@ Calahan,
Observ acum ca am facut o greseala la #24 unde G dupa ce am trecut in MKS mi-a rezultat ca fiind G=[m^3/(s xkg)] coret fiind cum ai scris tu ulterior(putea-i sa ai dragalasenia sa-mi atragi atentia asupra greselii dat fiind a venind dupa mine ai corectata-o tacand insa malc. Dar sunt obisnuit cu caracterul celor de pe aici asa ca corectez eiu si in continuare acea postare #24 .
Asadar
G=[m3/(s2Kg)] si atunci atunci k=8PiG/c4 are dimensiunea: k=(m3/(s2 xkg)/(m4x(s-4)=[s^2/(mxkg)]
Asadar:
k=[s^2/(mxkg)] si sper sa nu o fi gresit si pe asta.

Acum, draga Calahan, unde sustin eu ce-mi pui tu in carca in ultima postare cu nr #30?
Nu discutam in termeni de a putea sau a nu putea ;
Identitatea masa sarcina nu stiu cum ar rezulta din adimensionalitatea lui G si nici nu ma intereseaza nefiind de aord sa scot masa din sistemele de unitati iar cu ala bidimensional daca prezinti ce spune Thompson atunci voi incerca sa vad ce este si pana acum nu am gasit nimic despre acest sistem bidimensional spatiu-timp caci si eu il iubesc pe Kant.Ce spui mai jos sunt doar vorbe: "Sistemul bidimensional nu este un sistem tehnic, cum este SI-ul. Dar pentru teoriile fizice este foarte util, fiindca sustine ca toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii si se pot masura doar in dimensiuni de spatiu L si timp T.

Aceasta arata ca universul fizic este bidimensional. Adica este doar miscare. Si orice teorie a unui univers cu mai mult de doua dimensiuni fizice, este doar o teorie metafizica.

?
Intrebi : "Dar poti sa imi spui ce crezi? la nivelul particulelor elementare, poate functiona modelul bilutelor rigide, compacte pentru particulele elementare. Mie mi se pare ca ar fi un model absurd, care nu are cum sa functionez?" Raspund: Cred ca la nivel cuantic avem dualitatea particula-unda si mai multe nu stiu.