Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Ce reprezinta sarcina electrica.

<< < (24/24)

Virgil:

--- Citat din: calahan din Aprilie 02, 2021, 09:32:09 a.m. ---
Dl Virgil

--- Citat ---doar din observatiile astronomice, numai campul gravitational poate curba cuanta electromagnetica
--- Terminare citat ---
Mi-a venit in minte intrebarea daca sufera deviatie in campul gravific si fotonii grei ics si gama. Dupa mine, daca sunt fotoni grei, cu masa si energie mult mai mare decat fotonii optici, ar trebui sa fie deviati, mai puternic in campul gravific. Doar ca la reflexie si refractie, fotonii grei nu se mai comporta ca fotonii optici, foarte usori.[/i]

Virgil a raspuns;
Este gresit sa spunem ca exista fotoni grei si usori, corect fiind fotoni de mare energie (frecventa inalta) si fotoni de energie medie (frecventa medie), sau de joasa energie precum undele de radio. Notiunea de greutate este proprie corpurilor de mase diferite, aflate intr-un camp gravitational, care le confera insusiri diferite printre care si greutatea.
Dupa observatiile si cunostiintele actuale se spune ca fotonii isi curbeaza traiectria atunci cand trec prin apropierea maselor mari ale galaxiilor. Fotografii facute de astronomi au demonstrat acest lucru. ceia ce nu s-a demonstrat insa este daca intradevar campul gravitational curbeaza raza de lumina sau mai exista si alte campuri necunoscute care fac acest lucru. ceia ce este demonstrat experimental pe Pamant este ca fotonii care se deplaseaza dinspre Pamant in sus sufera o scadere a frecventei, deci si a energiei, iar fotonii care coboara spre Pamant sufera o crestere a frecventei respectiv o crestere a energiei. Adica energia fotonilor creste odata cu cresterea acceleratiei gravitationale si scade odata cu scaderea acestei acceleratii, desi viteza fotonilor ramane constanta. Asocierea curbarii traiectoriei cu fenomenul de refractie nu este buna deoarece refractia apare atunci cand fotonii traverseaza sub un anumit unghi, medii cu viteze de propagare diferite ale acestora, explicatia fiind patrunderea diferentiata in timp a sectiunii transversale a fotonului, dintr-un mediu in altul.M

 Cred ca doar Dl Presura ar putea sa ne spuna daca stie ca s-au facut experimente prin care sa se evidentieze deviatia fotonilor grei, in campul gravific al Soarelui.  Acum cand este vorba de masa particulelor, eu am in vedere doar masa inerta a particulelor. Aceea care da energia de repaus. Nu m-am gandit nicio data ca ar fi mase diferite dupa nivelul sistemului de structurare. Eu am inteles ca un sistem, cu cat este compus din mai multe particule, cu atat are masa mai mare. Si masa produce camp gravific in spatiul din jur si inertie in sanul substantei. Iar aici spui asa:

--- Citat ---Masa particulelor este data de frecventa campului electromagnetic asociat particulei
--- Terminare citat ---
Pai aici vii in convergenta cu dl Inginer, care spune ca masa inerta este data de patratul inductiei magnetice a nucleonilor. Fiindca patratul inductiei magnetice ar da densitatea masica a particulelor.
Dl electronist ma atentiona o data, ca dl Inginer, a inventat in teoria dumnealui, un camp de inertie si un camp de densitate, care nu sunt in teoria oficiala si ar fi tot niste enormitati.
Virgil a raspuns
Masa corpurilor este data de suma maselor particulelor cat si de suma energiilor de legatura dintre acestea. Daca citesti despre defectul de masa ce apare in cazul reactiilor radioactive, s-ar putea sa te lamuresti.


Dar dumneata ce poti sa spui despre energia sau lucrul de extractie al electronului din metal. Se consuma in momentul ciocnirii  fotonului pe electron, sau se consuma, adica se pierde, dupa ciocnirea fotonului cu electronul? Si atunci, cand se respecta simultan si conservarea impulsului si conservarea energiei fotonului incident in metal?

Virgil a raspuns;
 In momentul cand fotonul incident este absorbit de electron, energia electronului creste in asa masura incat locul electronului nu mai este acolo pe patura si stratul in care era inainte de absorbtia fotonului. Fotonul incident nu se consuma, si nici nu se pierde, ci doar capata drept gazda electronul tintit. Fenomenul fizic este unul singur in care are loc transferul de energie, sau mai exact insumarea de energie dintre electron si foton intr-un singur conglomerat. La o eventuala franare a electronului, fotonul va fi eliberat adica emis, cu o frecventa care va depinde de gradul de franare. Deci fotonii nu se pierd si nici nu dispar.
Conservarea impulsului si implicit a energiei au loc in acelasi moment al fenomenului, depinzand de noi la care dintre ele vrem sa ne referim.


--- Terminare citat ---

calahan:
Dl Virgil
Dumneata ai dreptate cand spui ca greutatea este masura comportarii masei in campul gravific. Am zis ca fotonii ics si gama sunt fotoni de mare energie si deci sunt si de foarte mare frecventa. Si deviatia de frecventa, in camp gravific, a fost sesizata experimental la fotonii gama, in experimentul Pound-Rebka. Pe mine chiar ma interesa deviatia razei fotonilor gama, trecand razant pe langa un astru de masa mare, adica intrun camp gravific foarte intens. In ce priveste masa particulelor, mie imi pare ca este o proprietate la fel de enigmatica ca si sarcina electrica. Masa pare ca ar fi un efect produs de substanta in spatiul din jur. Substanta fiind vizibila, pare ca si masa substantei ar fi vizibila. Dar eu cred ca acel efect, al masei in spatiu, este la fel de subtil ca si al sarcinii electrice. Este dovedit ca masa este aceea care poarta energia de repaus a substantei.

--- Citat ---In momentul cand fotonul incident este absorbit de electron, energia electronului creste
--- Terminare citat ---
Deci dumneata admiti ca fotonul incident poate sa ciocneasca plastic un electron si sa ii transfere masa energia si impulsul. Dumneata nu afirmi hotarat aici, dar trebuie sa intelegem si sa admitem ca doar in momentul ciocnirii fotonului cu electronul, este obligatoriu sa se respecte conservarea energiei si impulsului. Si totodata inseamna ca masa fotoelectronului expulzat din metal este mai mare decat a electronului cunoscut. Dar este adevarat ce spune acolo, ca nu se respecta simultan conservarea impulsului si energiei la ciocnirea electronului de catre fotonul incident. Dl electronist sustine ca fotonul incident, patrunzand in zona densitatii energetice gigantice a nucleului, indicele de refractie variaza puternic neliniar si fotonul sufera o puternica contractie si longitudinala si transversala, ajungand la dimensiunea electronului si astfel ciocnirea fotonului cu electronul este foarte posibila. Eu sunt de acord si cu chestia asta. Dar cum ramane cu legile astea de conservare? Dupa formula cunoscuta, se conserva sau nu?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă