresti, capturarea de sateliti giganti, etc.

Adi

Da, buna completare, Ionut. Impactul cu un asteroid sau cometa pot schimba de asemenea axa de inclinatie a planetelor.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro