Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Argumente pentru identitatea dimensionala masa-sarcina.

<< < (2/27) > >>

atanasu:
In articolul indicat in prima ta postare nu este nici linkul si nici formula de la care se pleaca in a doua ta postare. Dar ele sunt vizibile pentru cine este interesat. Repet : fizicienii care se chinuie cu probleme de liceu poate se ocupa si de astea caci cred ca fizica invocata nu o depasete prea mult pe cea de liceu.
Eu mai mult decat cu atat actualmente nu te pot ajuta.
Spre exemplu, vad ca Electron a intrat intr-o discutie de logica fizico-lingvistica pe un alt fir de al tau cu Valangjed , el stie bine fizica, cred ca si Valangjed  si nu inteleg de ce nu se osteneste nici unul  cu lucruri de importanta celor sustinute de tine chiar daca par a fi aberante sau absurde. Este totusi vorba de niste relatii de niste formule si nu doar de vorbe.  :)
Numai bine :)

Electron:

--- Citat din: calahan din August 14, 2017, 11:30:48 a.m. ---Rationamentele care vin in sustinerea identitatii dimensionale masa-sarcina, [...]
--- Terminare citat ---
Inainte sa incep analiza acestor "rationamente", am o intrebare: Aceste rationamente se vor a fi demonstratii ale "identitatii dimensionale masa-sarcina", sau doar "vin in sustinerea" acestei identitati, care e presupusa adevarata insa fara demonstratie in religia ta?

Cu alte cuvinte as vrea sa stiu care este, conform religiei tale, demonstratia (sau care sunt demonstratiile, daca sunt mai multe) acestei presupuse identitati? Adica, ce rationament ar trebui analizat, care, daca e gasit a fi corect, sa reprezinte demonstratia identitatii, iar daca e gasit a fi gresit, sa insemne ca identitatea este falsa?

Si ca sa fiu si mai clar, ceea ce vreau sa stiu este daca religia ta pretinde ca aceasta "identitate dimensionala masa-sarcina" e ceva ce poate fi demonstrat (fizic si logic), sau e doar o conventie umana (arbitrara) pe care religia ta o face, si ar trebui ori acceptata, ori respinsa, de cei care vor sa modeleze realitatea in mod relevant?


e-

calahan:
Electron.

 Aceste rationamente se vor a fi demonstratii ale "identitatii dimensionale masa-sarcina", sau doar "vin in sustinerea" acestei identitati, care e presupusa adevarata insa fara demonstratie in religia ta?

Eu zic ca sunt niste demonstratii, niste rationamente cu logica matematica  si fenomenologica elementara din care rezulta ca si concluzie clara identitatea dimensionala intre sarcina si masa.
 Un rationament am vazut ca pleaca de la formula pentru viteza undelor transversale. In cel de al doilea rationament se pleaca de la analiza dimensionala si fenomenologica a circuitului RC. Si dupa ce deduce ca dimensiunea capacitatii electrice in SI este lungime L, ajunge la o egalitate care are ca singura solutie egalitatea dimensionala intre masa si sarcina.

Electron:

--- Citat din: calahan din Aprilie 04, 2018, 06:55:00 p.m. ---Eu zic ca sunt niste demonstratii, niste rationamente cu logica matematica  si fenomenologica elementara din care rezulta ca si concluzie clara identitatea dimensionala intre sarcina si masa.
--- Terminare citat ---
Ok, am inteles. Daca se arata ca aceste doua "rationamente" sunt de fapt gresite (matematic si/sau fizic), mai ai si alte "demonstratii" pentru "identitatea dimensionala intre sarcina si masa", sau vei accepta ca tu crezi in aceasta identitate de fapt fara argumente corecte?


--- Citat din: calahan din Aprilie 04, 2018, 06:55:00 p.m. --- Un rationament am vazut ca pleaca de la formula pentru viteza undelor transversale.
--- Terminare citat ---
Ok, pe acesta l-am gasit in fisierul atasat la acest topic. Voi incepe cu analiza lui cat de curand.


--- Citat din: calahan din Aprilie 04, 2018, 06:55:00 p.m. --- In cel de al doilea rationament se pleaca de la analiza dimensionala si fenomenologica a circuitului RC. Si dupa ce deduce ca dimensiunea capacitatii electrice in SI este lungime L, ajunge la o egalitate care are ca singura solutie egalitatea dimensionala intre masa si sarcina.
--- Terminare citat ---
Pe acesta nu l-am gasit in fisierul atasat acestui topic. Dar daca tu spui ca in rationament se "deduce ca dimensiunea capacitatii electrice in SI este lungime L", care este o minciuna gogonata, atunci acest al doilea rationament are din start sanse nule sa fie corect.


e-

calahan:


Electron
Ok, am inteles. Daca se arata ca aceste doua "rationamente" sunt de fapt gresite (matematic si/sau fizic), mai ai si alte "demonstratii" pentru "identitatea dimensionala intre sarcina si masa", sau vei accepta ca tu crezi in aceasta identitate de fapt fara argumente corecte?

Dupa mine aceste rationamente sunt foarte corecte si matematic si fenomenologic. Mie mi-au intarit convingerea in identitatea dimensionala masa-sarcina. Nici nu am nevoie de alte argumente. Si din acest motiv se vede ca vei depune toate eforturile ca sa le desfiintezi. Fiindca doar asta este unica ratiune de a fi a dumitale.

Ok, pe acesta l-am gasit in fisierul atasat la acest topic. Voi incepe cu analiza lui cat de curand.

Aici ai dreptate. M-am uitat in fisier si am vazut ca lipseste rationamentul care pleaca de la circuitul RC. Nu stiu ce s-a intamplat de nu le-a postat pe amandoua fisierele. Il caut acum si il postez aici.


Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă