Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

“Paradoxul lui Ahile si broasca testoasa” si viteza maxima in univers

<< < (4/5) > >>

princehansolo:
Daca in loc de particule avem doua sisteme de referinta inertiale (S1 si S2), conform teoriei relativitatii S1 nu se poate deplasa cu viteza mai mare decat c fata de S2 (si reciproca), deci c+c=c (si nu 2c). Poate am inteles eu gresit teoria relativitatii, si stunci nu-si mai are rost subiectul asta.

atanasu:
Cred, si asta credinta este ca sa capete TR consistenta, ca nu exista un sri exterior luminii, lumina isi are sri-ul in sine ca doar la inceput a fost LUMINA . Si relatia de ehivalenta a materiei cu energi ne arata ca dincolo de lumin in Fizica nu putem merge si despre altele nu ma pot pronunta.

princehansolo:
Atanasu, un sistem de referinta poate emite fotoni in mediul inconjurator. Cum vezi tu ca LUMINA poate emite fotoni?

atanasu:
:)  Fotonul isi este siesi un referential. Pentruca fotonul pleaca intotdeauna de la emitator si nu revine :)

princehansolo:
Ilasus si Atanasu,

Sunt de acord cu voi, dar dupa parerea mea fotonii nu au masa. Eu vreau sa spun ca si corpurile care au masa pot fi accelerate la viteze peste viteza luminii, si nu la limita de 2c.

Am cautat Teoria relativitatii si am gasit pe Wikipedia:
...O cantitate de mișcare este acum asociată vitezei luminii, viteza luminii în vid devenind viteză limită atât pentru obiecte, cât și pentru informații...
Asta-i ce am criticat in subiectul pe care l-am deschis. Nu sunt de acord nici cu compunerea vitezelor in mod relativist decat pentru cazul special in care folosim fotonii pentru a masura spatiul si timpul.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă