Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Scurta opinie asupra TR

Creat de calahan, August 01, 2020, 12:44:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Virgil

Citat din: calahan din Septembrie 23, 2020, 06:48:34 PM
Virgil
Citat
Referitor la miscarea din campul magnetic, aceasta nu exista in sensul mecanic al deplasarii unui fluid.
Nu pot sa fiu de acord cu ideea dumitale ca campul magnetic nu ar fi sursa de miscare in univers. Fiindca este formula energiei totale a lui Einstein  W=m.c2. Si este argumentat prin fisiere ca masa inerta m este data de patratul inductiei magnetice. Fiindca m=V.ro. iar densitatea masei ro=B2. Asa ca ramane clar ca doar campul magnetic este sursa de miscare in univers. Asta nu poate fi contrazis.
CitatIn ce priveste sursa miscarii in univers este aceiasi ca si in microcosmos si provine din oscilatia campurilor centrale.
Eu am inteles foarte clar ca ceeace pare oscilatie sau vibratie este produs de rotatia foarte rapida a particulelor elementare. Din rotatia foarte rapida a sarcinilor electrice ar aparea campul electric pulsatoriu produs de sarcini. Iar din rotatia foarte rapida a nucleonilor ar aparea fluxul eteric de aspiratie al substantei, flux care creeaza atractia gravifica dintre mase.
Din pacate lucrurile nu sunt atat de simple. Rotatia sarcinilor electrice face ca acestea sa emita unde electromagnetice. Asta este si mottivul pentru care accelerarea electronilor in ciclotroane se facee cu mari pierderi de energie, ciclotroanele fiind folosite ca surse de radiatii in diverse domenii.
Inductia magnetica nu reprezinta o densitate de masa.

calahan

Virgil
Este vorba de rotatia structurii dinamice a particulei in jurul propriei axe de rotatie. Structura dinamica fiind unda stationara bipolara, de foarte mare amplitudine, sau sistemul undelor stationare, foarte multipolare, de foarte mare amplitudine. Si in mod sigur densitatea masei este data de patratul inductiei magnetice. Fiindca am vazut intrun fisier, ca plecand de la inductia magnetica a nucleonului, ajunge sa gaseasca densitatea medie a planetei. Spune acolo ca densitatea masei in sistemul undei stationare a nucleonului este de 1024 Kg/m3. Si densitatea asta gigantica, pornind de la toti nucleonii din masa Pamantului, se dilueaza in volumul planetei pana la valoarea densitatii medii, data in tabele. Si aceasta determinare este facuta fara a se recurge la constanta gravitationala. G.

Virgil

Nu stiu despre ce fisier este vorba. Densitatea neutronului ca ordin de marime este corecta, dar in continuare nu stiu ce considerente au fost luate in calcul.

calahan

#33
Virgil
Fisierul asta era o erezie, pe care cei de la -softpedia- au sters-o imediat. Fiindca totul era bazat pe mecanica eterului. Si acolo nu se admite asa ceva. In acel fisier se demonstra ca factorul gravific la nivelul nucleonilor Gn=8.epsilon,zero. Se demonstra ca circulatia curentilor eterici radiari si alternativi, din semiundele sistemului format din 1840 de unde stationare de foarte mare amplitudine, al nucleonului, prezinta o asimetrie, o inegalitate intre curentii centrifugi si cei centripeti, de 3743 m/s. Zice ca aceasta diferenta se datoreaza suprapunerii campului centrifugal peste campul electric al semiundelor. Aceasta inegalitate ar determina un flux eteric centrifug de mare viteza, prin sectiuni foarte mici, care ar genera in interiorul nucleonului, un flux eteric de aspiratie cu viteza de 2,78.10-7 m/s, prin sectiunile mult mai mari ale bazelor cilindrului nucleonic.  Acest flux ar fi componenta principala a campului gravific. Si ar fi dovedit de experimentul Pound-Rebka si de experimentul lui Grusenic, cu interferometrul Michelson in plan vertical. 

