Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Relații ilasusiene.

<< < (15/15)

atanasu:
Asta totusi fiindca m-ai pomenit desi nu ar trebui:

Portiunea de text e urmeaza nu este bine  formulata:

"Ținând cont că punctul M parcurge distanța x cu viteza u în timpul
 
                                                   t = x/u
                     
rezultă că o porțiune a distanței x, proporțională cu aceasta, anume distanța

                     (*)                       x1 = (v/u)x   "

princehansolo:
Ilasus, nici acum nu am reusit sa-ti urmaresc rationamentul pana la capat. Pare bine, dar salturile intre x, x1, x2, t, t1 si t2 (daca exista si un t2) ma determina sa iti ascult sfatul tau dintr-o postare anterioara si sa nu ma mai chinuiesc sa inteleg.

ilasus:
Fraților, am simplificat maxim prezentarea din prima postare - am evidențiat doar formule matematice, fără interpretări personale. Mai simplu și mai clar nu este posibil. Așa că dacă tot nu înțelegeți, atunci nu mai sunt eu de vină, ci problema prin ea însăși poartă toată vina.

atanasu:
O sa te citesc.

atanasu:
Mda, oribila exprimare complicata deliberat a unor elemente cinemaice simple si pe care eu le scriu altfel pana la relatia 3 adica O este un punct fix, O` si M sunt cele ce se misca cu v si u si relatiile date de tine sunt corecte adica x este spatiul parcurs de M in t iar t1 este timpul in care M parurge spatiul pe care-l va parcurge O in t iar in partea a doua reltiile sunt corecte dar O se misca aparent fata de O` cu viteza v spre stanga in timp ce M se misca spre dreapta fata de O` cu viteza u-v.
Dar imediat dupa relatia 3 ma pierzi si ce scrii tu nu mai este urmaribil si te sfatuiesc sa faci si aceasta parte sa fie macar la fel de inteligibila cu prima parte pe care eu am explicat-o foarte pe scurt . Chiar daca si relatiile cu ` sunt poate si ele corete nu se mi intelege nimic clar.
Factorul k pare introdus din burta si daca in mod expres siluiesti un text care poate ca poate fi facut inteligibil nu este vina cititorului ci a autorului care pare ca nici el nu intelege ce scrie.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă