Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Constanta lui Planck, relatii extinse.

Creat de Virgil, Aprilie 01, 2021, 09:49:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

calahan

Dl Virgil
Iata ce spui dumneata aici hotarat.
CitatCat despre durata fotonului, este ca atunci cand dai cu bata in balta, o fractiune de timp cat este suficient sa produci un impuls (electromagnetic in cazul fotonului). Asa ca durata unui foton dureaza atat timp cat semnalul se propaga pe sinusoida un maxim si un minim, astfel ca in functie de lungimea de unda mai mare sau mai mica, si durata fotonului va fi variabila dar totdeauna  egala cu; t=lambda/c;
Cu chestia asta nu pot sa fiu de acord. Dumneata spui ca durata oricarui foton este variabila si este egala cu perioada fotonului respectiv. Adica daca fotonul gama electronic are perioada de 8,0---.10-21 (s), inseamna ca asta este durata lui? In fisierul d-lui inginer se spune ca durata fotonului este data de relatia Df=k.(ff/ffae).tf. In aceasta relatie Df este durata, adica dimensiunea temporara a fotonului oarecare, k este constanta electrica, iar raportul  ff/ffae este gradul de interferenta al frecventei fotonului oarecare cu frecventa fotonului gama electronic. Raport care da numarul de unde, adica de perioade cuprinse in cuanta fotonului. Din relatie se vede ca atunci cand frecventa fotonului oarecare tinde catre frecventa fotonului gama electronic, raportul tinde catre  1  si numarul de unde (de perioade) tinde catre k. Adica fotonul gama electronic este compus din 9 miliarde de unde. Cu aceasta ocazie mai vreau sa imi spui de ce nu poti sa admiti modelul de motor electric liniar al fotonului, care vad  ca este argumentat cu o suma de formule din fizica, scrise in sistem bidimensional. Si spune ca explica si lipsa retroradiatiei si sinfazarea campurilor, si nasterea particulelor din fotoni s.a.. Si apoi ce parere ai dumneata de sintagma asta, in care spune  undeva, -ca in vid nicio vibratie, numai translatie-? 

Virgil

Prin durata unui foton inteleg durata unei perioade intregi compusa dintr-un maxim si un minim a campului electromagnetic. Acesta este timpul minim de manifestare a unui foton. Cat priveste energia unui foton este data de produsul dintre constanta lui Planck si frecventa fotonului. E =h.niu; Deci cel mai neinsemnat foton, cu energia minim posibila este acela a carui frecventa este egala cu unitatea, adica Emin=h.niu1; pt;niu=1; Sa numim un astfel de foton, fotonul elementar.
Insumarea a doi fotoni elementari prin interferenta constructiva va avea ca rezultat un foton cu frecventa dubla, deci si cu energia dubla; E2= 2.Emin=h.niu2; in care niu2=2.niu1; Mergand pe acest rationament ca orice foton inseamna o insumare de fotoni elementari, putem spune ca o cuanta de energie care poate avea ca rezultat manifestarea unui electron, ce are frecventa de 1,235.10^20 [1/s], se compune din 10^20 de fotoni elementari.
Cat priveste parerile dvs. exprimate mai inainte, le consider neadecvate.

calahan

Dl Virgil
Nu pot sa fiu de acord cu parerea dumitale. Pai datele experimentale nu au decelat niciodata impulsuri de radiatie mai sacurte de 10-11 s. Fiindca cuanta de actiune nu permite asa ceva. Eu am vazut ca energia fotonului  h.f se poate descompune in produsul  U.I.t.k. In care numai U.I.t este energie. Si daca t este perioada fotonului, inseamna ca este energia continuta intro singura perioada a fotonului (perioada care corespunde unei unde). Iar k este multiplicatorul energiei dintro unda, in energia totala a fotonului. Adica este numarul de unde ale fotonului gama electronic. Energia totala stocata intro singura unda de mare amplitudine, exista doar in structura (forma) de particula a fotonului. Si atunci h-ul este dat de produsul energiei cu perioada fotonului. Eu am ramas cu aceasta teorie, fiindca nimeni nu a demontat-o, cu relatii matematice simple, asa cum este explicitat h-ul in fisier. Dumneata ca specialist, ai putea sa demonstrezi ca este gresita aceasta descompunere a energiei fotonului. Eu am inteles ca toate particulele sunt structuri de unde  stationare de mare amplitudine, in care toata energia de repaus a masei inerte a particulei, se gaseste in inductia magnetica a acelor unde. Fiindca patratul inductiei magnetice da densitatea masica a particulei. Densitate care inmultita cu volumul, da masa particulei. In teoria oficiala, din manuale, nu se da nicio explicatie asupra esentei fizice a densitatii masice. Si spune pe undeva ca toata energia de repaus a particulei, este stocata in campul magnetic, al undei particulei, exact asa cum energia de la bujie este stocata inainte, in campul magnetic al bobinei de inductie. Mergand pe modelul undei stationare de mare amplitudine, spune ca functioneaza ca niste aspiratoare centrifugale, care ar crea un flux eteric de aspiratie inspre substanta. Flux care ar genera in spatiul din jurul corpurilor depresiunea, care ancoreaza substanta in spatiu si genereaza atractia intre mase. Acest flux eteric, de  aspiratie inspre substanta, poate fi asimilat si cu push gravity. Numai ca este un efect produs de miscarea din adancul substantei. Nu este produs de o miscare venita din spatiu, din afara corpurilor. 

Virgil

Nici eu nu sunt de acord cu afirmatiile de mai sus.

calahan

#79
Dl Virgil
Vad ca dumneata respingi scurt si hotarat ideile din postarile mele, fara sa cercetezi argumentarea lor. Si asta cred ca numai fiindca nu se gasesc in manuale si nu ai ceva de referinta. Era frumos sa vezi acele socoteli si dupa aceea sa expui motivele pentru care consideri ca sunt de respins. Mie mi-au parut ca sunt idei clare si simple si argumentate cu o matematica elementara, ca am putut si eu sa inteleg ceva. Si imi aduc aminte ca, chiar dumneta spuneai undeva ca atractia electrostatica ar functiona pe principiul aspiratorului. De ce nu ar functiona si gravitatia pe principiul aspiratorului?. Afirmatiile aste nu sunt gratuite. Sunt argumentate cu niste socoteli elementare. Dumneata ai ajuns cumva la o explicatie intuitiva a atractiei universale? Poti sa explici cum ar aparea atractia intre mase?. Sau spui si dumneata ca relativitatea generala,  ca gravitatia nu este forta, iar orbitarea corpurilor se produce dupa geodezicile spatiale care sunt doar efectul curbarii spatiului in jurul maselor mari? Eu am sperat, am crezut ca dumneata esti un spirit deschis la ideile noi si originale. Dar imi pare ca esti strict legat de manuale, de care nu poti sa te desprinzi. Ce nu este in manuale nu admiti. Dar atunci, de ce nu admiti descompunerea constantei de actiune in componente, facuta chiar cu formulele din manual. Spui ca produsul U.I.t  nu este energie?

Virgil

Asta nu scrie in carte;
Campul gravitational functioneaza precum o forta Arhimedica in care suprafata apei ar imbraca corpul sau planeta respectiva, si orice alt corp aflat in acest camp este la randul lui este impins catre planeta datorita diferentelor de presiune exercitate asupra particulelor corpului de catre gradientul energetic al vidului inconjurator. Campul s-a nascut odata cu aparitia corpului ceresc din vidul inconjurator, puteti sa-i spuneti campul Higgs care a dat masa unei gauri negre ce reprezinta protoplaneta sau protosteaua respectiva, lasand in spatiul jurul planetei nascute un gradient energetic precum un gol din ce in ce mai estompat pe masura departarii de centrul campului respectiv a planetei sau a corpului ceresc considerat. Am zis gradient energetic pentru ca mediul din care s-a format corpul ceresc este caracterizat de o anumita frecventa initiala foarte mare, iar in momentul condensarii materiei in acel loc frecventa mediului a scazut dand nastere la o groapa de potential. Orice alta particula sau corp care patrunde in acest camp este impins catre centrul campului tocmai datorita diferentei de frecventa a impulsurilor, sau mai binezis a vibratiilor subparticulelor campului Higgs. O imagine intuitiva a campului gravitational ar semana cu un camp caloric inversat in care soba este de jur imprejurul camerei iar in mijlocul camerei este frig. Astfel moleculele de aer vibreaza din ce in ce mai slab cand ne indepartam de pereti, si ne apropiem de centrul camerei. Orice balon de spuma va fi impins de miscarea browniana dinspre pereti spre centrul camerei, deoarece miscarea browniana este mai activa in apropierea peretilor si mai slaba spre centru.
Mai trebuie specificat totusi ca golul energetic creiat la formarea protoplanetei are forma unei palnii de trompeta, deoarece scade cu patratul distantei fata de nucleu. Materia inconjuratoare adunata din norii de substanta si din nebuloasa initiala este astfel atrasa spre centrul campului imbracand acea protoplaneta intr-o anvelopa de materie neutra in care se induce campul respectiv, motiv pentru care experientele lui Cavendish au putut determina constanta gravitationala folosind corpuri facute artificial.
(Vreau sa mentionez din experienta, ca la fel se comporta si bobitele de soc aflate intr-un camp electric. Ele se vor atrage reciproc pentru ca au fost electrizate prin influienta, nefiind incarcate electric.)
https://drive.google.com/file/d/1ZbvWGfg3aMOn4uW41ymaaZnnoAlQ5BK4/view?usp=sharing
Apropo de relatia de care ma intrebi, reprezinta energia consumata de un consumator de curent electric. Cum vrei s-o folosesti pentru fotoni ?


calahan

#81
Dl Virgil
Ai fost foarte amabil sa imi expui mecanismul gravitatiei asa cum il vezi, cum il imaginezi dumneata. Deci, dupa cum am inteles eu, dumneata vezi forta gravitationala ca o forta de tip arhimedica, care inpinge corpurile de la densitatea mare a vidului spre densitatea mica a substantei, care ar fi ca o spuma, care ocupa un volum mare, dar are masa mica. Efectul acesta de tip arhimedic poate sa fie esenta fizica a push gravity. Deci corpurile cad inspre planeta fiindca sunt inpinse de presiunea vidului. Si presiunea vidului fiind aceeasi peste tot, de aceea toate corpurile cad cu aceeasi viteza. Si atunci acea miscare de la nivelul nucleonilor nu ar avea nicio implicatie in mecanismul gravitatiei. E corect ce zic aici? Dl Virgil. eu daca am pus intrebari, sunt doar curios. Nu sunt carcotas. Nu am niciun motiv sa demontez teoriile dumitale. Dar ma intriga chestiunea asta. Daca a facut egalitatea  h.ffae=U.I.tfae.k. In stanga este unanim admis ca este energie. Dar in dreapta nu este tot energie?. Dar in manual scrie ca doar  U.I.tfae este energie. Si atunci k ce este? Si daca este tfae, care este perioada fotonului gama electronic, nu inseamna ca este energia  continuta intro singura unda a fotonului gama electronic? Si daca tot produsul da energia fotonului gama electronic, nu inseamna ca acel  k  este numarul total de unde in care este repartizata (distribuita) energia fotonului gama electronic? Concluzia asta contrazice ideea dumitale ca toata energia fotonului s-ar gasi intro singura unda.

Virgil

Eu mi-am spus parerea foarte clar, nu puteti calcula energia fotonului aplicand relatiile curentului electric. Ce este curentul electric? un flux de electroni dirijat de o diferenta de potential. Ce legatura gasiti intre curentul electric si undele electromagnetice ? Nu incercati sa ma convingeti.

calahan

Dl Virgil
CitatEu mi-am spus parerea foarte clar,
Aici ai dreptate. Pe mine m-a contrariat faptul ca dumneata, care argumentezi intotdeauna cu relatii matematice, respingi fara vreo motivatie, o relatie demonstrata matematic. Fiindca aici spui asa -
CitatNici eu nu sunt de acord cu afirmatiile de mai sus
. Ceeace inseamna ca nu admiti, sau ca respingi identitatea (egalitatea) -  h.ffae=U.I.tfae.k , care am vazut ca este demonstrata matematic, cu formulele din manual.
CitatCe este curentul electric? un flux de electroni dirijat de o diferenta de potential
. Eu cred ca dumneata pierzi din vedere ca inaintea curentului electric exista fluxul campului electric, care inpinge sarcinile electrice intro directie. Eu am inteles ca acel flux al campului electric ar fi o circulatie eterica, pornita de la sarcina si ar produce in spatiu un efect echivalent cu cel produs de sarcina electrica. Acest flux al campului electric, desprins de sarcina electrica, fiind suflat de forta electromagnetica, ar pastra acelasi efect produs de sarcina electrica intrun interval de timp. Si deci ar fi perfect echivalent unui curent electric.
Citatnu puteti calcula energia fotonului aplicand relatiile curentului electric.
Ba am vazut ca se poate calcula foarte bine energia fotonului, dar si inca alti vreo cinci zeci de parametri ai fotonului. Iar in acea egalitate, doar  U,I si tfae au dimensiuni fizice, care in produs fac energie. Iar  k  se vede si rezulta ca este adimensional. Adica este doar un numar. Si daca  k este adimensional, nu inseamna ca si epsilon,zero este adimensional?

Virgil

Fiecare merge pe drumul lui. Nu-mi cereti mie sa fiu de acord cu toate principiile dvs. care pornesc din start de la interpretari eronate. Eu nu detin adevarul absolut asa ca ma abtin sa fac alte comentarii pe aceasta tema.

calahan

Dl Virgil
CitatFiecare merge pe drumul lui
Aici ai dreptate. Si s-a vazut ca mergand fiecare cu teoria si modelele lui, au ajuns la imagini diferite asupra mecanismului gravitatiei. Dumneata ai ajuns cumva la conluzia (ideea) ca ar fi o forta de tip arhimedic. Dar forta asta arhimedica este produsa de presiunea gravitatiei asupra apei. Sa inteleg ca si in spatiu ar fi o presiune, care inpinge substanta mai usoara inspre centrele de densitate mica?  In cealalta teorie, gravitatia este explicata prin existenta unui flux eteric de aspiratie. Dumneata ce crezi, experimentele lui Pound-Rebka si al lui Martin Grusenic, dovedesc sau nu existenta fluxului eteric de aspiratie al planetei?  Dar eu vroiam sa imi expui motivele pentru care respingi identitatea aceea, care imi pare ca este data si in manuale. Din acea identitate a scos o relatie pentru h, in care nu este vorba de niciun moment cinetic de rotatie. Si cu descompunerea lui h in alte componente a facut o alta teorie a luminii. Teorie care nu exclude, nu desfiinteaza teoria lui Maxwel, dar patrunde mai in adancimea fenomenelor si pare ca explica niste aspecte neexplicate de teoria oficiala.

Virgil


calahan

#87
Dl Virgil
Vad ca dumneata, din nu stiu ce motive, eviti sa raspunzi la niste intrebari simple. Avem egalitatea  h.ffae=(k.qe2)/re. Este adevarata sau nu este adevarata aceasta egalitate? De la relatia asta a inceput. A amplificat-o cu  tfae si apoi a descompus-u in componentele energiei:
  h.ffae=(qe/re).(qe/tfae).(k.tfae)=
=Ufv.If.tfae.k.=Wlu.k De aici l-a scos si pe h.
Este corecta aceasta descompunere, sau nu?.  Ce motive ai dumneata sa nu admiti aceasta egalitate? Si nu rezulta clar ca factorul  electric k este un adimensional. Si k adimensional, nu il face si pe epsilon adimensional. De ce ar fi aceste rezultate (concluzii) inadmisibile? Asta era o intrebare care am mai pus-o inainte. Apoi am intrebat ce crezi despre experimentele Pound-Rebka si Martin Grusenic. Se poate spune ca dovedesc existenta fluxului eteric de aspiratie plecat din masa planetei, sau nu? Dumneata mi-ai dat linkul la experimentul Pound-Rebka, de pe wikipedia. Eu cunosc experimentul in esenta lui. Dar in toate lucrarile nu se da viteza membranei difuzorului, la care se compenseaza prin efect Dopller deviatia de frecventa suferita de fotonii gama, in campul gravific al planetei. Viteza aia de 7,5.10-7 (m/s), nu poate sa fie viteza unei membrane care vibreaza de vreo 80 de ori pe secunda. Si de aici nu pot sa compar cu viteza de scurgere a eterului inspre planeta, care i-a rezultat ca ar fi cam de 23 (m/s). Viteza asta este apropiata de viteza de cadere libera, dar este mai mare decat dublul vitezei de cadere in prima secunda. N-am inteles nici la experimentul lui Grusenic cum se determina viteza fluxului eteric de aspiratie. Dar si acolo este sustinuta ideea fluxului eteric de aspiratie al planetei.

Virgil

#88
Nu este adevarata identificarea primei paranteze cu tensiunea  unui curent, si constanta pe care o folosesti o interpretezi gresit.
Consulta tabelul de la sfarsitul referatului;
https://drive.google.com/file/d/13JWVyJRD6t3UjdLycGF0Om-nth3f45IZ/view?usp=sharing
(Te rog nu mai posta aceste discutii pe pagina aceasta, ci pe pagina deschisa de d-ta
cu privire la teoria lui Gheorghe Adrian.)

calahan

#89
Dl Virgil
In sfarsit mi-ai dat un motiv pentru care nu ar functiona egalitatea aceasta. Dar valoric este corecta si pe asta m-am bazat cand am zis ca este egalitate. Dar din ce spui dumneata trebuie sa inteleg ca (qe/re) nu este tensiune si (qe/tfae) nu este curent. Si deci ar fi niste relatii fara noima, chiar daca semana cu formulele din electricitate. Iar  factorul electric k este gresit vazut ca fiind numarul de unde ale fotonului gama electronic. Si eu am crezut atunci ca este adevarat ce spunea acolo, ca ce se constata la nivel macro este rezultatul a ceeace se intampla la nivel micro. Eu i-am trimis niste mesaje d-lui Gheorghe. Dar se vede ca nu le ia in considerare si nu sta dumnealui sa imi raspunda mie. Dar astazi am ramas uimit ca mi-a trimis un mesaj cu o postare pe -Academia.edu- in care face o demonstratie sofisticata a identitatii dimensionale masa-sarcina, plecand tocmai de la unitatile de masura ale lui k. Nu imi aduc aminte sa fi vazut, pana acum aceasta demonstratie. Dar a venit tocmai cand ma gandeam sa renunt la ideea identitatii dimensionale masa-sarcina. Daca esti interesat sa vezi aceasta demonstratie, iti trimit linkul.