Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

O Alta teorie a efectului fotoelectric

Creat de calahan, Mai 03, 2020, 12:58:48 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

In fisier se argumenteaza ca facand calculele cu formula data in teoria oficiala, se vede ca nu se respecta conservarea energiei si impulsului simultan, in timpul interactiunii fotonului cu electronul. Si se imagineaza un mecanism care sa asigure conservarea simultana a energiei si impulsului fotonului incident, la interactiunea cu electronul din substanta. Apoi se imagineaza un mecanism de diviziune a fotonilor gama, prin care apare fotonul de frecventa mica, dar si un impuls electric care accelereaza electronul puternic legat in atom, in acord cu teoria lui Compton. Aceste mecanisme sunt imaginate pe baza modelelor, la care a ajuns, asupra structurilor dinamice ale fotonului si electronului.

Cosmin_Visan

Ce-i aia energie ? Ce-i ala impuls ? Ce-i ala foton ? Ce-i ala electron ?

atanasu

Hai sa glumesc: Ce este sau poate e totusi mai bine sa spun Cine este Cosmin Visan? :)

calahan

#3
Cosmin Visan
CitatCe-i aia energie ? Ce-i ala impuls ? Ce-i ala foton ? Ce-i ala electron ?

Ma mira tare ca dumneata sa nu ai idee de aceste concepte fundamentale in fizica. Energia este energia cinetica a particulei data de produsul (m*v2)/2, impulsul particulei este dat de relatia  m*v. In aceste relatii v este viteza luminii in vid=c. Fotonul, dupa modelul d-lui inginer ar fi o 
structura dinamica similara motorolui electric liniar. Iar electronul ar fi o structura dinamica similara motorului electric rotativ bipolar, adica ar fi un rotor cu doi poli care se roteste cu turatia egala cu frecventa fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul. Sau ar fi o unda stationara de mare amplitudine, care se propaga (se roteste) pe cercul de raza electronului cu viteza  c/137 (m/s). Legile conservarii impulsului si energiei, spun ca in cursul interactiunii fotonului cu electronul, acei parameri ai fotonului incident se regasesc in parametrii particulelor aparute in urma interactiunii.


A.Mot-old

Citat din: Cosmin_Visan din Mai 03, 2020, 05:03:56 PM
Ce-i aia energie ? Ce-i ala impuls ? Ce-i ala foton ? Ce-i ala electron ?
1) "In physics, energy is the quantitative property that must be transferred to an object in order to perform work on, or to heat, the object.[note 1] Energy is a conserved quantity; the law of conservation of energy states that energy can be converted in form, but not created or destroyed. The SI unit of energy is the joule, which is the energy transferred to an object by the work of moving it a distance of 1 metre against a force of 1 newton."
2) "In classical mechanics, impulse (symbolized by J or Imp) is the integral of a force, F, over the time interval, t, for which it acts. Since force is a vector quantity, impulse is also a vector quantity. Impulse applied to an object produces an equivalent vector change in its linear momentum, also in the same direction. The SI unit of impulse is the newton second (N⋅s), and the dimensionally equivalent unit of momentum is the kilogram meter per second (kg⋅m/s). The corresponding English engineering units are the pound-second (lbf⋅s) and the slug-foot per second (slug⋅ft/s)."
3) "The photon is a type of elementary particle. It is the quantum of the electromagnetic field including electromagnetic radiation such as light and radio waves, and the force carrier for the electromagnetic force. Photons are massless,[a] and they always move at the speed of light in vacuum, 299792458 m/s."
4) "The electron is a subatomic particle, symbol e− or β−, whose electric charge is negative one elementary charge.[9] Electrons belong to the first generation of the lepton particle family,[10] and are generally thought to be elementary particles because they have no known components or substructure.[1] The electron has a mass that is approximately 1/1836 that of the proton.[11] Quantum mechanical properties of the electron include an intrinsic angular momentum (spin) of a half-integer value, expressed in units of the reduced Planck constant, ħ. Being fermions, no two electrons can occupy the same quantum state, in accordance with the Pauli exclusion principle.[10] Like all elementary particles, electrons exhibit properties of both particles and waves: they can collide with other particles and can be diffracted like light. The wave properties of electrons are easier to observe with experiments than those of other particles like neutrons and protons because electrons have a lower mass and hence a longer de Broglie wavelength for a given energy."
Adevărul Absolut Este Etern!

calahan

A-Mot

Postarea dumitale contine teoria invechita devenita clasica a particulelor elementare. Eu ma iau dupa teoria asta noua si foarte originala a d-lui inginer care spune ca toate particulele elementare sunt motoare electrice de putere si turatie mare si foarte mare. Teorie care este argumentata la nivel de liceu si am putut si eu sa inteleg cate ceva din fizica. Si pentru ca am vazut ca explica simplu cateva lucruri pe care fizica din manuale nu le explica.

A.Mot-old

#6
Citat din: calahan din Mai 04, 2020, 09:43:30 AM
A-Mot

Postarea dumitale contine teoria invechita devenita clasica a particulelor elementare. Eu ma iau dupa teoria asta noua si foarte originala a d-lui inginer care spune ca toate particulele elementare sunt motoare electrice de putere si turatie mare si foarte mare. Teorie care este argumentata la nivel de liceu si am putut si eu sa inteleg cate ceva din fizica. Si pentru ca am vazut ca explica simplu cateva lucruri pe care fizica din manuale nu le explica.
Eu nu sunt de-acord cu formula de echivalență masă-energie E=mc2! ::) Am căutat pe internet și nu am găsit demonstrația a formulei de echivalență masă-energie E=mc2 și aș dori să-mi spui unde pot găsi această demonstrație...Mulțumesc!
Este corect ce se spune în https://www.researchgate.net/publication/260713350_Modification_of_Einstein%27s_E_mc2_to_E_122mc2?
Adevărul Absolut Este Etern!

calahan

A.Mot

CitatÎn concluzie energia , masa și viteza sunt calități momentane ale unor entități și deci sunt reale adică pot fi constatate prin diferite simțuri și chiar măsurate?
Ce spui dumneata aici este corect si in acord cu definitiile din dictionare. Dar dupa cum m-a lamurit pe mine lucrarea d-lui inginer, am inteles ca in fizica actuala, energia si masa nu sunt definite de loc, in manuale, prin esenta lor fizica, aceea de masuri ale miscarii. Fiindca fizica este stiinta miscarii. La fel nu sunt definite nici sarcina electrica, nici densitatea masei nici presiunea sau forta. Dupa dl inginer toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii si sunt definite ca relatii simple intre spatiu si timp. Fiindca universul fizic este bidimensional. Adica are doar doua dimensiuni fizice ;spatiul (L) si timpul (T). Am  gasit pe internet, prin articolele lui Miles Mathis, ca ideile astea originale ale d-lui inginer, s-ar gasi chiar prin lucrarea despre Electromagnetism a lui Maxwel.

Pozitron


calahan

A.Mot
Dumneata poti sa raspunzi la doua intrebari inspirate de pdf-ul postat aici?. 1) Lucrul de extractie, Wex  adaugat in ecuatia efectului fotoelectric, pentru a se obtine bilantul energetic al fotonului incident in metal, este sau nu este, ulterior interactiunii fotonului incident cu electronul din metal?  2) Nu este normal ca sa se respecte conservarea impulsului si energiei cinetice a fotonului incident chiar in momentul interactiunii fotonului cu electronul din metal?

calahan

#10
 A.Mot

Sunt vreo trei filme yoou-tube, in care se explica echivalenta energiei cu masa. Unul este facut chiar de dl Presura. Dar trebuie sa ai rabdare multa si cu pixul in mana sa refaci socotelile de acolo.  Fiindca sunt doar demonstratii matematice

atanasu

Este trist ce spui cand aveai si aici discutia despre aceasta echivalenta atunci cand am discutat experimentul Opera de la CERN din 2011.:)

calahan

#12
Atanasu
Ia si dumneata un  pix si verifica daca socotelile alea din fisier sunt corecte. Demonstreaza ca nu se conserva simultan si energia si impulsul, la interactia fotonului incident cu electronul din material?. Si vezi daca in modelul imaginat se respecta legile de conservare. Un domn profesor mi-a semnalat ca in ultima relatie din fisier este o gresala, care s-ar putea sa fie doar de redactare. Tot dumnealui mi-a spus ca cine se atinge de formulele lui Einstein savarseste un sacrilegiu. Formulele lui Einstein nu trebuiesc luate in discutie.

atanasu

Cat platesti? Si oricum iti pimesc banii dupa ce fac verificarea ceruta, dar abia dupa ce raspunzi la mesajul meu anterior. Raspunzi la ce sriu eu nu faci alte comntaii si propuneri. Sa te vad!

calahan

Atanasu

Adica dumneata vrei ca eu sa te platesc ca sa intelegi mecanismul interactiei dintre foton si electron? Altfel nu ai niciun interes sa intelegi fenomenul. Daca este explicat foarte simplu in manuale, ce te mai intereseaza pe dumneata alta teorie a efectului fotoelectric