Virgil
astfel cu c este notat vectorul vitezei luminii
Pai asta inseamna ca nu eram pe dinafara cand am postat tangente legate de viteza luminii. Totusi cum se ajunge la viteza luminii, cum se naste aceasta viteza gigantica, este o necunoscuta. Intrun fisier este data, pentru viteza luminii, o relatie care pleaca de la raza electronului si de la frecventa fotonului gama electronic. Si viteza rezultata, prin nu stiu ce mecanism este multiplicata de 137 de ori. Si atunci c-ul se scrie c=2*pi*r
e*f
fae*137. In teoria oficiala c-ul este dedus din relatiile lui Maxwel. Viteza se spune ca este derivata spatiului in raport cu timpul. Dar atunci cum trebuie sa fie spatiul, pentru ca prin derivare sa dea o viteza asa de gigantica? De aia ma gandesc ca ideea d-lui chimist, sa nu fie chiar lipsita de noima.
In momentul accelerarii fotonii sunt captati de particula, fara ca acestia sa dispara
Ideea asta este convergenta cu o idee din fisier. Dar dumneata spui ca ce s-a lipit de particula este doar energie fara masa. Fiindca dumneata, care imi pare ca ai studiat multe tratate de fizica, esti fixat in teoria oficiala care spune ca fotonul nu are masa si ar fi doar energie. Eu am retinut ca fotonul nu are masa de repaus, dar ar avea o masa de miscare. Dumneata spui ca masa data de formule ar fi doar o echivalenta a energiei fotonului. Si nu ar fi o masa reala. Aici parerea mea este divergenta. Fiindca am retinut ca masa este forma de existenta potentiala, de stocare a energiei in univers. Nu imi pot imagina energie fara de masa si masa fara de energie.
pe cand in microcosmos ramane cunoscut doar sub forma campului electric, ceia ce este o denumire particularizata a campului masic pentru microcosmos.
Adica dumneata afirmi ca gravificul macroscopic ar fi electric de fapt, la nivel microscopic. Aici parca iar ar fi o convergenta, fiindca intrun fisier se sustine si se argumenteaza cumva, ca gravificul ar fi derivat din electric. Dar si ca sa interactioneze cu lumina, electricul devenit gravific, ar trebui sa aiba o circulatie cu viteza mult mai mare ca a luminii. Pe undeva, cred ca tot prin fisiere, se spunea, la fotonul modelat ca motor electric liniar, ca circulatiile campului magnetic si electric, elimina spatiul din fata fotonului si creaza in spatiu depresiunea in care aluneca fotonul cu viteza c. Mie imi pare ca si in cazul asta trebuie sa existe circulatii cu viteze foarte mari.