nu suntem singura tara care inca nu e acoperita in intregime de harti geologice de detaliu.
si am impresia ca in fraza asta e sintetizata cauza acestei probleme:
Eu zic ca ar trebuii sa se dea din nou fonduri sa terminam si noi cu foile de harta 1:50.000 ca e un pic rusinos
de ceva vreme incoace banii nu se mai "dau", ci se castiga (sau cel putin asa ar trebui sa fie). scrii un proiect (tu ca institutie sau grup de cercetare, nu ca individ), il trimiti institutiilor care se ocupa de finantarea stiintei (fie in tara, fie in strainatate) si daca primesti banii, iti faci treaba. stiu cateva proiecte concrete care s-au finalizat cu publicarea (ce-i drept, pe bucati) a catorva foi geologice 1:50000.
probabil ca parerea mea nu o sa placa multora, insa de cand "marile" institute nationale si-au pierdut stralucirea si cercetarea incepe sa se faca sub umbrelele universitatilor, cred ca asta este calea de urmat. exemplul cel mai clar (care imi vine pe moment in minte) e SUA, unde marea majoritatea a cartarile de detaliu asa se fac: universitatile au proiecte speciale pt asa ceva si totul se compileaza de catre USGS (echivalentul IGR-ului nostru).