Atanasu
PS. Este adevarat ca nu le am pe astea cu chestiunile si limbajul academic. Eu am vrut doar sa afluu o teorie care sa explice mecanismul gravitatiei. Si am zis ca poate ajuta la asta descifrarea sensului fizic al constantelor universale. De la dl Virgil am aflat de un mecanism de tip hidrostatic, produs de gradientul densitatii, care ar genera o forta de atractie de tip arhimedic. Din lucrarea dumnealui se vede ca s-a ocupat numai de orbitarea corpurilor. Teoria asta cu gradientul densitatii, mi-a dat-o la intrebarile mele. Nu este in lucrare. O teorie gravifica completa, trebuie sa explice si atractia maselor si orbitarea corpurilor si caderea libera a corpurilor cu aceeasi viteza, dar si mareele oceanului planetar. Dl Virgil a gasit o relatie care da o frecventa. Dar din dimensiunea lui G ar trebui sa existe si un debit, pe care nu l-am vazut. Gradientul densitatii pare sa explice atractia maselor si caderea corpurilor. Dar cum explica aparitia fluxului mareic, de aceeasi amplitudine, si pe partea opusa. Chestia asta cu densitatea gigantica a vidului de 1022, vine sa sustina viteza gigantica a luminii. Dar la perceptia noastra asupra densitatii, ar parea ca vidul este foarte solid si nu ar permite nicio transalatie a corpurilor prin univers. Cred ca dumnealui percepe densitatea altfel. Si ii pare a fi posibila, fiindca densitatea substantei ar fi cu foarte mult mai mare, cam de 1039. Densitatea gigantica a vidului, poate sa sustina ideea materiei intunecate, care ar cuprinde cam 80 la suta din masa universului. Densitatea asta gigantica a vidului ar putea insemna ca intre granulele materiei intunecate nu exista atractie, ci ar fi doar repulsie. Dar materia asta intunecata este la temperatura punctului de zero termic absolut si ar putea fi si inponderabila. Nici nu emite radiatie, nici nu absoarbe radiatie. Iar dupa dogma relativista, nu poate fi folosita ca referinta cosmica absoluta, pentru transalatia corpurilor cosmice