Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.

Creat de Virgil, Septembrie 12, 2020, 06:23:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

#30
Virgil
Pai si eu am cautat sa iti raspund la cerintele dumitale.
Dar la disectia cuantei de actiune, ai vazut de unde apare potentialul (tensiunea) de semiunda a fotonului in vid si curentul fotonului ? Ce spui este aiurea descompunerea lui h in componente. Acolo nu apare numarul de 9 miliarde de unde ale fotonului gama electronic. Dar se cunoaste valoarea lui  k  din manuale. Si din socoteala rezulta ca  fiind adimensional, nu poate fi decat numarul de unde al fotonului gama electronic. Fiindca inmultind energia unei singure unde, data de produsul U.I.tfae, cu factorul electric k, se obtine toata energia fotonului gama de la anihilarea electronului.

Virgil

Nu stiu despre ce  k este vorba, se poate sa fie vorba de inversul lungimii de unda adica k=1//lambda [1/m]; care se mai numeste si numar de unda, dar asta nu are  nici  o legatura  cu ce  spuneti dvs.

calahan

Virgil
Chiar nu pot sa cred ca nu stii ca factorul   k  este constanta interactiunilor electrice, aceea care apare in fata formulei lui Coulomb, care scrie legea interactiunilor (fortei) dintre sarcinile electrice.

Virgil

Citat din: calahan din Septembrie 25, 2020, 07:30:24 AM
Virgil
Chiar nu pot sa cred ca nu stii ca factorul   k  este constanta interactiunilor electrice, aceea care apare in fata formulei lui Coulomb, care scrie legea interactiunilor (fortei) dintre sarcinile electrice.
Forta de interactiune a doua sarcini electrice este; F=q1.q2/4pi.eps. r^2; Se poate scrie si sub forma; F=k.q1.q2/r^2 ; in care k=1/4pi. eps ; in care eps reprezinta permitivitatea vidului, notata cu epsilon.
Daca la acest k te referi, sa stii ca nu este o marime adimensionala, si nu are legatura cu acel numar de semiunde despre care ai afirmat.

calahan

Virgil
Vreau sa iti spun ca adimensiunea lui  k  este demonstrata pe undeva in doua trei randuri. O data pleaca de la adimensiunea lui Eps.0, demonstranduse ca dimensiunea capacitatii electrice in SI este lungime L, plecand de la circuitul RC. In alta parte este demonstrat ca dimensiunea capacitatii electrice a fotonului in vid este egala cu raza electronului, plecand de la paranteza lui Poynting. Si deci este lungime L , care il face pe Eps.0 adimensional. A treia oara este demonstrat la disectiunea lui h. Chestiunile astea le-am retinut foarte bine, fiindca am tot avut polemici pe tema adimensionalitatii lui k. Dar savantii nostri nu admit deloc, daca nu este dat in manuale.

Virgil

Iimi pare rau, dar nu sunt de acord cu afirmatiile dvs. Ar dura prea mult sa incerc o demonstratie.

calahan

#36
Virgil

Nu ti-a cerut nimeni sa faci nicio demonstratie. Demonstratiile sunt facute de cineva care a inteles foarte bine cum stau lucrurile. Eu am inteles ca dumneata nu ai urmarit demonstratia de la -disectia cuantei de actiune-, sau poate nu ai ineles-o. Sau din motive personale, nu poti sa admiti concluziile care rezulta de acolo. Fiindca vad ca sustii punctul de vedere al teoriei oficiale, care da niste dimensiuni ale lui k si  Eps,0. Eu daca am trei demonstratii ale adimensionalitatii lui  k  si  Eps,0, sunt perfect convins de adimensionalitatea lor. Orice incercare de a rasturna ce spun formulele, nu are niciun rost, nu ma poate convinge cu nimic. Dar eu ti-am postat fragmentul cu -disectiunea lui h-, fiindca cereai argumentari concrete. Cereai sa iti arat de unde apare tensiunea si curentul de semiunda si numarul de unde ale fotonului. Si ti-am spus ca acestea apar de la descompunerea  lui h in componente. Mai concret de atata nu am.  Dar s-ar putea sa nu admiti ca h-ul ar putea fi descompus in alte cateva constante componente.

calahan

Virgil
Citatin care k=1/4pi. eps
Si daca este dovedit ca eps este adimensional, nu inseamna ca si k este adimensional?

