Diverse > Discuţii pe diverse teme

CRISTIAN ROMÂN

<< < (2/2)

sumalan dorin:

Explorarea spațiului în vremea pandemiei


" Suntem într-o situație nemaiîntâlnită de mai bine de un secol. O pandemie afectează profund civilizația umană. Nici măcar sectorul spațial nu este la adăpost de ea."

https://stiintasitehnica.com/explorarea-spatiului-in-vremea-pandemiei/


Vești bune de la superlaserul din Măgurele

" Pe 18 martie, la ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) a demarat un șir de experimente care ar putea duce la dublarea puterii superlaserului de la Măgurele."

https://stiintasitehnica.com/vesti-bune-de-la-superlaserul-din-magurele/


Ada Lovelace, matematiciana romantică

"A fost o femeie frumoasă din înalta societate britanică. Ar fi putut să respecte cutumele epocii și să își limiteze existența la tot soiul de jocuri sociale. Din fericire, ea a reușit să treacă dincolo de ele, pentru a pune bazele a ceva care a schimbat radical civilizația umană. Ada Lovelace este cea care a pus bazele informaticii. Povestea ei tumultoasă aș dori să vi-o spun acum."

https://stiintasitehnica.com/ada-lovelace-matematiciana-romantica/
atanasu:
Aici fiind un fir pentru  opiniile unor nonparticipanti pe forumul nostru deci cat se poate de neutru si apropiindu-se pentru mine sarbatorile Pastelui (peste 10 zile pentru ortodoxi)  si totusi fiind doar crestin(misticismul cat va fi fiind este o problema strict pesonala si pe care nu o expun public) si intelegand ca si daca  nu m-am mai impartasit din copilarie , dar  daca poate uneori am reusit sa traiesc ca si cum m-as impartasi spun urmatoarele :
Daca fata de tine sau fata de oricine altcineva de pe acest forum cu care sau despre care am vorbit, in cazul in care am gresit si sunt sau nu constient de respectiva eroare si daca in virturea acestora i-am judecat pripit sau chiar poate nejudecandu-i primit sa fiu eu cel care sa ridice primul o piatra cu care sa azvarle spre ei si pentru intentie dar si pentru realizarea ei de facto, imi cer cu smerenie iertare Desigur ca pe cat posibil este bine sa evit asemenea situatii cand este vorba de a ma apara doar pe mine dar categoric ca nu o voi evita daca voi dori sa apar pe altcineva cum poate cei care mai urmaresc ce se intampla pe aici vor fi observat .

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă