Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Dl. ANDREW YANG un potential candidat la presedentia USA  (Citit de 650 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline atanasu

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 1917
  • Popularitate: +19/-173
Dl. ANDREW YANG un potential candidat la presedentia USA
« : Noiembrie 30, 2019, 11:40:39 p.m. »
Dragilor, in topicul Calea a Treia, topic in care am aratat ca Calea a treia de desvoltare a umanitatii asiduu cautata de multe minti majore pe care le-a avut planeta cum ar fi primul mentionat si anume  marele ganditor Thomas Morus(1478-1535) apoi  marele umanist Erasmus din Rotterdam( 1466-1536) numit de catre Stefan Zweig  "primul european conştient", .trecand apoi printr- unul din fondatorii USA adica marele umanist revolutionar Thomas Paine( 1737-1809) care este dupa mine cel care s-a apropiat cel mai mult de ideea fondatoare a Caii a treia si pana in zilele noastre cand aceasta cale (unica rezonabila si capabila sa inlocuiasca calea capitalista si sa arunce definitiv la cos calea socialist marxist-leninista) ,  nici azi inteleasa de contemporani dar intuita din ce in ce mai insistent pentru a fi fundamentata de principiu de Ion Adrian cat si  si dezvoltata de mine  chiar aici pe forum, dar de care s-au apropiat azi foarte multi empiric sustinand cu tarie acel UBI care de fapt este consecinta imediata a acesteia,decurgand cu am aratat din principiile ei teoretice, asa cum este si dreptul de somaj(nu ajutorul ci dreptul de somaj) teoretizat si sustinut de marele economist american John Kenneth Galbraith(1908-2006) ca unul din elenmentele esentiale ale caii capitaliste, nici el insa neintelegand principiul din care acestea decurg.
Am aratat in topicul Calea A treia de la linkul: https://forum.scientia.ro/index.php/topic,4672.0.html care este legatura dintre UBI si Calea a Treia si in pagina finala am pomenit si de economistul investitor si jurist american Andrew Yang (1975-)care s-ar putea  sa fie contracandidatul lui Trump la alegerile din 2020.
Un prieten profesor la o universitate americana mi-a trimis un text in care este descrisa o parte din teoria economica a lui Yang care este un sustinator ardent al UBI si pe care o s-l redau in traducerea mea aici gandindu-ma ca poate acesta este un loc potrivit ca sa-l prezint:

"Libertatea dividendului(Freedom Dividend)  preconizata de  Andrew Yang este cu adevarat  cel mai important deziderat care a incoltit  din discursul politic de ă de la Marea Depresiune si pana in prezent.

Impreuna cu Freedom Dividend sunt asociate două adevăruri  foarte importante:

Primul: Emiterea banilor națiunii de către băncile comerciale, exclusiv prin datorii este ilegală si această încălcare a spiritului legilor si a unor clauze explicit se întinde din nou la administrația de la Washington, dar efectele nu au fost niciodată atât de flagrante, cum sunt acum, ca urmare a Legii bancare din 1933, cunoscută frecvent ca Glass-Steagall. Acest act a dat putere deplină asupra emiterii de bani către băncile private, dar a denaturat si a cofuzat  ceea ce servește ca monedă în circulație și ce servește ca economii bancare, proces care a evoluat continuu în mod crescator in  ultimii 85 ani.
 
Al doilea adevar se află in stipularile care statueaza ca Congresul nu poate permite ca statul federal sa faca orice acord cu statele si guvernele lor locale. Întotdeauna, Curtea Supremă până la primii ani ai Marii Depresiuni a constatat că trecerea de bani către Statele Uniunii  este neconstituționala, pentru că ar fi o constrângere exersata asupra statelor (ca intr-o relație părinte - copil).
 
Transmiterea banilor către alții, de exemplu, universități, agricultură, industria combustibililor fosili, etc. nu găsesc niciun loc în puterile enumerate ale congresului și, cu siguranță, nu îndeplinesc clauza generală de bunăstare.
 
Când ne uităm la cheltuielile actuale ale guvernului federal de 4,77 trilioane de dolari și la veniturile ale statelor și  administrațiilor locale de : 3,10 trilioane de dolari, considerăm că acest 7,87 miliarde de dolari este mult mai mult decât necesarul  pentru a satisface dividendul pentru libertate al lui Andrew Yang de 1000 $ / lună. și alte responsabilități sociale ale administrațiilor locale. Trebuie menționat că 4,77 miliarde de dolari echivalează cu 23,4% din PIB-ul actual de 20,4 trilioane de dolari Este vorba asadar despre aceste procente pe care guvernul federal ar trebui să le caute în venituri până la eliminarea totală a porțiunii restante din datoria sa .

Mai sus s-au subliniat motivele constituționale pentru ca guvernul federal să fie unic emitent al monedei și să transmită banii direct oamenilor, nu statelor și altora. Motivele economice pentru a face acest lucru sunt și mai convingătoare dacă trebuie să abordăm în mod corespunzător problemele sărăciei, criminalității, resurselor limitate epuizate, încălzirii globale, războiului etc."

Ei stimati colegi,care va pricepeti la stiinta economica. ce credeti despre acest rarionament destul de simplu si de clar al candidatului Andrew YANG?
PS Sa-i spunem La multi ani! intrucat inca un sfert de ora mai este Sf Andrei, increstinatorul nostru al Romanilor.  :)
« Ultima Modificare: Decembrie 02, 2019, 12:20:40 a.m. de atanasu »