Virgil

Citat din: calahan din Septembrie 26, 2020, 10:24:48 AM
Virgil

Nu ti-a cerut nimeni sa faci nicio demonstratie. Demonstratiile sunt facute de cineva care a inteles foarte bine cum stau lucrurile. Eu am inteles ca dumneata nu ai urmarit demonstratia de la -disectia cuanei de actiune-, sau poate nu ai ineles-o. Sau din motive personale, nu poti sa admiti concluziile care rezulta de acolo. Fiindca vad ca sustii punctul de vedere al teoriei oficiale, care da niste dimensiuni ale lui k si  Eps,0. Eu daca am trei demonstratii ale adimensionalitatii lui  k  si  Eps,0, sunt perfect convins de adimensionalitatea lor. Orice incercare de a rasturna ce spun formulele, nu are niciun rost, nu ma poate convinge cu nimic. Dar eu ti-am postat fragmentul cu -disectiune lui h-, fiindca cereai argumentari concrete. Cereai sa iti arat de unde apare tensiunea si curentul de semiunda si numarul de unde ale fotonului. Si ti-am spus ca acestea apar de la descompunerea  lui h in componente. Mai concret de atata nu am.  Dar s-ar putea sa nu admiti ca h-ul ar putea fi descompus in alte cateva constante componente.
In teoria mea https://drive.google.com/file/d/1dKTnctVAdSsbGliwZMFJ2ynbIMwVIEk7/view?usp=sharing
la paginile 20-24 am stabilit vreo 7 expresii noi pentru constanta lui Planck, si toate contin niste valori constante si produsul lor este tot o constanta, cum este si normal.

calahan

#39
Virgil
Din ce spui dumneata, inseamna ca admiti descompunerea lui h in cateva constante componente. Tin sa te felicit pentru lucrarea dumitale. Lucrarea asta a dumitale este savanta tare. Vad ca are vagoane de formule si tabele si grafice si se intinde tot pe o suta si ceva de pagini, ca si lucrarea dlui Gheorghe A. Ar trebui sa va luati de mana. Pai eu cand vad formule, ma apuca ameteala. Am vazut ca dumneata ai facut si multe calcule numerice. Eu de abia am reusit sa verific niste socoteli literale. Cand am incercat sa fac si calcule numerice, s-a smintit calculatorul. Punea virgulele tot aiurea. Nu mai intelegeam nimic. Pana la urma tot cu pixul pe hartie am reusit sa fac cateva. Cred ca lucrarea dumitale au vazut-o si savanti de ai nostri. Fiindca unii ti-au raspuns la mesaje. Eu am trimis la cateva, mesaje cu cateva intrebari simple luate din fisiere. Dar nu mi-au raspuns de loc. Nici Presura, Nici Buzatu, Nici Cotaiescu, Nici Cretu, Nici Apostol, Nici Puscas, nici Jipa, nici Sfetcu. Acestia sunt mari profesori universitari si nu stau ei la discutii savante, cu un simplu electrician. Dar ai vazut ca toate teoriile astea noi, originale si revolutionare, din fizica teoretica, sunt facute numai de ingineri? Profesorii universitari nu fac dumnealor teorii noi. Ei sunt doar conservatori si aparatori ai teoriilor vechi. Un inginer electronist, foarte spiritist, spunea ca universitarii sunt purtatorii ideilor altora. Ei nu au ideile lor. In rest sunt doar purtatori de gameti.

Virgil

Din pacate fizica adevarata nu poate fi explicata fara matematica, si cu cat patrunzi mai mult cu atat limbajul matematic devine mai complex si mai greu de digerat. Norocul meu a fost ca la nivel macrocosmic vitezele corpurilor ceresti din sistemul nostru solar sunt mult mai mici decat viteza luminii si astfel am putut folosi doar matematica la un nivel mediu, fara sa fiu nevoit sa apelez la calculul integral si diferential pe care desi l-am invatat in facultate, nu-l stapanesc. Lucrarea mea este destul de ciudata fapt ce face ca fizicienii si astrofizicienii consacrati sa nu se pronunte din motive de conservatorism stiintific. Important pentru mine este faptul ca am putut dezvolta o teorie care realizeaza un punct de vedere comun ceia ce face jonctiunea dintre micro si macrocosmos, dovedind ca natura nu a inventat legi speciale pentru micro sau macrocosmos, ci aceleasi legi ce pot fi particularizate in functie de situatie.

calahan

Virgil
Citatnatura nu a inventat legi speciale pentru micro sau macrocosmos, ci aceleasi legi ce pot fi particularizate in functie de situatie.

Ideea asta asm gasito si prin fisierele d-lui inginer. Si sunt foarte bine fixat pe ea. Fiindca spune undeva ca tot ce se constata la nivel macroscopic, rezulta din ceeace se intampla la nivel microscopic. Si nu exista legi pentru macrocosmos si legi pentru microcosmos. In microcosmos sunt doar structuri dinamice cu mult mai complexe si cu interactiuni foarte complicate, fata de niveul macro. Se constata ca la nivel micro, din cauza complexitatii interactiunilor, ar aparea  niste legi de probabilitate si statistica matematica. Dar acestea nu afecteaza esenta fizica a interactiunilor.

atanasu

Din Tabula Smaragdina :
....
2. Ceea ce este deasupra este ca şi ceea ce este dedesubt, şi ceea ce este dedesubt, este ca şi ceea ce
este deasupra. Spre a înfăptui miracolul lucrului unitar.
3. Şi aşa cum toate lucrurile au fost făcute din contemplarea unicului, la fel toate lucrurile s-au născut
din lucrul unitar (prin) adaptare. 
....

La tine Virgil : natura nu a inventat legi speciale pentru micro sau macrocosmos, ci aceleasi legi ce pot fi particularizate in functie de situatie.

Imi place foarte mult. :)

Virgil

Ma bucura faptul ca va place ceva din lucrarea mea. Sunt sigur ca daca ati studia-o mai mult veti descoperi si alte idei interesante. De exemplu cititi capitolul cu determinarea momentului cinetic al sistemelor de sateliti, si veti descoperi faptul ca aceasta constanta este dependenta  de viteza de deplasare a intregului sistem. Priviti graficul de la pag,37.
https://drive.google.com/file/d/1dKTnctVAdSsbGliwZMFJ2ynbIMwVIEk7/view?usp=sharing

atanasu

#44
Citind ce ai raspuns ma gandeam ca nu am avut ce face cand te-am laudat, desigur ca pe merit, dar apoi deschizand linkul indicat care se termina cu Magnetonul Bohr-Procopiu, aproape ca mi- a venit sa plang vazand un tanar politehnician, in anul in care se facea fizica cum se duce la profesorul lui la o consultatie inainte de examen si-i prezinta o demonstratie proprie pentru magnetonul pe care proful il numea Procopiu-Bohr in care tanarul de 21 de ani utilizeaza mecanica clasica care deasemenea ii fusese predata in acel an la facultatea unde era (eram) .
Profesorul K. mi-a dat zece si mai ca nu m-a pupat si noroc ca aveam carnetul de note si nu a mai trebuit sa fac alta miscare decat sa-l scot la cererea profesorului si sa i-l prezint deschis sa nu mai caute dlui, dar  a fost curios si a fluierat vazand notele langa care si-a adaugat-o si el pe a lui .
Desigur un 10(zece)  :)