Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

“Paradoxul lui Ahile si broasca testoasa” si viteza maxima in univers

<< < (5/5)

atanasu:
Daca citesti explicatia mea data in lucrarea Einstein si Hubble, mai degraba filozofica, vei vedea ca totul te conduce la o viteza limita si asta nu poate fi asociata decat cu ce este fara masa in univers adica fotonilor care nu pot fi decat in misare sau sa nu fie.
https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5463.0.html

princehansolo:
Atanasu,

Vorbim in paralel: tu sustii ce contrazic eu:

--- Citat din: atanasu din August 09, 2020, 10:35:18 p.m. --- VITEZA LUMINII ESTE CU SIGURANTA O CONSTANTA UNIVERSALA SI VITEZA MAXIMA   POSIBILA IN UNIVERSUL NOSTRU SI NU POATE FI DEPASITA

--- Terminare citat ---

Eu sustin: afirmatia de mai sus este adevarata doar

--- Citat din: princehansolo din Februarie 20, 2021, 06:52:11 p.m. ---... pentru cazul special in care folosim fotonii pentru a masura spatiul si timpul.

--- Terminare citat ---

Si afirmatia pe care ai enuntat-o, si deductiile pe care le faci aplicand ca si postulat acea afirmatie, rezulta de fapt din felul in care a fost elaborata Teoria relativitatii. Pentru demonstratii si deductii, Einstein a folosit fotonii pentru a masura distantele. Fotonii avand o viteza constanta, s-a putut masura si timpul cu ajutorul lor. Astfel apar anomalii ca "dilatarea timpului" si "dilatarea spatiului" si paradoxuri cum ar fi "paradoxul gemenilor", compunerea vitezelor in maniera relativista si toate celelalte concluzii ale TR.

Nu are rost sa continuam discutia daca tu iti mentii punctul de vedere pe care l-ai exprimat suficient de clar. Eu am incercat sa fiu cat se poate de clar: este adevarat punctul tau de vedere (si nu numai al tau) doar pentru cazul special in care folosim radiatia electromagnetica ca si instrument de masura a distantelor si a timpului.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă