Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Difracția razelor X pe cristale

<< < (2/3) > >>

calahan:
Princehansolo
Daca mai cauti s-ar putea sa gasesti acea demonstratie. Eu urmaream sa adun cumva toate argumentele care vin in contra identitatii dimensionale masa-sarcina. Si am apelat la onorabilul Atanasu sa posteze argumentele dumnealui in contra acestei identitati. Care dupa cum se vede, lumea stiintifica o vede ca pe o erezie sau o ineptie care trebuie aruncata la cos. Dar Atanasu, in loc sa expuna contra argumentele, vine cu accese de paranoia, cu inchipuiri de ale dumnealui si cu alte pretexte, doar ca sa zica ca are ceva de spus in legatura cu subiectul discutiei. Dar dumnealui doar insira niste lucruri de neinteles, ca sa evite raspunsul la problema concreta. Dumneata ce argumente ai aduce in contra identitatii dimensionale masa-sarcina? Electronul nu admite ca masa si sarcina sunt surse de miscare in universul fizic si nu produc acceleratie in spatiul din jur. Fiindca, dupa dumnealui, nu s-a demonstrat ca ambele entitati ar produce acceleratie. Ar vrea (ar trebui) sa existe si o interactiune masa-sarcina dupa dumnealui. Si mai sustine ca nu se poate inmulti suprafata inchisa cu acceleratia normala, asa cum spune legea lui Gauss. Electronul mai are si alte perversiuni. Nu vrea sa admita ca dimensiunea fizica a temperaturii este viteza. Si vrand sa demonstreze ca la propagarea undelor transversale prin coarda, forta de intindere sau tractiunea sau tensiunea nu se scrie ca legea dinamicii, scrie dumnealui o formula cu coeficient de elasticitate si cu alungirea dl a corzii. Si chiar cu unitatile de masura date de dumnealui, se vede ca a scris exact legea dinamicii, la propagarea undelor transversale, lege pe care o respinge hotarat. Este de mirare ca un specialist, in domeniu, ca Adrian Buzatu, il incurejeaza sa posteze astfel de perversiuni.   

princehansolo:

--- Citat din: princehansolo din Septembrie 28, 2021, 01:39:23 p.m. ---Am încercat de pe Firefox să deschid fișierul și nici mie nu mi-a mers. Am regăsit fișierul dat de Virgil: https://www.isjolt.ro/wp-content/uploads/2018/01/fizica_Lica-Loredana_Difractometrie-de-raze-X.pdf. Îl postez fără comentarii.

--- Terminare citat ---
Am găsit în recomandările Scientia articolul https://scientia.ro/tehnologie/39-cum-functioneaza-lucrurile/418-cum-functioneaza-cristalografia-cu-raze-x.html. Am văzut că este scris în 2009. Este mult mai clar decât în fișierul lui Lică Loredana și am înțeles și eu unde este pusă proba de cristal pe traseul razelor X.

calahan:
Princehansolo
Care este rostul acestei postari? Eu am vazut articolul lui Lica-Loredana mai de mult. Si mi s-a parut foarte doct, foarte savant. Fiindca se dau multe detalii ale instrumentelor utilizate in cadrul experimentelor. Si nu spune decat lucruri arhicunoscute legate de efectul Compton. Dar nu vine cu nicio explicatie a mecanismului intim prin care din fotonul gama incident, de frecventa mare, apare fotonul emergent imprastiat de frecventa mica. Eu am vazut in fisierul in care se explica efectul fotoelectric, descrierea unui mecanism care este aplicat si la
 explicarea efectului fotoelectric dar si la efectul Compton. Mecanismului ar avea la baza formarea undelor stationare de mare amplitudine si injumatatite si in jurul nucleului si in jurul electronului. Unde stationare, care se comporta ca un curent electronic produs de un singur electron intro spira. La spargerea undei stationare, ar aparea un impuls electric de inductie, care accelereaza sarcina electrica din vecinatate.

princehansolo:
Calahan, Care este rostul acestei postări? Am înțeles din articolul Scientia detaliile tehnice pe care am încercat să le înțeleg din fișierul lui Lică Loredana. Și poate mai sunt alții care au încercat să înțeleagă difracția razelor X pe cristale și nu au văzut articolul site-ului Scientia. Iar faptul că fișierul lui Lică Loredana este foarte doct și foarte savant nu înseamnă că este și corect, și pe înțelesul tuturor.

"...Eu am vazut in fisierul in care se explica efectul fotoelectric, ..." Aștept un link sau o postare a fișierului despre care vorbești. Ca să vorbim despre aceleași lucruri.

calahan:
Princehansolo
pdf-ul de care am pomenit se gaseste la link-ul de mai jos
https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5352.msg70769.html#msg70769
Rasfoind acest articol imi pare ca am gasit doua greseli, de redactare cred. Intro formula imi pare ca lipseste un pi, iar in ultima relatie apare in plus un radical din 6, care imi pare ca este fara rost si strica egalitatea de la conservarea inpulsului.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă