Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Greseala fundamentala a stiintei contemporane  (Citit de 1041 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1794
 • Popularitate: +17/-173
Re: Greseala fundamentala a stiintei contemporane
« Răspuns #15 : Aprilie 11, 2020, 01:51:29 p.m. »
1) Mihai Draganescu Savant roman electronist dar si filozof. A creat un domeniu numit orofizica -Incercare asupra lumii si omului din perspectiva stiintei contemporane si azi are emuli care urmeaza acest drum si ei fiind preocupati de problemele puse de qualia in contextul emergentei . A fost presedinte al Academiei Romane. https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_Dr%C4%83g%C4%83nescu

Asa isi descrie esenta gandirii acest ganditor:
 “Modelul filosofic ortofizic a adus, credem câteva idei noi care pot fi astfel rezumate: existenţa unei materii sursă, primordială, profundă; prezenţa informaţiei începând din această materie profundă, dar nu sub forma unei informaţii structurale, ci sub una specifică de tipul sensului mental, fenomenologică; devenirea tendenţială a materiei din materie profundă în materie substanţă, o parte din această substanţă fiind introdeschisă – şi prin aceasta devenind vie – în componenta informaţional-sensică(sensibilă fenomenologic) a materiei profunde; constituirea, prin procese de generare dinmateria profundă şi de întoarcere în această materie, după ce s-a parcurs întregul ciclu al unuiunivers, eventual cu conştiinţă, a unui inel al lumii materiale (ILM) cuprinzând diverse
straturi ale realităţii”

2) Desi nu raspunzi in mod direct, frontal la intrebare din ce spui cred ca inteleg ca cuvntul nimic nu are sens intrucat  multimea Totul adica multimea Univers din care noi nu facem parte decat in referinta altora si ca sa fim si noi altfel decat prin noi si pentru noi trebuie sa acceptam alteritatea si cum noi afirmam ca existam atunci a afirma existenta nonexistentei inseamna a nega propria existenta. Daca ajung citindu-te si la alte repere spune-mi tu.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1794
 • Popularitate: +17/-173
Re: Greseala fundamentala a stiintei contemporane
« Răspuns #16 : Aprilie 14, 2020, 03:01:50 p.m. »
Eu ti-am raspuns dar poate ca nu te intereseaza si nu conteaza, insa pe mine ma interseaza altceva intrucat m-am implicat si eu cand ai fost tu sanctionat cu o interdictie de 30 zile pentru o vina pe care efectiv nu ai avut-o decat dupa ce ti-a fost ceruta sanctionarea  adica post factum asadar find tu provocat cam intentionat  eu fiind convins ca si cel ce te-a banat adica care avea autoritatea sa o faca (moderator global sau admin) a observat in cele din urma si cred ca a regretat, dar banarea era deja facuta.
Te intreb daca crezi ca inafara de userul Sumi care a cerut-o in mod textul si care eu cred ca si te-a provocat a  mai avut si altul vre-un rol. Si in timp, din  vremea Copilului minune(din 2009) cand erai doar elev de liceu  si apoi a altor nickuri pe rand banate pana ce te-ai hotarat sa te prezinti cu propria identitae ceea ce nu multi o fac chiar daca te judeca pe tine, cine te-a mai banat ? Te intreb pentruca si eu sunt intrebat referitor la minciuni si mincinosi daca te uiti pe ce apare pe aici si raspunsul tau poate ma va ajuta.
« Ultima Modificare: Aprilie 14, 2020, 03:21:17 p.m. de atanasu »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1794
 • Popularitate: +17/-173
Re: Greseala fundamentala a stiintei contemporane
« Răspuns #17 : Aprilie 14, 2020, 05:33:57 p.m. »
Dle Cosmin Visan, te rog insistent nu sa-mi raspunzi la intrebarea filozofica din textul din 11 apriie la pt 2 ci la asta de azi de desupra care te implica pe tine si experienta ta pe acest forum, pentruca eu  vreau sa dau niste lamuriri si am nevoie de raspunsul tau fiind singurul dupa stiinta mea care in trecut a exprimentat banarea temporara  sau totala. Oricare  ar fi raspunsul tau chiar si ca nu vrei sa raspunzi dar trebuie sa fiu sigur ca ai observat intrebarea mea ca sa nu mint dca voi afira ca ai raspuns.
Tacerea(ignorarea) nu este un raspuns dar daca va fi asa si dupa ce voi vedea ca ai mai intrat pe forum si ai mai participat voi considera ca nu mai am ce astepta si voi fi liber sa fac ce cred.
Numai bine.  :)

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1794
 • Popularitate: +17/-173
Re: Greseala fundamentala a stiintei contemporane
« Răspuns #18 : Aprilie 15, 2020, 04:12:54 p.m. »
Cosmin,
Trebuie sa te anunt ca  intrucat a fost sters  un fir creat de mine cu referire la minciunile ce mai apar, din eroare cred eu :), pe aici pe forum si acest fir unde  faceam o dovada in sensul asta, repet ca a fost sters desi un user care a considerat ca la el as fi facut referirea a prezentat chiar acolo textul dsale poate recunoscand astfel  si minciuna comisa in alta parte desi eu nu-l indicasem ca atare adica nominal dorind sa pastrez o anume discretie, nu mai este neaparat nevoie sa-mi raspunzi la intrebarea ce ti-o pusesem ieri aici.
 De fapt nu trebuia sa ma ostenesc nici sa aduc orice dovada privind personajul, el nemeritand in niciun caz nicio atentie din partea mea, ceilalti useri apeciindu-l dupa bunul lor plac.
Multumesc