Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Despre OBLICE

Creat de atanasu, Aprilie 14, 2020, 12:00:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

Multumesc, dar te rog sa sezizezi ca demonstratia lui T21 este cu adevarat remacabila dar ete facua de Euclid. Efectiv nu stiu ce elev de liceu daca nu a vazut-o inainte ar putea-o inventa. Cred ca este de Olimpiada la cel mai inalt nivel.
Am o poveste frumoasa despre cineva are a ajuns profesor de matematica dar cand sa dea admiterea la Mate a vrut sa plece acasa vazand cate probleme reolvasera alti candidti el nefacand mai nimic in acest sens adica culegeri de probleme etc dar facuse mai multe demonstratii la aproape toate teoremele din manual. cred a intelegi ce inseamna aceasta diferenta intre calitate si cantitate. :)

atanasu

#31
Si cred ca iti mai datorez ceva. Parca m-ai intrebat daca dintr-un punct exterior unei drepte nu se pot duce mai multe perpendiculare pe acea dreapta .
Ti-am spus ca am demonstrat acasta teorema in eseul meu despre Postulatul paralelelor devenit pentru mine o teorema . Este acolo la https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5255.0.html la postarea #12 prin reducere la absurd si nefolosind postulatul dar folosind T27 si T28.
Si cu asta cred ca am terminat acest topic, dar poate daca voi avea dispozitie sa revin intru-un altul in care sa recapitulez fara discutii inutile cu altcineva, demonstratia pe care am gasit-o, cu modestie spun ca la 200 ani dupa Legendre, care,el , cred ca merita diamantul de la Farkas Bolyai.
Nu cred ca asta inseamna disparitia geometriilor neeuclidiene cum se pare ca presupune electron ci aducerea lor acolo unde le este locul adica pe niste suprafete cu diferite curburi in spatiul tridimensional absolut, fara curbura.

atanasu

Si aici daca revin ca ajutor memoriei:
The parallel postulate is equivalent, as shown in,[26] to the conjunction of the Lotschnittaxiom and of Aristotle's axiom. The former states that the perpendiculars to the sides of a right angle intersect, while the latter states that there is no upper bound for the lengths of the distances from the leg of an angle to the other leg. (https://en.wikipedia.org/wiki/Parallel_postulate#CITEREFHendersonTaimiņa2005)