Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta
Conferintele Pamantului Plat ajung si in Romania
Electron:
Nu de mult am citit in ziare ca a avut loc prima conferinta internationala a Pamantului Plat in Romania. Iata aici un articol din Adevarul online.
In interviul acordat ziarului, organizatorul a inclus urmatoarele argumente:
1. Toate dovezile prezentate de adeptii Pamantului Rotund "se bazează pe nişte presupuneri" (incepand cu Big-Bang-ul).
2. Prin observatii si masuratori se poate gasi faptul ca Pamatul este plat, "[c]el puţin pe distanţe relativ mici sau mari, depinde cum le consideri".
3. "[E]u nu pot dovedi ştiinţific că Pământul e plat peste tot, pentru că ar trebui să-l măsor de la un capăt la altul."
4. "Eu pot să dovedesc prin măsurători şi observaţI că e plat, de aici până acolo. Şi dacă mă duc acolo şi de acolo încolo e plat."
5. "Apa îşi caută nivelul, asta e o proprietate a apei." Curbarea oceanelor se bazeaza pe gravitatie, care este o "teorie nedovedită".
6. Prin definitie efectul Coriolis este unul aparent, deci nu poate sa justifice rotatia uraganelor. Forta Coriolis este o forta aparenta, iar "[a]parent înseamă fictiv, adică nu există!". Efectul nu exista in cazul Pamantului, pentru ca daca ar exista, "un elicopter care s-ar ridica şi ar sta pe loc, ar fugi pământul sub el!"
7. "Deci forţa Coriolis e o forţă aparentă! Când nouă ni se zice că uraganul e rezultat al forţei Coriolis, e o altă minciună, pentru că uraganul chiar se roteşte! Ca să fie efectul Coriolis, ar trebui să ni se pară că se roteşte din cauza rotaţiei pământului, dar vântul să meargă de fapt drept. Dar nu e aşa, e de râs!"
8. Filmele si fotografiile NASA sunt "trucate sau pur şi simplu făcute pe calculator." Motivul: banii.
9. "[A]sta cu mersul pe Lună e o farsă foarte mare. Nici sonde, roboţi sau sateliţi nu au fost trimişi în spaţiu, totul e o mare minciună."
Cine stie, poate ca acest forum, prin discutiile din anii trecuti si eventual cele care vor urma, vor reusi sa aduca putintica lumina pe aceste subiecte.
e-
sumalan dorin:
Electron mi-ai facut o bucurie de nedescris ca ai revenit in forum.Pseudostiintificii intr-adevar au luat cu asalt tot ce tine de stiinta si vor sa-si impuna prin orce mijloc aberatiile.
Sunt alaturi de tine.
A.Mot-old:
--- Citat din: Electron din Octombrie 09, 2019, 10:55:33 a.m. ---Nu de mult am citit in ziare ca a avut loc prima conferinta internationala a Pamantului Plat in Romania. Iata aici un articol din Adevarul online.
In interviul acordat ziarului, organizatorul a inclus urmatoarele argumente:
1. Toate dovezile prezentate de adeptii Pamantului Rotund "se bazează pe nişte presupuneri" (incepand cu Big-Bang-ul).
2. Prin observatii si masuratori se poate gasi faptul ca Pamatul este plat, "[c]el puţin pe distanţe relativ mici sau mari, depinde cum le consideri".
3. "[E]u nu pot dovedi ştiinţific că Pământul e plat peste tot, pentru că ar trebui să-l măsor de la un capăt la altul."
4. "Eu pot să dovedesc prin măsurători şi observaţI că e plat, de aici până acolo. Şi dacă mă duc acolo şi de acolo încolo e plat."
5. "Apa îşi caută nivelul, asta e o proprietate a apei." Curbarea oceanelor se bazeaza pe gravitatie, care este o "teorie nedovedită".
6. Prin definitie efectul Coriolis este unul aparent, deci nu poate sa justifice rotatia uraganelor. Forta Coriolis este o forta aparenta, iar "[a]parent înseamă fictiv, adică nu există!". Efectul nu exista in cazul Pamantului, pentru ca daca ar exista, "un elicopter care s-ar ridica şi ar sta pe loc, ar fugi pământul sub el!"
7. "Deci forţa Coriolis e o forţă aparentă! Când nouă ni se zice că uraganul e rezultat al forţei Coriolis, e o altă minciună, pentru că uraganul chiar se roteşte! Ca să fie efectul Coriolis, ar trebui să ni se pară că se roteşte din cauza rotaţiei pământului, dar vântul să meargă de fapt drept. Dar nu e aşa, e de râs!"
8. Filmele si fotografiile NASA sunt "trucate sau pur şi simplu făcute pe calculator." Motivul: banii.
9. "[A]sta cu mersul pe Lună e o farsă foarte mare. Nici sonde, roboţi sau sateliţi nu au fost trimişi în spaţiu, totul e o mare minciună."
Cine stie, poate ca acest forum, prin discutiile din anii trecuti si eventual cele care vor urma, vor reusi sa aduca putintica lumina pe aceste subiecte.
e-
--- Terminare citat ---
Eu sunt sigur că Terra este un geoid!Oare cum o fi satelitul natural al Terrei , Luna?Ar putea fi Luna un disc?Mă îndoiesc că Luna ar fi un disc...
atanasu:
Nu am comentat pentruca nu credeam ca este cazul si nici nu mai revin decat daca va fi. Dar totusi ceva trebuie sa spun si anume ca alaturi de Sumi vreau sa-i multumesc lui Electron pentru revenire desi lipsa nu i-o observasem pentru ca situl a fost un timp intrerupt si in acelasi timp are dreptul si Electron la perioade de concediu.
Totusi a fost singurul care a facut un comentariu mai bine spus a intrebat ceva la topicul deschis de mine sub numele de "Adam si Eva chiar au existat"(asa cred ca l-am denumit) si i-am si raspuns ,raspuns care rmane valabil dar sunt sanse sa se produca cele ce i-am spus lui Electron ca astept adica o "incalzire " a forumului pe tema asta si poate si pe mai multe si vad ca daca Electron a revenit forumul incepe sa se incalzeasca si chiar a trebuit sa ma reloghez :)
Ma bucur ca si Sumi a revenit ca parea ca se suparase pe forum si forumul saracul nu are vreo vina, dar vad ca i-a trecut si poate ca de fapt el l-a relansat caci dupa postarea lui de revenire a aparut si Electron si deci sa-i multumesc si lui Sumi. Ii voi raspunde dar nu in sensul specificat de mine ci doar ca o lamurire si lui A.Mot.
Si acum starit pe tema deschisa de Electron voi spune doar atat ca mai mult nu merita sa discut deocamdata si citez punctul 4: "Eu pot să dovedesc prin măsurători şi observaţI că e plat, de aici până acolo. Şi dacă mă duc acolo şi de acolo încolo e plat." si spun pentru cel care face plimbarea descrisa : fii atent cand ajungi la punctul de plecare si pune un panou pe care sa scrii ca "pamantul nu este plat ci este un corp in spatiu adica inconjurat de spatiu si deci cuprins in acesta"
Electron:
--- Citat din: Şumi din Octombrie 09, 2019, 05:58:22 p.m. ---Pseudostiintificii intr-adevar au luat cu asalt tot ce tine de stiinta si vor sa-si impuna prin orce mijloc aberatiile.
--- Terminare citat ---
Salut Şumi,
Din experienta mea in acest tip de discutii, inclusiv cea vizibila pentru toti pe acest forum, este o abordare mult mai constructiva incercarea de a explica si argumenta de ce anume anumite afirmatii sunt pseudostiintifice sau chiar aberatii. Adica, hai sa nu ne rezumam la etichete si sa venim cu argumentele pe care le avem.
In acest sens, invit pe toti cei interesati sa comenteze punctele descrise in postarea initiala si orice alte puncte legate de subiect. Voi face si eu asta cat de curand.
e-
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă