Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina

Creat de calahan, Iunie 24, 2021, 10:50:51 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Virgil

Electron nu avea contributii personale, el era cerberul care demonta sau demoraliza pe oricine incerca sa prezinte o idee sau o contributie personala in domeniul fizicii. Mi-amintesc ca odata i-am facut o demonstratie matematica asupra egalitatii dintre Constanta structurii fine si inversul numarului de sarcina Zmaxim al atomului pentru care electronii de pe prima orbita ar atinge viteza luminii.
https://drive.google.com/file/d/1Wdvcg3E87SO6ZMBPakWv-5pWh4U4NXOe/view?usp=sharing
Dupa ce am prezentat aceasta demonstratie, tot nu era convins pentru ca nu scrie in carte acest lucru.

calahan

#46
Dl Virgil
Harap alb, Adi Buzatu, Omul din Luna, Acestia sunt doar specialisti care in timpul scolii si-au insusit temeinic continutul manualului. Si de aceea sunt puternic legati de manual. Pentru acestia, tot ce este in afara manualului este gresit si este pseudostiinta. Deci nu sunt savanti in adevaratul sens al cuvantului, cu o larga viziune asupra fenomenului fizic, cu o cuprindere exhaustiva a fenomenului fizic si cu capacitatea de a depasi manualele, de a cunoaste ce este dincolo de manual. De aceea astfel de personaje nu vor putea niciodata sa descopere ceva nou in fizica. Atanasu este in afara fizicii si recunoaste ca nu intelege nimic. Dumnealui nu a citit fisierele si spune ca nu le-a gasit. Si daca nu le-a gasit, vorbeste, ca si electronul, in necunostinta de cauza. Noi discutam despre formula lui Fresnel, pe care dl inginer a dedus-o folosindu-se de parametri fizici ai fotonului, presiune si densitate, care apar si in formula tensorului  T00, tensorul radiatiei. Parametrii fizici ai fotonului rezulta de la identitatea dimensionala masa-sarcina, dar sunt si in legatura cu componentele lui  h. Dumneata daca ai facut inovatia asta a echivalarii marimilor electrice, inaccesibile simturilor, cu marimile mecanice, percepute direct de simturi, ai depasit continutul manualului si esti un soi de savant cu orizont mai larg asupra universului. Ceeace ti-a permis sa faci o similitudine intre microcosmos si megacosmos. Cred ca aici nu te intelege nimeni. Nu stiu de ce nu ai pus dumneata lucrarea in dezbatere pe forumul de astronomie. Acolo trebuie sa fie si cativa care au idee de astronomie si ar putea intelege valoarea lucrarii. Eu am vazut ca ai cuprindere si a teoriilor fizice si de aceea m-am gandit ca ai putea sa intelegi cum a fost dedusa formula lui Fresnel din parametri fotonului si ce reflecta ea. Se spune undeva pe net, cat este de importanta aceasta formula, in sistemul teoretic al fizicii.

Virgil

Sa fim seriosi, eu nu sunt un savant, sunt un pasionat al unui domeniu destul de restrans al fizicii, in care am avut sansa de a gasi anumite relatii matematice care sa-mi permita sa dezvolt o teorie complet noua referitoare la asemanarea sistemelor microcosmice cu cele macrocosmice. Astfel Cartea mea in format electronic "De la atom la Galaxie" deschide o fereastra in cunoasterea structurilor universului din alt punct de vedere prin extinderea relatiilor fizicii atomice in macrocosmos. Adiacent acestei lucrari am mai facut o serie de referate care descrie anumite proprietati noi ale materiei atat in micro cat si in macro.
https://drive.google.com/file/d/1dKTnctVAdSsbGliwZMFJ2ynbIMwVIEk7/view?usp=sharing

calahan

#48
Dl Virgil

Eu am avut in vedere ca dumneata ai studiat cateva tratate de fizica. Si am vazut la bibliografie ca ai trecut vreo 12 titluri, care pot sa insemne un colt de biblioteca. Cam tot atatea apar si in lucrarea lui Tudor Vasile. Dar lucrarea dumitale nu este o compilatie din manuale si tratate. Este o lucrare originala, care este deasupra manualelor, in care urmaresti consecintele unei idei novatoare. Este altceva decat un manual. Eu regret ca nu pot sa contribui cu nimic la teoria dumitale. Fiindca ma gasesc in aceeasi situatie ca Atanasu, ca nu pricep nimic. Eu daca am vazut ca ai cuprindere la teoriile de fizica, am cutezat sa te plictisesc cu teoria asta a formulei lui Fresnel. Pe mine m-a fascinat la un moment dat. Si am vazut, pe net, la experimentul lui Fizeau, se spune ca este foarte important pentru teoria fizicii. De asta tineam asa mult sa imi spui parerea dumitale asupra acestei formule si asupra rationamentului prin care a fost dedusa.

Virgil

Nu ma laudati mai mult decat este cazul. In ce priveste relatiile lui Fresnel acestea se refera la proprietatile razei de lumina cand intalneste o suprafata a unui alt mediu avand un indice de refractie diferit de cel al aerului. De asemeni se mai refera la polarizarea luminii si  interferenta. Personal nu m-am ocupat de aceasta tema si nu vad nici o legatura dintre relatiile lui Fresnel si dimensiunile fotonului, asa ca nu ma preocupa acest lucru. Daca considerati raspunsul meu nesatifacator, puteti atasa aici pagina din lucrarea dvs pe marginea careia vreti sa discutam. Fara documentatia respectiva nu pot comenta nimic.

calahan

Dl Virgil
Eu ma refeream la articolul de la linkul de mai jos, pe care l-am mai postat o data.

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5368.0.html.
In acel articol se folosesc acei parametri care apar si in formula tensorului  T00
Acolo lucrurile sunt cam inbarligate. Cred ca dureaza ceva timp pentru a fi intelese. Dar poate dumneata sa gasesti ceva dubios in acele socoteli. In ce priveste lucrarea dumitale eu unul cred ca este o sursa de informatii noi ne mai intalnite in manuale. Si de aceea o face sa fie foarte originala si neconforma cu manualele. Repet ca nu este un manual si nici un tratat de copilatie.

Virgil

file:///C:/Users/Eugen/Downloads/FORMULA%20%20LUI%20%20FRESNEL%20(2).pdf
Asta este fisierul despre care vorbiti ?
Sunt cateva probleme cu care nu sunt de acord;
In primul rand fotonul nu are dimensiunile unui obiect pentru ca nu este o particula, chiar daca uneori i se atribuie si calitati de particula. Fotonul este definit numai in miscare cu cea mai mare viteza posibila in univers, si singurii parametri care definesc un foton sunt frecventa, lungimea de unda si polarizarea. Orice alte dimensiuni presupuse sunt speculatii fara insemnatate. Cum ai putea spune care sunt dimensiunile unui semnal sonor transmis printr-o sina de cale ferata ? si asta este un exemplu foarte simplu. Cum poti atribui lungime, latime si grosime unui foton de parca ar fi un pachet de biscuiti?
Fotonul este semnalul care se transmite prin mediul electromagnetic propriu, iar daca ar fi sa-i acordam o dimensiune aceasta ar fi distanta dintre doua noduri succesive adica o jumatate din lungimea de unda, iar aceasta depinde de frecventa semnalului, adica este o dimensiune variabila. Imaginati-va un foton al undelor de radio lungi de ordinul km, in comparatie cu un foton al cuantei generatoare a electronului care are lungimea de unda de ordinul 10^-12 m;
Asa ca dupa parerea mea cel mai lung foton este acela cu energia minima cand are frecventa egala cu unitatea. niu=1, deci lungimea de unda maxima, Lambda= c/niu= 3.10^ 8 m ; si orice alt foton se obtine dintr-o suprapunere de n fotoni cu frecventa egala cu 1. Deci o cuanta cu frecventa de 10^18 ;1/s;  se obtine din 10^18 fotoni "unitari" asemanator cum un filet cu mai multe inceputuri care se obtine din mai multe fileturi cu pasul mai mare, printr-o suprapunere decalata cu 2pi/n; n fiind numarul de inceputuri ale filetului.
Viteza fotonului este unica, el nu se naste si nu moare niciodata, doar se transmite de la o sursa la un receptor, unde sursa il elibereaza iar receptorul il stocheaza dar niciodata nu dispare, el oscileaza vesnic in diferite stari, deplasandu-se totdeauna cu viteza luminii.
Am intalnit undeva expresia "densitatea fotonului", si am ramas cu impresia ca vorbiti despre foton ca despre un obiect, ceia ce este neacceptabil.
Despre "forta propulsoare a fotonului" o alta expresie fara noima, pentru ca fotonul nu se deplaseaza pe baza de propulsie ci el se propaga, ceia ce este cu totul altceva. Fotonul nu este impins de nici o forta deoarece aceasta ar da nastere unei acceleratii, pe cand fotonul are totdeauna viteza constanta.
O alta gaselnita este " dilatarea sau contractia fotonului", iar acest lucru ar avea loc numai daca spatiul s-ar dilata sau s-ar contracta odata cu fotonul. Despre dilatarea fotonului o alta ineptie am intalnit atunci cand se vorbeste despre radiatia de fond, care ar proveni de la radiatia hidrogenului aparuta la inceputul Big-Bang-ului, radiatie care a suferit o dilatare prin dilatarea spatiului, crescand de milioane de ori lungimea de unda. Daca ar fi asa, atunci noi am primi fotoni de la 14 miliarde de ani de la cele mai indepartate galaxii care ar fi suferit o alungire foarte mare a lungimii de unda. Dar realitatea nu confirma acest lucru. Fotonul nu se dilata si nici nu se contracta.
In rest nu mai am nimic de spus.

