I. Mai întâi să răspund la întrebările tale.
1. Întrebarea "pentru a=0, cate soluții reale are ecuația?" are răspunsul: 2.
Atenție la faptul că valorile la infinit trebuie înțelese ca limite. În cazul nostru, pentru a=0 valoarea trecută în tabel, g(x)=0, trebuie înțeleasă g(x) tinde la 0 când x tinde la minus infinit, fără a atinge valoarea 0 ci fiind strict pozitivă. Nu știu dacă se mai folosește acum barbarismul de notație "+0" pentru astfel de situații.
2. Întrebarea "pentru a=6/(e^5), cate soluții reale are ecuația?" răspunsul depinde de felul în care ați învățat la școală să le numărați.
De obicei se vorbește de soluții multiple, și se numără ținând seama de ordinul de multiplicitate, în cazul ecuațiilor polinomiale dar dacă la școală s-a extins la alte ecuații atunci ar trebuie să fie definiții de felul:
Dacă o funcție g este derivabilă până la ordinul n, cu n>=2, într-un interval deschis conținând punctul x0 și g(x0)=0, g'(x0)=0, g''(x0)=0,... g(n-1)(x0)=0 și gn(x0)/=0 atunci spunem că x0 este soluție multiplă de ordinul n a ecuației g(x)=0. Pentru n=2 spunem că soluția este dublă, pentru n=3 spunem că soluția este triplă etc.
În cazul nostru, ca să putem spune că pentru a=6/(e^5) ecuația are o soluție dublă trebuie calculată și derivata de ordinul 2 și abia după ce se verifică faptul că g''(-5)/=0 putem spune că ea este x=-5 este soluție dublă. (Altel ar exista dubiul că ea poate fi soluție triplă etc.) Sub acest aspect rezolvarea pe care ai dat-o este incompletă, deși rezultatul este corect, întrucât n-ai verificat comportamentul derivatei secunde în punctul x=-5. Cred că deja te-ai prins, că rezolvarea este incompletă și pentru că n-ai verificat dacă nu cumva x=-1 este o soluție triplă când a=-2/e și astfel să ai trei soluții și în acest caz.
Cred că este evident că dacă soluțiile multiple, în sensul definiției de mai sus sau una care să o includă, se numără o singură dată atunci nu mai are rost discuția asupra multiplicității și, în această situație, în rezolvare ai greșit numărând de două ori soluția x=-5 când a=6/e^5.
II. O eroare (de redactare, cred) apare în rândul 1 din tabel, în tabel fiind scrise valorile pentru g(x) nu pentru f(x). Atenție la redactări.
N.B. N-am calculat g''(x) și valorile ei în x=-5 și x=-1 ci am apreciat ochiometric că g''(x)/=0 în aceste puncte. Dacă este altfel, ții seama de ideile de mai sus.