Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

CONSTANTE COSMICE UNIVERSALE- CAMPUL GRAVITATIONAL.

Creat de Virgil, Noiembrie 11, 2020, 07:37:00 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

calahan

Atanasu
Nu am niciun fisier cu relatiile astea. eu le-am descarcat de pe un forum. Nu stiu care. Fiindca am fost si pe Lindekin si pe Quora si pe Academia Edu sau Academia Premium si Pe Softpedia si pe altele. Eu le-am descarcat fiindaca eram curios sa vad ce este criptat in postarea latex. Nu m-am gandit de loc sa descarc si linkurile. Si dupa cum imi dau seama, pare sa completeze segmentul care lipseste din fisierul cu parametrii structurii dinamice a neutronului, postat la linkul de mai jos.
https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5263.0.html

atanasu

In concluzie sa nu ne pierdem vremea cu asa ceva cand exista tratate de fizica si  articole cu "stare civila " clara.
Daca tu poti sa prelucezi acele informatii intr-un text care parcurge rutina oricarui articol adica o ipoteza o demonstratie si o concluzie atunci munceste baiatule ca nu gasesti aici argati care sa-ti faca treaba. Desigur ca oricand fiind acesta un forum liber poti sa postezi orice gasite la un domn profesor sau la un sit oarecate care ti-au sunat tie placut in urechi si posteaza in wrd ca nu toti se joaca cu latexuri si altele . Suces!

PS.Eu nu urmaresc articolul dat de tine in lincul de mai jos fara un autor indicat si fara bibliografie pentru relatiile care sunt preluate si nu demonstrate. mai ales cand  nici macar prima propozitie-relatie nu este corecta pentruca se indica simbolul frecventei in locul celui calculat si indicat in relatie care este timp adica perioada cu se si scrie de altfel, frecventa fiind calculata inversand perioada in a doua relatie.In plus este vorba dar de fan :
(1) Perioada fotonului "gama fan" (de fapt freventa)  de la anihilarea neutronului "t fan" si in relatie apare t fae  si nu gama fan!? Si cu asemenea erori nesimtite vii tu in fata noatra ca apoi sa-ti ceri scuze. Capisci?

PPS: Esti capabil sa scrii corect propozitia si relatia 1)  si poate spui si de unde este scoasa, desi dupa primul PS cred ca iti cer ceva imposibil? 

PPPS Poate ca te rusinezi si faci o pauza in ale stiintei!  :)

calahan

#107
Atanasu
Nu inteleg ce vrei sa spui. M-am uitat acum pe fisier si am vazut ca este scrisa pe primul rand perioada fotonului gama neutronic, ca fractiunea 1840 din perioada fotonului gama electronic. Iar pe randul 2 este data frecventa fotonului gama neutronic ca multiplul 1840 al frecventei fotonului gama electronic. Ce ma nedumireste pe mine este ca in alt fisier scrie 1838 in loc de 1840. In aceasta lista apare si inductia magnetica a neutronului Bn, cu care ar trebui sa se scrie densitatea masei neutronului  Ron. Si tocmai densitatea lipseste din lista. Nu am idee ce s-a intamplat cu fisierul asta. In fisierul vazut prima data de mine erau 27 de parametri in lista. Si acum bag de seama ca sunt numai 26. Cineva care se pricepe sa umble in pdf-uri a umblat si a sters densitatea neutronului. Si eu chiar nu am bagat de seama pana acum.

atanasu

#108
Citste ce am copiat aici de la acel fisier (* PRINCIPALII PARAMETRII FIZICI AI STRUCTURII DINA.pdf)
PRINCIPALII PARAMETRII FIZICI AI STRUCTURII DINAMICE IPOTETICE A NEUTRONULUI (NUCLEONULUI) PRIN ANALOGIE CU STRUCTURA DINAMICĂ A ELECTRONULUI

1) Perioada fotonului
Gama fan de la anihilarea neutronului t fan

t fan=t fae/1840 = 8.08237x10-21 /1840= 4,39259x 10-24

......
3) Indicele de refracţie al structurii neutronice n fanr

n fanr =2na= 2x137= 274[a dim ensional ] 


Ce este corect la 1? Cine este na la 3? etc etc

Nota :si daca apar unele linii de text taiate nu sunt eu cel care a facut asta, asa ca ce se intampla pe aici, cine esti tu de fapt si ce diversiune urmaresti? onsidera ca si ce este taiat este scris de mine si dores sa apara corect.

calahan

Atanasu
Zau daca inteleg ce vrei sa spui. M-ai facut sa citesc pdf-ul, sa vad ce gresala ai gasit dumneata. Si nu am gasit nicio gresala. Se vede si din ce ai scris dumneata. Ca perioada fotonului gama neutronic este egala cu fractiunea 1840 din frecventa fotonului gama electronic. Iar  n indice alfa este indicele de refractie al mediului nucleonic. Ceeace ar insemna ca viteza fotonului gama neutronic ar fi de 274 de ori mai mica decat viteza fotonului in vid. Cine taie scrisul dumitale nu am idee si nu stiu ce vrea sa insemne. S-ar putea sa fie interventia piratereasca a nihilistului Iordache-electron-. Fiindca dumnealui avea obiceiul asta pervers.

atanasu

#110
Singurul lucru clar din raspunsul tau este faptul ca tu il botezi pe electron si cu numele de Iordache. De unde scoti chestia asta? 
Dar daca este o actiune deliberata a unui user atunci modeatorii ar trebui sa stie?
Renunt sa mai discut despre inadvertentele din fisier caci tu folosesti niste termeni care nu sunt definiti acolo si nu  am chef sa ma ocup de alte prostioare si in relatia cu tine.
De exemplu, unde apare notiunea de indice de refractie al mediului nucleonic si mai gasim de astea. :)

De fapt ti-am spus ca nu ma mai implic si nu am respectat aceasta zicere. O sa o respect.

calahan

Atanasu
  Din postarea dumitale anterioara, am ramas cu impresia ca ai extras din pdf. Eu nu am reusit niciodata sa extrag bucati din pdf. Si chiar vazusem un pdf pe siteul -Antiphisica-, pe care as fi vrut sa il vada dl Virgil. In acel pdf se demonstreaza, chiar cu formulele mecanicii cuantice, ca spinul electronului nu este decat o aparenta. Ceeace coincide cu  ideea, luata de pe un forum, ca figura desenata pe ecran, in cazul experimentului Stern-Gerlach, este reflectarea fidela a structurii dinamice bipolare a electronului. In ce priveste constantele universale, eu vroiam sa afluu o interpretare fizica a lor, care sa ajute intuitia fenomenului fizic al interactiunilor. Din fisiere am inteles ca acea constanta a atractiei universale  G, ar reflecta raportul intre suprafata integratoare si suprafata generatoare. Suprafata integratoare ar fi suprafata pe care se aduna contributiile de camp ale tuturor particulelor din componenta corpului. Iar suprafata generatoare ar fi data de suma tuturor sectiunilor generatoare de camp ale tuturor particulelor din componenta corpului. Constanta electrica  k ar reflecta multiplicarea potentialului de unda al fotonului gama electronic, in potentialul undei stationare de mare amplitudine a electronului. Dumneata ai gasit pe undeva vreo astfel de interpretare a constantelor fizice universale?

atanasu

#112
Evident ca nu mai discut despre ce scrii tu dar pentru altii care poate ca ma urmaresc i carora poate le-a lacut titlul dat la acest fir voi adauga cate ceva la unel spuse sau sugerate pe aici.

Asadar te sfatuiesc si sfatuiesc pe cei interesati sa urmareasca cu atentie linkul referitor la constantele lui Planck pe care l-a mai indicat si-l repet:

https://en.wikipedia.org/wiki/Planck_units

mentionand ca dupa o discutie ampla privind aceste constante despre care eu (lipsa mea de politehnist)  nu prea stiam cine stie in anii 80 cand am cantarit universul si cea mai mica particula de materie pe care eu am crezut ca este probabil corect sa o conider a fost  neutrino prezumat de fizica din epoca a fi  chiar fara masa (massless) precum fotonul pentru ca el trece nedetectat prin materie fiind deci greu observabil cat si  masurabil. Eu pe atunci am pariat ca are totusi masa la fel  cum si cand cu experimentul OPERA din 2011 de la CERN am pariat contra acelor multi fiicieni care credeau ca viteza luminii fusese depasita ambele mele pariuri fiind confirmate ulterior de realitatea masurata mai corect asa cum am si aratat in artiolul dedicat acestei probleme a neutrinoului si publicat si aici  unde  probabi ca fiind neinteles  nu au existat nici comentarii dar nici curajul unor contaziceri dei putem spune ca teoria mea a fost acceptata :)
Articolul publicat pe forum  este la https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5229.0.html si acolo am prezentat pentru acea masa infinitezimala din univers (m- alocata de mine lui neutrino) o valoare superioara de cca m= 1,71x10-34 kg, valoare care intra in zona superioara a marjei de calcul astazi pentru neutrino, explicand in articol aceastea si ma citez:
"Repet acest rezultat l-am obtinut in 1982 cu o mica diferenta fata de cel dat acum intrucat am luat alta valoare pentru constata Hubble si deci varsta universului fata de cea cu care am efectuat calculul de mai sus astazi respectiv H=71,33km/s/Mpc=2.309x10-18 s-1 si respectiv T=cca13.7x10 ^9 ani.
Daca tinem cont ca 1eV/c^2=1.78x10-36kg atunci m=aproxiativ 100eV , valoare care concorda destul de bine cu domeniul in care ne aflanm azi(inainte de 2017)  cu masa neutrinoului "
Dar de aunci(21 11 2017) si pana azi lucrurile au mai evoluat si poate ca cea mai recenta masuratoare a masei neutrinului este cea raportata in 2019 in https://arxiv.org/abs/1909.06048  realizata prin experimentul KATRIN(Karlsruhe Tritium Neutrino experiment KATRIN in spring 2019 ne duce la o valoare maximala indicata mai pe intelesul nostru de cca in articolul din Nature (https://www.nature.com/articles/d41586-019-02786-z) unde se scriu ca acete prticule cu o masa infinitezimala extraordinar de greu de masurat si pentru care fizicienii nu reusesc decat sa determine o masa maximal posibila si nu una efectiva probabil ca mai mica.
Oricum s-a determinat o masa de peste  1.1  électronvolts (eV) adica de peste 500000de ori mai mica decat masa unui electron  uui eletron masuratoarea anterioara fiind de doua ori mai mare adica de cca 2eV  ceea ce este evident mult mai mica  decat cea de cca 100  eV, aproximativ calculata de mine din considerentele  teortice personale.

Revenind la unitatile Planck doresc sa atrag atentia si asupra a doua linckuri unde trimite primul linck citat si care sunt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Fine-structure_constant in care gasim o constanta adimensionala cu valoare de 1/137 independenta de sistemul de unitati utilizat .
Si deasemeni recomand si https://en.wikipedia.org/wiki/Cosmological_constant

calahan

Atanasu

Vad ca ne trimiti la tabele cu constantele derivate, bazate pe constanta lui Planc=constanta de actiune h. Dar dumneata ai vazut pe undeva data o explicatie a sensului fizic al constantei de actiune h?. Intrun fisier se spune ca h-ul, constanta de actiune reflecta produsul dintre energia continuta intro singura unda a fotonului si durata (lungimea temporara) a fotonului. Si ce crezi, actiunea A, este marime electromagnetica, sau este marime mecanica?

atanasu

Eu speram sa observi ca ti-am aratat de unde vine acea valore de 137 pe care nu ai stiut sa o explici...Oricum La multi ani cu sanatate!

calahan

Atanasu

Eu nu m-am oprit asupra constantei de structura fina, fiindca in teoria oficiala este data semnificatia fizica a cesteia, ca fiind data de raportul intre viteza electronului pe prima orbita permisa si viteza luminii  alfa=Veo1/c. Ceeace este interesant si absolut original, este ca in fisiere inversul constantei de structura fina este interpretat ca fiind indicele de refractie al mediului atomic. 1/alfa=Nalfa=na. Eu inteleg ca dumneata esti prietenul teoriei oficiale si asta o sustii, fiindca asta ai invatat. Pe dumneata te indispune teoria asta neoficiala sustinuta de mine. Dar si eu sustin ce am invatat. Teoria asta a mea, doar in aparenta contrazice teoria oficiala. In fapt doar completeaza lacunele din sistemul teoretic oficial. La multi ani, Sanatate si numai bine.

atanasu

Pe mine nu ma enerveaza nimic in stiinta  decat lucrurile facute in dorul lelii si daca gasesc intr-un text explicativ ce este mai jos ce sa zic? :)

Exemplu:
Mai intai in fisier: "Indicele de refracţie al structurii neutronice n fanr"

si apoi in raspunsul tau
"Iar  n indice alfa este indicele de refractie al mediului nucleonic."

Si asta de unde ar rezulta? "Ceeace ar insemna ca viteza fotonului gama neutronic ar fi de 274 de ori mai mica decat viteza fotonului in vid "

etc ,etc

calahan

Atanasu
Eu nu am vazut vreo argumentare din care sa rezulte ca 1/alfa este indice de refractie al mediului atomic. Imi pare ca este postulata, in teoria ondulatorie a materiei, unde spune ca electronul se propaga ca si o unda, dar cu viteza mult mai mica decat a luminii. (c/137 m/s). La fel este postulata si in cazul nucleonului. Dar viteza este pe jumatate din cea a electronului, (c/2.137 m/s), fiindca si raza nucleonului (respectiv diametrul) este cam pe jumatate din raza electronului. In sanul atomului, la acele dimensiuni infime, nu ar putea sa existe deplasarea particulelor cu viteza luminii. Ce mi se pare mie, este ca in sanul particulelor, doar campul magnetic ar avea circulatii cu viteza luminii. 

atanasu

#118
Tu te ocupi de fizica sau de pareri in campul fizicii ?
Unde am vorbit eu de mediul atomic si de unde scoti parerile respective?
PS Cu parerologi in fizica tu crezi ca trebuie discutat cine stie ce? :)
PPS. Si daca cu pretentiile  pe care le ai, ai fi priceput ca articolul in care de prin anii 80 am calculat masa cea mai mare din Univers (adica chiar cea  a universului) si cea care cred ca este cea mai mica repectiv a neutrinului, intr-un mod fantastic de simplu, ceea ce altii au calculat in urma mea si folosind teorii sau experimente ultra sofisticate, cum am scris cu prea mare modestie si in respectivul articol de la  https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5229.0.htm, in ultima vreme destul de citat de mine,  atunci poate  credeam ca ai o oarecare intuitie fizica dar nici vorba de asa ceva, asa ca zau ma ostenesc inutil de mult cu tine si las disutia asta balta ca poate revine Virgil sau altcineva (amicul cu nicul ce trimite la un  snac notat cu x adica necunosut- ce-o fi aia snac eu nu ghicesc :))

calahan

Atanasu

Citat
Si asta de unde ar rezulta? "Ceeace ar insemna ca viteza fotonului gama neutronic ar fi de 274 de ori mai mica decat viteza fotonului in vid "

Imi cer scuze ca am uitat, ca de fapt argumentarea pentru inversul de alfa, ca indice de refractie al mediului atomic, este data de fapt de socoteala in care se inparte lungimea de unda a fotonului gama electronic, din vid, la 137. Si apoi, inparte lungimea rezultata, la 2.pi si rezulta raza electronului re. Aceasta socoteala duce fara niciun dubiu la ideea ca electronul este unda stationara, de foarte mare amplitudine, a fotonului gama electronic. Si nu este data in tratatele de fizica atomica. Eu sunt perfect convins si nu mai am nevoie de alta argumentare. l-am rugat si pe dl Virgil sa verifice aceasta socoteala. Dupa multe insistente, mi-a raspuns ca ar fi verificat aceasta socoteala. Dar imi pare ca nu admite concluzia la care duce. Nu poate sa admita ca electronul este o unda stationara bipolara de mare amplitudine. Pe acelasi model s-a mers si in cazul nucleonului. Dar aici indicele de refractie al mediului nucleonic ar fi 274=2.137=2.Na. Si apoi nu este doar o singura unda, ci este un sistem format din 1840 de unde stationare de foarte mare amplitudine. Cand l-am rugat pe -Electron- sa verifice aceasta socotela, a invocat ca dumnealui nu verifica ineptii si ca il apuca greata, ca pe femeile insarcinate, sa puna mana pe condei si sa faca socotelile.