Virgil
Faci confuzie, epsilon se masoara in Farazi pe metru [F/m]. sau in unitati echivalente [kg/m]
Imi cer scuze. Intradevar am savarsit o confuzie, dintro inexplicabila neatentie. Atunci rezulta ca factorul electic k , in echivalenta dumitale este m/Kg. Eu am sustinut, ca de fapt doar in sistemul oficial, K ar fi adimensional. Fiindca am gasit niste demonstratii din care rezulta ca dimensiunea fizica a capacitatii electrice C ar fi lungime L. Pai judeca si dumneata. Daca faradul este lungime, nu rezulta ca epsilon este adimensional? Lamureste-ma ce gresesc aici?
F=m.v^2=K.M.m/R^2; Daca K este adimensional avem [Kg^2/R^2] deci nu este o forta
Aici cred ca ai vrut sa scrii energie. Fiindca m.v^2 este energie, dupa stiinta mea. Daca k este adimensional si masa m se scrie ca v
2. l, din relatie rezulta (dimensional) v
4 care doar in sistemul d-lui inginer este forta F (in N) si este viteza la puterea a patra (F=v
4).
DECI AVEM DE A FACE CU UN OSCILATOR ARMONIC
Aici m-ai lamurit foarte bine, ca in mecanismul atractiei gravifice, se produce succesiv transformarea energiei cinetice in energie potentiala. Deci ramane in continuare valabil, pentru sistemul oscilant, ca functioneaza mecanismul transfarmarii succesive a unei forme de energie in alta. Totosi mai ramane de lamurit, cum din acest mecanism, apare in jurul corpurilor, depresiunea din spatiu, care produce atractia dintre mase. Fiindca asa spuneai pe undeva.