Virgil

Aceasta inegalitate ar determina un flux eteric centrifug de mare viteza, prin sectiuni foarte mici, care ar genera in interiorul nucleonului, un flux eteric de aspiratie cu viteza de 2,78.10-7 m/s, prin sectiunile mult mai mari ale bazelor cilindrului nucleonic.  Acest flux ar fi componenta principala a campului gravific. Si ar fi dovedit de experimentul Pound-Rebka si de experimentul lui Grusenic, cu interferometrul Michelson in plan vertical.

Viteza de 2,78.10-7 m/s, reprezinta viteza de variatie a distantei dintre sursa de fotoni si receptor, astfel incat sa se anuleze efectul deplasarii spre albastru datorita campului gravitational, de catre efectul Doppler. Aceasta viteza nu are de a face cu un flux eteric, ci demonstreaza ca trecerea fotonului printr-un camp gravitational, este echivalenta cu trecerea fotonului printr-un mediu transparent care modifica viteza luminii.

calahan

Virgil
Eu am inteles ca fotonul gama prins in fluxul eteric de aspiratie al planetei, sufera o modificare usoara a vitezei, modificare care la interactia cu substanta apare ca modificare a frecventei. Ca o deplasare spre albastru cand fotonul merge in jos sau ca deplasare spre rosu, cand fotonul merge in sus. Pe mine m-a surprins aceasta viteza la care prin efect Doppler este compensata deviatia de frecventa a fotonului in campul gravitational terestru. Viteza care coincide cu viteza fluxului eteric de absorbtie (aspiratie) a eterului, asa cum a fost dedusa, la nivelul nucleonului.

calahan

Virgil
CitatNu stiu despre ce fisier este vorba. Densitatea neutronului ca ordin de marime este corecta, dar in continuare nu stiu ce considerente au fost luate in calcul.
Cred ca este vorba de fisierul din linkul de mai jos. Totusi in acest fisier nu am gasit densitatea gigantica a neutronului, dedusa din inductia magnetica a sistemului de unde stationare al nucleonului. Mai este de cautat. Adica vroiam ca dumneata sa vezi ca acesti parametri au fost dedusi cumva, nu au fost scosi din burta, cum spunea cineva.
Citathttps://forum.scientia.ro/index.php/topic,5265.0.html

calahan

Virgil
Am rasfoit prin toate pdf-urile postate de mine si nu am gasit in niciunul calea prin care se deduce densitatea masica a neutronului. Nu inteleg de ce aceast parametru nu apare in structura dinamica a neutronului. Prin nu stiu ce minune am gasit salvata intrun fisier, deducerea densitatii neutronului, scrisa in latex. O dau mai jos. Si ramane ca dumneata sa o introduci in fereastra editorului de ecuatii in latex, online si iti apare dedesupt scrisa in word.
Cred ca am luat-o de pe un forum si am uitat complet de ea. Eu habar nu am sa scriu formule in latex.

B_{n}=\frac{16\cdot n_{\alpha }^{2}\cdot 1838\cdot f_{fae}}{4\cdot \pi \cdot k};
\Rightarrow E_{n}=\frac{16\cdot n_{\alpha }^{2}\cdot 1838\cdot f_{fae}}{4\cdot \pi \cdot k}\cdot
\frac{c}{2\cdot n_{\alpha }}=\frac{8\cdot n_{\alpha} \cdot 1838\cdot c\cdot f_{fae}}{4\cdot \pi \cdot k};
\Rightarrow p_{n}=\frac{1}{4\cdot \pi \cdot k}\cdot \frac{8^{2}\cdot n_{\alpha }^{2}\cdot 1838^{2}\cdot c^{2}\cdot f_{fae}^{2}}{(4\cdot \pi \cdot k)^{2}}=\frac{64\cdot n_{\alpha }^{2}\cdot 1838^{2}\cdot c^{2}\cdot f_{fae}^{2}}{(4\cdot \pi \cdot k)^{3}};
\Rightarrow \rho _{n}=\frac{64\cdot n_{\alpha }^{2}\cdot 1838^{2}\cdot c^{2}\cdot f_{fae}^{2}\cdot 4\cdot n_{\alpha }^{2}}{(4\cdot \pi \cdot k)^{3}\cdot c^{2}}=\frac{256\cdot n_{\alpha }^{4}\cdot 1838^{2}\cdot f_{fae}^{2}}{(4\cdot \pi \cdot k)^{3}}
=\frac{256\cdot 137^{4}\cdot 1838^{2}\cdot (1,23726\cdot 10^{20})^{2}}{(4\cdot \pi \cdot k)^{3}}=\frac{4,66374\cdot 10^{57}}{1,44661\cdot 10^{33}}=3,2239\cdot 10^{24}(\frac{Kg}{m^{3}})

calahan

#38
Virgil

Asteptam un raspuns de la dumneata, in care sa imi confirmi ca ai pus in fereastra editorului latex on line si ai citit formulele prin care a fost dedusa densitatea masica gigantica a nucleonului, plecand de la inductia magnetica a semiundei nucleonului Bn. Fara a apela la constanta gravitationala G. Si eram curios sa vad  relatia folosita de dumneata, prin care ai determinat densitatea masei nucleonului  ron. Fiindca am inteles ca ai gasit o valoare de acelasi ordin de marime. Si inductia magnetica a nucleonului Bn se deduce printrun sir de formule, care pleaca de la echilbrul intre forta electromagnetica si forta de inertie, de la fiecare semiunda a nucleonului.

Virgil

Citat din: atanasu din Septembrie 20, 2020, 01:50:42 PM
Virgile, eu inteleg bine ce pui .Eu spun ca dincolo de 10-43sec (bariera Plank) intram in teritoriul nimanui si nu ne mai putem baza pe legile logicii ca sa vorbim despre ceva care nu stim ce este si daca si cum exista. Orice disurs logic incpe cu: Exista x si apoi se desvolta coernt si logic avand premize si masuratori pentru a crea premize cat cuprinde si aici intra toata stiinta noastra dar nu si dincolo de 10-43 sec.

Eu nu sunt de acord cu timpul Planck de 10^-43 s deoarece in calcularea acestuia se amesteca marimi fizice care la inceputurile universului nu existau inca. Astfel constanta gravitationala k=6,67 .10^-11 nu avea cum sa existe, deoarece spatiul cosmic avea dimensiuni punctiforme. De altfel timpul este o notiune legata de vibratie, de periodicitate, iar asta ar fi insemnat ca frecventa oscilatiilor cuantelor initiale sa fi fost de 10^43 [1/s]; in timp ce cuantele corespunzatoare masei neutronilor au frecventa de 10^23 [1/s];

atanasu

Daca nu esti de acord adu demonstratia care a condus la valoarea asta si combate-o, dar in ce priveste inferenta cu logica niciuna din marimele la care te referi nu permite a se spune ceva despre ea anterior momentului cand in evolutia universului ea apare adica de ex constanta gravitationala apare in momentul cand apar fortele de gravitatie. Este posibil ca in studiul documentar amplu privind teoria BB sa fi abordat si aspectul asta dar acum nu mai stiu si poti cauta acolo daca esti interesat de chestiune.

calahan

#41
Virgil

Sa stii ca sunt de acord cu ce spui dumneta aici. Fiindca este de bun simt ca nu putea sa existe interactiune gravifica, controlata de factorul gravific G, cand nu existau masele care sa creeze campul gravific, intermediarul interactiunilor gravifice. Eu am retinut din teoria dumitale, ca (in ipoteza dumitale) pui la baza sistemelor cosmice un mecanism oscilant. Dar un mecanism oscilant (dupa cum am inteles eu) presupune transformarea succesiva a unei forme de energie in alta. In teoria dumitale, care sunt formele de energie care se transforma succesiv, una in alta? Si am vazut ca ai gasit niste frecvente de oscilatie a campului gravific in sistemele cosmice. Frecvente care sunt sub un megahert. Presupun ca aceste frecvente, ar corespunde undelor gravitationale. Cei care ar fi detectat undele gravitationale, nu au spus nimic de frecventa acestor unde. Daca se vor determina experimental aceste frecvente, ar fi o mare descoperire stiintifica, asa din condei.