Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Interpretarea vectoriala a relatiei lui Einstein.

Creat de Virgil, Septembrie 12, 2020, 05:50:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

Bag seama ca voi ati cam lamurit problemele, desi eu nu reuse sa inteleg cum. Oricum pare ca stati si va asteptati unul pe cealalt la vre-o cotitura, ceea ce mi se pare cam caraghoios dar poate ma insel si chiar ati terminat si sunteti amandoi bine lamuriti chiar daca ati cazut sau nu la un anume acord. :)

Virgil

Fiecare cu problema lui, insa intotdeauna ceva ramane in suspans.

calahan

Virgil
Mi-am amintit de ce am retinut eu ideile astea de la dl chimist. Dumnealui sustinea ca numai viteza hiperluminica a campului electric ar explica inductia electromagnetica, accelerarea particulelor si scurgerea inversa a timpului, in unele reactii nucleare, cand unele particule ar aparea inaintea reactiiei din care se nasc. Fiindca linia campului electric ar fi infasurata in circulatia campului magnetic. Cand dispare campul magnetic, apare impulsul electric de inductie e-m. Ba spune ca si repulsia dintre sarcinile de acelasi semn se datoreaza tot scurgerii timpului in sens invers, scurgere care ar inversa spatiul. Si inversand spatiul se schimba si sensul fortei. Mai spunea ca franarea campului electric, de la viteza din hiperspatiu, pe particule produce accelerarea particulelor in spatiul nostru. Cand ajung spre viteza luminii, particulele se imbraca in camp magnetic si nu mai simt campul electric. Si de aceea nu mai pot fi accelerate pana la viteza luminii. Tot circulatia hiperluminica a campului electric ar face ca c-ul este invariant, adica este acelasi in orice sistem. Ma intreb daca aceasta inversare a spatiului nu ar corespunde cumva la acea polarizare de care pomeneai dumneata. Oricum mie ideile astea mi se par pur fanteziste.

Virgil

calahan;
Postarea ta nu are nici o legatura cu subiectul meu "Interpretarea vectoriala a relatiei lui Einstein," asa ca nu te supara dar nu stiu ce comentarii sa mai adaug. Astept si alte comentarii legate strict de subiect.

calahan

Virgil
Cred ca am facut o confuzie. Eu am crezut ca vectorul asta al dumitale ar fi viteza luminii in vid c. Si am postat tangente in legatura cu c, aflate mai mult pe cale orala. Nu am retinut exact care este vectorul asta in teoria oficiala si care este viziunea dumitale asupra acestui vector. Daca zici ca este energie, nu stiu daca asta se scrie ca vector. Din ce ai spus dumneata ar reesi ca energia fotonilor acceleratori s-ar aduna intrun plan ecuatorial in jurul particulei, cand se apropie de viteza lumini si unde formeaza o centura energetca, fara de masa, in miscare libera fata de particula. Dar daca fotonii se misca liber in jurul particulei, fara nicio legatura cu particula, atunci cum ii transmite impulsul, cum se produce accelerarea particulei.?

Virgil

Citat din: calahan din Octombrie 13, 2020, 10:35:04 AM
Virgil
Cred ca am facut o confuzie. Eu am crezut ca vectorul asta al dumitale ar fi viteza luminii in vid c. Si am postat tangente in legatura cu c, aflate mai mult pe cale orala. Nu am retinut exact care este vectorul asta in teoria oficiala si care este viziunea dumitale asupra acestui vector. Daca zici ca este energie, nu stiu daca asta se scrie ca vector. Din ce ai spus dumneata ar reesi ca energia fotonilor acceleratori s-ar aduna intrun plan ecuatorial in jurul particulei, cand se apropie de viteza lumini si unde formeaza o centura energetca, fara de masa, in miscare libera fata de particula. Dar daca fotonii se misca liber in jurul particulei, fara nici o legatura cu particula, atunci cum ii transmite impulsul, cum se produce accelerarea particulei.?

Cand particula este in repaus inseamna ca nu este accelerata de nici un foton. In momentul accelerarii fotonii sunt captati de particula, fara ca acestia sa dispara, dovada ca la franarea particulei fotonii sunt pusi in libertate sau emisi. Vectorii afisati in poza se refera la vitezele corespondente din relatia masei relativiste, astfel cu c este notat vectorul vitezei luminii corespunzator fotonilor captati de particula accelerata, iar v este vectorul viteza al particulei.
Fotonii impreuna cu particula formeaza un ansamblu oscilant, intre ei existand o legatura necunoscuta inca, care eu o pun pe seama unui camp masic al particulei, deoarece s-a dovedit ca singurul camp care poate curba traiectoria fotonilor este campul masic, care poarta numele de camp gravitational in macrocosmos, pe cand in microcosmos ramane cunoscut doar sub forma campului electric, ceia ce este o denumire particularizata a campului masic pentru microcosmos. Daca ai rabdare sa citesti si cealalta lucrare privind teoria similitudinii sistemelor ai sa te lamuresti mai bine.

calahan

#81
Virgil
Citatastfel cu c este notat vectorul vitezei luminii
Pai asta inseamna ca nu eram pe dinafara cand am postat tangente legate de viteza luminii. Totusi cum se ajunge la viteza luminii, cum se naste aceasta viteza gigantica, este o necunoscuta. Intrun fisier este data, pentru viteza luminii, o relatie care pleaca de la raza electronului si de la frecventa fotonului gama electronic. Si viteza rezultata, prin nu stiu ce mecanism este multiplicata de 137 de ori. Si atunci c-ul se scrie c=2*pi*re*ffae*137. In teoria oficiala c-ul este dedus din relatiile lui Maxwel. Viteza se spune ca este derivata spatiului in raport cu timpul. Dar atunci cum trebuie sa fie spatiul, pentru ca prin derivare sa dea o viteza asa de gigantica? De aia ma gandesc ca ideea d-lui chimist, sa nu fie chiar lipsita de noima.
CitatIn momentul accelerarii fotonii sunt captati de particula, fara ca acestia sa dispara
Ideea asta este convergenta cu o idee din fisier. Dar dumneata spui ca ce s-a lipit de particula este doar energie fara masa. Fiindca dumneata, care imi pare ca ai studiat multe tratate de fizica, esti fixat in teoria oficiala care spune ca fotonul nu are masa si ar fi doar energie. Eu am retinut ca fotonul nu are masa de repaus, dar ar avea o masa de miscare. Dumneata spui ca masa data de formule ar fi doar o echivalenta a energiei fotonului. Si nu ar fi o masa reala. Aici parerea mea este divergenta. Fiindca am retinut ca masa este forma de existenta potentiala, de stocare a energiei in univers. Nu imi pot imagina energie fara de masa si masa fara de energie.
Citatpe cand in microcosmos ramane cunoscut doar sub forma campului electric, ceia ce este o denumire particularizata a campului masic pentru microcosmos.
Adica dumneata afirmi ca gravificul macroscopic ar fi electric de fapt, la nivel microscopic. Aici parca iar ar fi o convergenta, fiindca intrun fisier se sustine si se argumenteaza cumva, ca gravificul ar fi derivat din electric. Dar si ca sa interactioneze cu lumina, electricul devenit gravific, ar trebui sa aiba o circulatie cu viteza mult mai mare ca a luminii. Pe undeva, cred ca tot prin fisiere, se spunea, la fotonul modelat ca motor electric liniar, ca circulatiile campului magnetic si electric, elimina spatiul din fata fotonului si creaza in spatiu depresiunea in care aluneca fotonul cu viteza c. Mie imi pare ca si in cazul asta trebuie sa existe circulatii cu viteze foarte mari.