calahan

Dl Virgil
Nu este vorba de fisierul asta, al carui link l-ai postat dumneata. Asta este o postare a unui user pe nume Eugen. Asta apare la linkul  postat de mine?. Eu stiu ca era un fisier in care se adunau densitatile fotonului si ale mediului transparent in miscare. Eu ti-am indicat formula tensorului, de la intensitatea radiatiei, care este dat in -Wikipedia- si care contine doar presiunea si densitatea fotonului, fara dimensiuni geometrice, lungime, latime, grosime. Dimensiunile astea sunt din alt fisier. Nu apar in formula lui Fresnel.

calahan

Dl Virgil
Presupun si sper ca ai gasit fisierul la care m-am referit. Eu am verificat linkul si vad imi da fisierul corect. Desi imi pare ca este o varianta mai veche. Sau lipsesc niste pagini din fisierul care il stiam eu. Am urmarit postarea anterioara a dumitale in care expui argumentarea modelului de foton cu care esti obijnuit. Dar, cum spunea un domn profesor, este un model primar, dedus sau imaginat prin analogie cu undele elastice. Maxwel a gasit ca sunt asociate doua unde. Altii au gasit ca sunt unde transversale. Si atunci a aparut problema mediului, a suportului, prin care se propaga undele e-m. Unii spun ca este obligatorie existenta unui mediu de propagare. Relativitatea spune ca nu este nevoie de niciun mediu pentru propagarea undelor e-m. Relativitatea a avut ca fundament fotonul vazut ca unda. Dar la efectul foto electric, considera fotonul ca particula. In edificarea relativitatii ar fi avut un rol important si experimentul lui Fizeau. Dar experimentul lui Fizeau verifica cu precizie formula lui Fresnel, de antrenare partiala a eterului, de catre mediul in miscare. Si este demonstrat in fisier ca cele doua formule nu sunt identice, nu duc la rezultate egale. Mie mi s-a parut foarte interesant faptul ca se gaseste formula lui Fresnel, fara sa aibe nevoie de antrenarea vreunui eter. Formula rezulta cumva din adunarea densitatilor. Dl profesor, spunea ca de fapt dl Gheorghe introduce alte doua campuri, campul de inertie si campul de densitate. Campuri care nu sunt in sistemul teoretic al fizicii. Totusi este interesant ca gaseste o explicatie nerelativista si neeterica a formulei lui Fresnel. 

calahan

#54
PS In postarea anterioara am omis o idee importanta. Dl profesor spunea ca modelul primar este insuficent, sau este incomplet. De la primul model pana astazi cunoasterea a mai evoluat. Stie toata lumea ca energia este stocata in masa, ca masa este data de produsul volum ori densitate si ca energia este data de produsul volum ori presiune. Ori fotonul fiind o cantitate de energie, trebuie sa contina toate aceste componente. Asa spune logica formulelor. De asta tot intreb mereu, ce facem cu logica formulelor. Ramane valabila sau nu? Si in deducerea formulei lui Fresnel se foloseste tocmai de acesti parametri fizici aI fotonului. Parametri ce apar si in formula tensorului radiatiei, densitatea si presiunea.

Virgil

Daca vreti sa discutam despre ceva anume, postati fisierul respectiv si nu ma puneti in situatia sa-l caut eu fara sa stiu unde si ce anume sa caut.
Dvs.lansati tot felul de idei in numele altei persoane de parca ati fi avocatul acelei persoane ceia ce este incorect fata de mine ca interlocutor.
Cat priveste despre foton, lamuriti mai intai ce este campul electric si cel magnetic si apoi incercati sa aflati ce este fotonul.

calahan

#56
Dl Virgil
Ma mira tare faptul ca tot nu ati gasit fisierul despre care vorbesc. Pai am dat linkul de doua ori. Eu am verificat linkul. Si mie imi apare fisierul corect. Desi imi pare ca lipseste pagina in care vorbeste de densitatea planetei care se aduna la densitatea mediului, transparent in miscare. Densitate care face sa functioneze principiul relativitatii si elimina orice directie privilegiata in propagarea luminii. Mai pun o data linkul, daca este asa de greu de gasit un  fisier postat in pagina forumului.

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5368.0.html.

calahan

Dl Virgil
Navigand pe internet, am fost uimit sa gasesc pdf-ul cu formula lui Fresnel, postata de cei de la -Academia.edu- . Care poate sa t-il deschida la linkul de mai jos.  https://www.academia.edu/45406961/FORMULA_LUI_FRESNEL. Eu cautam un articol in care sa imi dea toata calea deductiei prin care a ajuns Fresnel la formula de antrenare a eterului. Si chiar ma gandeam sa te rog pe dumneata, daca ai cumva o carte, in care este data deductia lui Fresnel, sa o postezi cumva, daca esti amabil, sau sa imi scrii numai formulele.

calahan

Atanasu.
Citat...daca Calhan raspunde batand in continuare campii nu incerci sa redeschizi mereu si mereu acelasi tip de discutii sterile...
Daca tastezi -mecano-eterica gravitatiei-, apare in pagina, un colaj cu poze, printre care apare si o decupare din demonstratia, care mie mi s-a parut eleganta si ti-am recomandat-o, ti-am dat si link, dar nu ai gasit-o. In acea demonstratie se arata ca dimensiunea fizica a capacitatii electrice a fotonului in vid este egala cu raza electronului  Cfv=re si deci capacitatea electrica are dimensiunea fizica a lungimii  [C]=L. Presupun ca demonstratia aia a placut si celor care au facut colajul. Si nu i-a deranjat ca nu este ca in manual. Eu i-am mai cerut opinia si d-lui Virgil asupra unor fisiere. Dar acum, daca am vazut ca le-au postat si cei de la -Academia.edu- pot sa spun ca le-au validat. Presupun ca acolo sunt niste specialisti care urmaresc cu atentie logica argumentarii si le-au admis cu toata competenta.

calahan

Atanasu
Poate te intereseaza sa citesti acest articol semnat de Adrian Ferent.

Mărimea Universului și viteza Gravitonilor

ADRIAN FERENT
Mărimea Universului și viteza Gravitons ,,Diametrul universului D: D = 2 × 13,8 × v unde v este viteza Gravitons" Adrian Ferent ,,Diametrul universului D = 9,2 × 10 ^ 9 miliarde de lumină -ani, mult mai mare de 93 de miliarde de ani lumină cum ai învățat de la profesorii tăi, din cărțile tale "Adrian Ferent,, Universul este o sferă cu diametrul de 9,2 × 10 ^ 9 miliarde de ani lumină "Adrian Ferent Epoca universul este estimat la 13,8 miliarde de ani. Știm că părți ale universului sunt prea departe pentru ca lumina emisă de la Big Bang să aibă suficient timp pentru a ajunge pe Pământ și așa că se află în afara universului observabil. Rata de expansiune a universului se accelerează datorită energiei întunecate. Ce este energia întunecată? ,,Energia întunecată este Gravitoni" Adrian Ferent Ceea ce ați învățat de la profesorii dvs. despre dimensiunea universului: Universul nu se extinde la o anumită viteză, se extinde la o viteză pe distanță. Lumina și obiectele din spațiu-timp nu pot călători mai repede decât viteza luminii, această limitare nu restricționează metrica în sine. O metrică definește conceptul de distanță, afirmând în termeni matematici modul în care se măsoară distanțele dintre două puncte din apropiere în spațiu, în ceea ce privește sistemul de coordonate. Diametrul universului observabil este de 93 Gly De la Pământ până la marginea universului observabil, distanța de deplasare este de aproximativ 46,5 miliarde de ani lumină. Oricum nimic din univers nu poate călători mai repede decât lumina. În teoria gravitației cuantice ferente, gravitații călătoresc mai repede decât lumina. ,,Am cuantificat câmpul gravitațional cu gravitoni" Adrian Ferent ,,Undele gravitaționale sunt purtate de gravitoni" Adrian Ferent ,,În timpul Big Bang-ului a apărut prima dată forța gravitațională cu viteza gravitonilor: v = 1.001762 × 10 ^ 17 m / s" Adrian Viteza Gravitonii Ferenți este v = 1,001762 × 10 ^ 17 m / s, cum am explicat în teoria gravitației mele aproape de viteza luminii la pătrat. ,,Diametrul universului D: D = 2 × 13,8 × v unde v este viteza Gravitons" Adrian Ferent Aceasta înseamnă: D = 2 × 13,8 × 1,001762 × 10 ^ 17 D = 9,2 × 10 ^ 9 miliarde de ani lumină " Diametrul universului D = 9,2 × 10 ^ 9 miliarde de ani lumină, mult mai mare de 93 miliarde de ani lumină cum ai învățat de la profesorii tăi, din cărțile tale "Adrian Ferent Dimensiunea universului:,, Universul este o sferă cu diametrul de 9. ... Vizualizați rezumatul complet